Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam...slyszalem kiedys ze da sie grac w minecrafta multipalyer bez neta ya pomoca kabla lan(krossowy) polaczeniem dwoch komputerow...jezeli to mozliwe prosze o pomoc i powiedziec jak to zrobic...z gory dyieki

PS;sorry za bledy ale pisalem na niemieckiej klawiaturze a tam jest troche inaczej...:D

Opublikowano

Lączysz 2 kompy. Jak nie umiesz szukaj poradnikow bo to nic do minecraft nie ma :)

jak polaczysz w ustawieniach serwa (server.proporties) wpisujesz ip kompa z serwerem (linijka server-ip=moj_adres_ip)

na obu kompach wpisujesz te ip

Szczerze mowiac duzzzzo zabawy z laczeniem kompow jest, a z serwem to tyle ze ip musisz hosta wpisac

Opublikowano

tworzysz sieć lokalną, na kompie który ma być serwerem jako ip podajesz ip wewnętrzne tego kompa w sieci. Co do zakładania sieci to szukaj na forach o komputerach/sieciach, bo tutaj wątpię, że ktoś ci pomoże.

Opublikowano

co do niemieckiej klawiatury zmieni tylko jęzk wyświetlania na kompie ...

NIEMIECKA KLAWIATURA TROCHE MA INACZEJ LIERKI y Z z są pozamieniane i zamiast O jest cos innego i h :)

Opublikowano

poczytaj jak założyć sieć lan poprzez połączenie kablem 2 pc

możliwe że pomoże ci to co czytałem to jest na ten temat :

Mój odnośnik

ps. ciekawy jestem, każdy praktycznie ma dostęp do internetu, ja polecam sprawdzić u brata czy nie ma jakiegoś wi-ff w pobliżu (praktycznie być powinno) ale pewnie nie da komfortowego grania.

czytałem też że idzie kupić specjalny kabel usb by stworzyć sieć lan

( ͡° ͜ʖ ͡°) bitches

Over the last 3 years, you've spent 2547.3 hours playing this selection, which includes 384 items, is valued at $4724.12, and requires 1506.9 GB