Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gitara problem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam sprzedałem konta do metina mam 200 zł i chciałbym zacząć grać na gitarze ale chcę kupic taką na początek ale wymiarową i sie na tym szczeże nie znam dlatego zapytam się was oto pare linków do allegro jeśli macie jakieś ciekawe to proszę o wstawianie

1 http://allegro.pl/gitara-akustyczna-pokrowiec-tuner-5-kolorow-i1690607552.html

2 http://allegro.pl/gitara-akustyczna-craftman-5-kolorow-masa-dodatkow-i1691861093.html

3 http://allegro.pl/noworoczna-aukcja-gitara-akustyczna-gratisy-i1696173184.html

A i bym zapomniał czy da rade nauczyć się czegoś z tej płytki cd czy trzeba na jakieś lekcje chodzić

Życie jest tylko jedno dlatego codziennie się cieszę życiem ile mogę ponieważ jutro już może mnie nie być

Opublikowano

Wejdź na jakieś forum poświęcone tego typu sprawom(np. Magazyn Gitarzysta) i tam się pytaj.

Po za tym, lepsza gitara elektryczna :P

ek0nlf.png
|Postwrriter|ExModMapleStory|
By
Miyoshi.

Moze aktywnosc nie powala ale smialo mozna go nazwac wzorem dla nowych userow.Tak

Opublikowano

no ale przecież nie bede ze sobą agregatu nosić :)

Życie jest tylko jedno dlatego codziennie się cieszę życiem ile mogę ponieważ jutro już może mnie nie być

Weteran
Opublikowano

Nie kupuj tego. Dozbieraj z 200-300 zł jeszcze , bo dobrą gitarę można dopiero kupic za ok 500zł.

Miałem kiedys kupioną gitarę za 200zł i jaka opinia ?

Wielkie jedno gówno ... Dlaczego? Syf kiła i mogiła , gitara nie stroi najlepiej.

Mam w nosie co mi dasz , ale jak juz to Zbieram minusy

mpccopy.jpg

Co to jest? Ma pięć liter - pierwsza to "K", a ostatnia to "s". Twarde owłosione, w środku ma biały płyn.

Odpowiedź: KOKOS, a ty co myślałeś? ;p

Opublikowano

Dokładnie . Ostatnio zbierałem prawie przez rok na gitarę , ale się opłaciło . 1200 zł - ale gitarka cud, miód i orzeszki <3 . Do tego polecam wzmacniacz na początek spider IV 16 firmy Line 6 . Bardzo fajne efekty można wykombinować . A co do nauki - polecam ci brać przez około rok czasu lekcje u jakiegoś studenta akademi muzycznej - biorą niewiele , podejście świetne , a potrafią więcej niż niejeden nauczyciel w szkole muzycznej . Potem możesz już sam zacząć wymyślać jakieś solówki , improwizować . Nie jest to nic trudnego , ale gitara jest instrumentem , na którym trzeba dużo ćwiczyć . Dopóki nie rozruszasz swoich palców dziennie przez około godzinę , a nawet czasem dwie . Nie zrażaj się tym , że boli . Palce ZAWSZE bolą na początku przez pierwszy tydzień , góra miesiąc . Potem opuszki (czy jakoś tak :D) się utwardzają , więc nie czujesz tak każdego naciśnięcia struny . Każdy musiał przez to przejść .

poniewieramy się czlowieku                      

Opublikowano (edytowane)

Pierdol**ie młodemu farmazony...gram na gitarze 6 lat i na początku też zaczynałem od że się tak wyraże gówna . Kup taką w granicach 200-300zl i na poczatek Ci wystarczy bo nie wszyscy mają cierpliwość do gitary i zniechecaja sie po paru miesiacach. Ja osobiscie do zadnej szkoly muzycznej nie chodzilem , ale jednak miałem przez pewien czas nauczycielke - uczyla w szkole sztuki, poszedlem spytalem zgodzila mnie sie uczyc za darmo fakt za dobrze nie gra, znaczy sie gra prostymi biciami takie jak byly kiedys - nie zrozumiesz ;) W kazdym razie podstaw mnie nauczyla , ale patrzac na internet z powodzeniem sadze ze bedziesz mogl sie spokojnie uczyc sam bylebys chcial :)

Nie porywaj się od razu na drogie gitary bo potem Ci sie znudzi a ludzie nie chetnie kupuja uzywane rzeczy ;)

Jak masz jakies pytania odnosnie gitary - wal smialo na pw pomoge :)

Pozdrawiam ;)

PS: nie wzoruj się wyglądem gitary bo z nimi jest jak z czekoladkami - z zewnatrz piekne a nadzienie moze nie zadowolic, czytaj: ladnie wyglada, hu**wo brzmi :P

Edytowane przez wojtek333314
Opublikowano

Siostra ma gitare za 119 zł i raz zagrała i dupa struna poszła się jebać .. Nie polecam takich gitar tanich uzbieraj 2 bańki i kup elektryczną

. .

Opublikowano
no ale przecież nie bede ze sobą agregatu nosić :)

Możesz przecież sobie kupić mały, 10 watowy przenośny piecyk. A normalny duży mieć w domu.

ek0nlf.png
|Postwrriter|ExModMapleStory|
By
Miyoshi.

Moze aktywnosc nie powala ale smialo mozna go nazwac wzorem dla nowych userow.Tak

Opublikowano (edytowane)

Widze ,że Twoja siostra nie wiedziała ,że jak sie wstawia nowe struny to sie zostawia gitare najlepiej na noc, rano jeszcze raz stroic, zostawic na dzien i wieczorem nastroic jeszcze raz i dopiero mozna zaczac grac bo struny sie rozciagaja...ja zostawiam zawsze gitare na troche czasu i wale w gary a wiosło stroi się co by nie stały rozluznione ;)

PS: poza tym dobre struny za 40zl nie za 10zl...bo to ze poszla struna to nie wina gitary .

Edytowane przez wojtek333314
Opublikowano

Nie pierdzielcie mu tu na początek to wystarczy ci "wyrób gitaropodobny" zebys wyczul instrument i wycwiczyl palce i oczywiscie na poczatek dal zielonego najlepsza jest gitara klasyczna. Elektryka kup po 1,5 roku grania jesli cie wciagnie gra na instrumencie.

PS: kup za okolo 200 zl to cos zagrasz a akurat palcow sobie o gryf nie utniesz :D

PS2: prosta zasada : więcej lakieru = gorsze wykonanie = gorsze brzmienie

742611478555387739101.jpeg