Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Tut]AriusMt2 Bony do pvp...

De-on

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć chcę wam przedstawić mojego tuta na temat eq pod pvp na AriusMT2

Broń

Broń bonujemy na 65 lvl (woj=bojowy,parta, sura=szpon,bojowy, ninja=smocze, szaman=wachlarz zbawienia, dzwon burzowego ptaka)

Podstawowym bonem jest u nas 12 na ludzi, 15 int/sił (zależy od postaci, sura=int, woj=sił ninja=zr szaman=int).

Są to bardzo podstawowe bony, łatwe do wbicia.

Można poświęcić kilka minut i bonować dalej.

a)12 na ludzi,15 int/sił, 10 przeszywka (już lepiej)

b)12 na ludzi,15 int/sił, 10 przeszywka, 10 krytyk (bardzo dobrze)

c)12 na ludzi,15 int/sił, 10 przeszywka, 10 krytyk oraz otrucie/omdlenie/szybkość zaklęcia ! (ideał)

Podczas pvp osoba zostaje otruta, dostaje krytyki i przeszywki. Idealnie ;> Wiadomo kamyczki +6 pod 3 klasy, jeżeli jedna broń, jeżeli masz kilka broni do pvp, to kamyk powtórki, przeszywki/krytyka i na daną profesję. Można też wbić omdlenie, i po prostu postać omdlewasz, ale w moim wypadku to się nie sprawdza. Do wyboru, do koloru

Buty.

Buty są bardzo ważne. Mają różne absy do wyboru + jeszcze PŻ. Ja jeżeli bonuje JEDNO powtarzam JEDNO eq do pvp, robie tak(punkt c).

a)3 000 PŻ, 15 absów na miecze, 15 absów na sztylety (podstawowe)

b)3 000 PŻ, 15 absów na miecze, 15 absów na sztylety, 15 absów na wachlarze/2ręke (bardzo dobre) (bez abs na wachlarze szamanek zacznie ,,hitować" i padasz = sprawdzone)

c)3 000 PŻ, 15 absów na miecze, 15 absów na sztylety, 15 absów na wachlarze/2rękę oraz 10 krytyk/omdlenie

Dlaczego wachlarze a nie dzwony ? Zauważcie, że przeważnie szaman na pojedynek idzie w wachlarzu.. Ale to zależy od gracza grającego szamanem... Może też wyjść z dzwoneczkiem dużo słabszym w czarach a lepszym w hitach...Nie którzy też wolą wbić omdlenie... Zależy od charakteru osoby grającej. Poprostu : róbta co chceta.

Tarcza.

Tutaj łatwe bony... 200 zmianek wystarczy do wbicia ideału...

a) Niewrażliwy na Omdlenia(podstawa)

B) Niewrażliwy na Omdlenia, 12 na ludzi, 15 int/sił (bardzo dobre)

c) Niewrażliwy na Omdlenia, 12 na ludzi, 15 int/sił, szansa na blok ciosu ;> i odbicie ;> (ideał)

Zbroja.

Zbroja jest czasami skomplikowana w bonowaniu.. Zależy jak nam wchodzi... Lepiej stój pod handlarką ;> No to tak :

a) 3 000 PŻ (podstawa)

B) 3 000 PŻ, 15 abs na miecze, 15 abs na sztylety (dobre)

c) 3 000 PŻ, 15 abs na miecze, 15 abs na sztylety, 15 abs na wachlarze/2rękę oraz 20% szybkość zaklęcia (absy do wyboru / ideał)

Kolczyki.

Wiecie co ? Gówniana sprawa z kolczykami... Trudne bony... Jak ja robiłem kolce, zmieniałem 1000 + razy ;>. No to tak :

a) 12 na ludzi (podstawa)

B) 12 na ludzi, 15 abs na miecze, 15 abs na sztylety (dobre)

c) 12 na ludzi, 15 abs na miecze, 15 abs na sztylety, 15 abs na wachlarze/2ręke 15 abs na 2 strzały (i znów absy do wyboru/ideał)

Hełm.

Łatwizna... Moim zdaniem ;> o tak :

a) 12 na ludzi (podstawowe)

B) 12 na ludzi, 12 na magie (dobre)

c) 12 na ludzi, 12 na magie, 15% na ogień(nie potrzebny), 8% szybkość ataku, szansa na otrucie (ideał)

Naszyjnik.

Trudny orzech do zgryzienia ;> No tak ma być :

a) 3 000 PŻ (podstawowe)

B) 3 000 PŻ, 15 abs miecze, 15 abs sztylety (nawet dobrze)

c) 3 000 PŻ, 15 abs na miecze, 15 abs sztylety, 15 abs na wachlarze/2ręke, 10 abs na strzały lub zamiast ostatnich abs poprostu krytyk (absy do wyboru / ideał) Ja postawiam na absy, nie na kryta i strzały ;) (w abs nie wliczam strzał, pisząc teraz.)

Bransoleta.

;>> zobaczcie sami :

a) 3 000 PŻ (podstawowe)

B) 3 000 PŻ, 12 na ludzi (dobre)

c) 3 000 PŻ, 12 na ludzi, 12 na magie, 10 przeszywka, (ideał)

Miedziano - biało - Zielone się mieni , To Zagłębia Lubin znak , Jego kibice są niezwyciężeni , Boi się nas cały świat , Boją się nas kibice Górnika , Boi się nas cała pierwsza Liga , Hej Zagłębie , Zagłębie, Zagłębie , Ty najlepszych kibiców w Polsce masz !!!

ichigovssasuke.pngDaj-(Zakład z kolegą muszę wygrać proszę)

87016652.png

ilovempc.png

Opublikowano

Było już to, po za tym po co dajesz na AriusMt2? Jak takie bony do pvp na każdym serwerze powinno się mniej więcej robić ;o Ale masz tego + za wysiłek ;x

//gif w sygnie

F.

RZAL :<

Do u wanna fight with me?

Opublikowano

ja zbieram -!

Miedziano - biało - Zielone się mieni , To Zagłębia Lubin znak , Jego kibice są niezwyciężeni , Boi się nas cały świat , Boją się nas kibice Górnika , Boi się nas cała pierwsza Liga , Hej Zagłębie , Zagłębie, Zagłębie , Ty najlepszych kibiców w Polsce masz !!!

ichigovssasuke.pngDaj-(Zakład z kolegą muszę wygrać proszę)

87016652.png

ilovempc.png

• 4 lata później...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...