Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[MOD][1.7.3] Extendcraft V.0.5_2

Ceyz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Extendcraft V.0.5_2

Extendcraft V.0.5_2 to mod, który dodaje kilka nowych materiałów do gry. Dostępne nowe materiały w tej wersji: brąz, stal, tytan i ruten.

Instrukcja

1. Pobierz ModLoader pod wersje Minecraft'a 1.7.3, który jest podany na końcu tematu.

2. Zainstaluj ModLoader zgodnie z instrukcją:

- Przeciągasz wszystkie pliki z ModLoader.rar do .minecraft/bin/minecraft.jar ( minecraft.jar otwieramy za pomocą WinRAR )

3. Pobierz Extendcraft V.0.5_2.

4. Zainstaluj Extendcraft V.0.5_2 poprzez przeciągnięcie wszystkich plików do .minecraft/bin/minecraft.jar ( minecraft.jar otwieramy za pomocą WinRAR )

5. Graj!

6. Pobierz i zainstaluj ID Resolver, jeżeli masz jakiekolwiek problemy z sprzecznymi ID ( Niekonieczne, link na dole w razie czego )

Dla tych co nie rozumieją instrukcji

Kolorowe szkła i kolorowe deski

34g56xi.png

2011-06-29_213210.png

Robimy kolorowe szkło i kolorowe deski

Kolorowe szkło i kolorowe deski są pierwszym elementem modu, aby je zrobić potrzeba nam normalnego szkła i normalnej deski. Schemat:

"#%" # - Szkło lub deska. % - Kolor, czyli np. sztabka brązu.

Materiały

- Brąz

Brąz jest pierwszym materiałem tego moda, fajnie gdy go odkryjesz, ponieważ on ważną rolę w całym modzie. W rzeczywistości, brąz jest potrzebny do lepszego materiału takich jak stal. Ale inaczej, brąz jest materiałem z trwałością kamienia, ale ma siłę żelaza. To naprawdę łatwe do znalezienia, to rzeczywiście najprostsza ruda do znalezienia.

Jak to wygląda?

Na lewo zobaczysz brąz, a na prawo klocki brązu:

bfjn94.png

Wszystko jest tu:

ev140k.png

2enltw9.png

2e4dwzn.png

2jaji14.png

2dc6gja.png

142swif.png

24qsbqb.png

vhq4vn.png

2h516x5.png

s59477.png

2h39zbl.png

53jmlw.png

2s0ecfl.png

1zlpxcy.png

- Stal

Stal jest drugim materiałem tego moda, który napotkasz i to otrzymał z rafinacji żelaza. Proces jest do pierwszego wytapienia sztabki żelaza. Po tym będziesz musiał połączyć kawałek stali z brązu młotkiem + 2 węgla. Ostatnia część jest do stopienia nowo utworzonego wyrafinowanego kawałka stali. Stal jest między żelazem i diamentem efektywny, i dwa razy trwały żelaza.

Wszystko jest tu:

steelchunk.png

Steelchunkrefined.png

Refinedsteelchunk.png

Steelhammer.png

Reszta tak samo jak z brązu.

- Tytan

Tytan jest trzecim materiałem dodany przez tego moda i prawdopodobnie najsilniejszym materiałem dodanym przez ten mod. Trwałość tytanu jest dwa razy więcej niż diamentu, a skuteczność wynosi 50% więcej niż diament. Sposób na uzyskanie wlewków tytanu jest dość szczególny, bo kiedy ruda tytanu jest wydobyta, dostanie się 3 sztabki tytanu. Tytan może być wykorzystywany do tworzenia ścian tytanu, który jest idealny do obrony pnącza i innych rzeczy złych. Podczas łączenia 2 tytanów z młotkiem stali, dostanie się sztabki tytanu.

Wszystko jest tu:

2011-06-02_180433.png

2e1yxzt.png

Titaniumingot.png

Reszta tak samo jak z brązu i stali

- Ruten

Obecnie jest to odjazdowy materiał modu, częściom odjazdowości jest to, że jest to pierwsza ruda HOLANDI, który ten mod generuje!

Rud sam w sobie jest najsilniejszym tak daleko, ale najtrudniejszy do zdobycia. Szybkość wydobycia jest lekko pod tytan i trwałość wynosi 1000 więcej zastosowań niż tytanu!

W przeciwnym razie jest bardzo podobny do normalnej rudy w sposób wydobycia i rafinacji. Występuje tylko w Netherze.

Wszystko jest tu:

WSZYSTKO TAK SAMO JAK W BRĄZIE! NIE MOZNA ROBIĆ ZBROI Z RUTENU

Jak dotąd, ten mod dodaje cztery zupełnie nowe materiały i bronie, topór, młot, axehead i warhammer. Axehead i młot służy jedynie jako regentów dla bojowych, ale bronie są trochę specjalne ...

Topór jest lepszy niż siekiera w niesamowity sposób, to zombiekillah!

Niestety za mało, ze względu na zdolność do zabijania zombie, prędkość cięcia drzew jest takie samo jak drewno, ale nadal ZOMBIEKILLAH!

Ma trwałość jak miecz kamień do mobów i dwukrotnie trwałość w kierunku bloków. Mieć uszkodzeń z 4 serca, więc dwa strzały wszystko.

Warhammer jest właściwie taki sam, jak topór.

ID Itemów

120 - 158

5555 - 5569

5600 - 5616

5700 - 5711

5800 - 5809

Download

ModLoader

http://www.mediafire.com/?def7sbughzw99zf

Skan

http://www.virustotal.com/file-scan/report.html?id=78bc1107a2ae78334d1086c7f372601c141b53345f23ce73931ef318df5cf83e-1310162242

ID Resolver

http://www.mediafire.com/?l0tnvptb68v7xdx

Skan

http://www.virustotal.com/file-scan/report.html?id=6f11fba13fc284f22a6290e185d0eb4287f30a278389af5adcccdbd9d5f28f55-1310162364

Extendcraft V.0.5_2

http://www.mediafire.com/?krkva6hfddzf6z4

Skan

http://www.virustotal.com/file-scan/report.html?id=61d0b9ff490a26ccf3f05ef887fd482b24cb01da4607ff3cd3c5c6b23b7a5118-1310162844

Opublikowano

Poszukus, tak znaleziony na minecraftforum.net. To jest tylko spolszczone przez mnie i nowe linki do wszystkiego.

Opublikowano

Bastian103 racja, bardzo przepraszam, a ja już tych ss'ów nie mam. Trudno, musicie sami kombinować.

Opublikowano

Poszukus, tak znaleziony na minecraftforum.net. To jest tylko spolszczone przez mnie i nowe linki do wszystkiego.

Nowe linki, może i tak ale spolszczone nie przez ciebie... "HOLADNI, Rud zamiast ruda"

Chyba w google tłumacz Ctrl + v

Daj jaśniejsze tłumaczenie i będzie dobrze

Mod fajny lubię na nim grać ;p

Opublikowano
Nowe linki, może i tak ale spolszczone nie przez ciebie... "HOLADNI, Rud zamiast ruda"

Chyba w google tłumacz Ctrl + v

Daj jaśniejsze tłumaczenie i będzie dobrze

Mod fajny lubię na nim grać ;p

To się bardzo dużo mylisz. Ma być Rud, bo ruda sam? Tłumaczenie jest dla mnie jasne i dla innych, później dam reup screen'ów.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...