Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, a więc tak. W którymś dniu Kwietnia zostało skradzione konto na Pl'u. Ktoś musiał znać passy. Login nie był nawet podobny do nicku postaci... Nie wiem skąd mógł znać passy?? Jedynie to kiedyś używałem KMR moda i EasyMetin2.

I moje pytanie... Aby zmienić hasło do konta musiał wejść na konto e-mail? Na e-mailu nic nie znalazłem, żadnej wiadomości o zmianie hasła na koncie metina... I się zastanawiam czy czasem ,,wparował'' na meila i usunął tą wiadomość o zmianie hasła...

I jak myślicie? Wszedł mi na e-maila? Policja będzie mogła coś zrobić jeśli tylko wszedł na e-maila, ale nic nie zmienił (hasła maila itp.)?

Liczę na wasze odpowiedzi!

@edit: Dostałem logi od WP (spis logowań na moje konto) i zobaczyłem 1dno IP wyróżniające się... Ja tylko na swoim komputerze się logowałem, więc jest możliwość, że to On ;/

Opublikowano

Na e-mailu powinna byc wiadomosc o zmianie hasla jesli jej nie ma musial ja ktos usunac

Samo wejscie na e-maila z tego co sie orientuje jest przestepstwem , jesli chcesz mozesz zglosic sie z tym na policje

Opublikowano

napisal, ze passow nikomu nie podal...

i pisz normalnie chyba ze jestes idiota (bez obrazy).

Mysle, ze na policje mozna podac, jesli sa logi z poczty ;)

Pomogłem daj +? zapewne zminusujesz, ale to zależy od ciebie..

bo przecież nie każdy jest dzieckiem..

Opublikowano

Nawet poprzez komunikator gadu gadu mozna uzyskac pasy;) Pozdrawiam

Próba uargumentowania czegokolwiek idiotom, jest równie podstawna jak mówienie garbatemu by się wyprostował

29 pkt ostrzeżeń <3 Jedziemy do 100

NIE GRAJ TO CI ZASZKODZI.

Opublikowano

A ja polecam czytać board metin2 PL

Ważne - zmiana haseł dostępowych do kont.

W związku ze zwiększonym zaangażowaniem zespołu Metin2PL oraz GF w walkę z procederem handlu yangami, yangsellerzy w poszukiwaniu nowych sposobów na zdobywanie yang sięgnęli do niestosowanych do tej pory na Metin2PL metod. Coraz częściej natrafiamy na chińskie expboty rozwijane na kontach aktywnych graczy (na serwerach innych niż ten na którym gracz posiada główną postać).

Problem ten dotyczy graczy, na których konta logował się ktoś kto próbował eksperymentować z pseudohackami, które w zamiarze miały wspomagać grę ale jedyną ich rolą było tak naprawdę tylko przesłanie loginu i hasła konta gracza do bazy danych yangsellera zajmującego się zdobywaniem yang z działalności botów.

W związku z tym, zachęcamy wszystkich tych, którzy próbowali (kiedyś, w przeszłości) eksperymentować z nielegalnym oprogramowaniem, logowali się do gry na ogólnodostępowych komputerach (np w szkole) czy udostępniali parametry dostępowe do konta osobom trzecim (które same mogły pokusić się o próby skorzystania z nielegalnego oprogramowania) do natychmiastowej zmiany haseł oraz do zalogowania się na każdy dostępny serwer w celu upewnienia się, że nie znajdują się na nich jakieś nowe/nieznane postacie.

Jednocześnie chcielibyśmy poinformować, że konta graczy na których rozwijane są chińskie farmboty banowane są tak, jak banowane są boty (bez taryfy ulgowej).

W taki sposób boty mogły mieć towje hasło

Opublikowano

Mozliwe ze masz jakiegos keylogera na kompie(mogles sciagnac pobierajac cheaty) i chocbys 100 razy haslo zmienial i tak zlodziej je dostanie:/Na wszelki wypadek wyczysc kompa.

Legenda
Opublikowano

Najprawdopodobniej masz kaylogera w komputerze. Jeżeli ściągałeś jakieś pliki i autor pisał, że to niegroźny wirus to nie masz się czym dziwić.

exModerator Metin2 | exModerator DOTA

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...