Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Który bohater jest najlepszy?

Hunter07

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, który bohater jest najlepszy do 5v5 i 3v3 i 1v1.

PS: Czy da się jakoś zmniejszyć czas w kolejce do logowania, bo ostatnio mam bez przerwy ponad 9000 w kolejce, a czas oczekiwania to około 30 minut?

21191.jpg

metallicafan.jpg

Opublikowano

Kolejka sie zmiejszy jak rodziele serwy i bedziesz grac na east. Nie ma najlepszych bohaterow na daan mape, ale do 1v1 jedni z lepszych to Jax, Tryndamere, Master Yi, Malzahar, Olaf

Opublikowano

Akurat na 3vs3 jest kilku bohaterów którzy radzą sobie tam dużo lepiej niż na 5vs5.

Tryndamere - dużo łatwiej może się wyfarmić - w late zabija bez problemu cały wrogi team.

Jax - może się szybciej "rozkręcić" (ult, rageblade) - nie dostanie takiego focusu jak na 5vs5.

Xin Zhao - w early niszczy każdego, bardzo łatwo można nim gankować.

Nunu - większa szansa że ulti obejmie cąły wrogi team, dużo lepiej radzi sobie z farmą.

Singed - ciężko jest go skontrować, robiony pod ap jest ciężki do zabicia, samemu robiąc świetny dmg.

Shaco - mniejszy obszar - łatwiej gankować czy stawiać box-y.

Morde - dobrze prowadzony może sam wygrać grę, dobre early i late.

Zilean - Ult nie wskrzesza już 1/5 drużyny ale 1/3 co daje dużą przewagę.

Opublikowano

mordu już nie, słyszałem od kolesia który gra trójki, że już się nim nie opłaca grać

35205.jpg

Drixu to sra w gacie, pisalem mu na pw jak chce solo niech zapoda swoja wioche i spenial...

33071.png

Opublikowano

Do dziś szokują mnie pytania "który bohater najlepszy"... Normalna osoba zagrałaby by wszystkimi darmowymi postaciami w danym tygodniu (najlepiej z botami) i obczaiła co kim można zrobić. Co chwilę pojawiają się tego typu idiotyczne tematy... Nie jestem w stanie zrozumieć takich osób. Czy idąc do pracy/szkoły pytasz się zawsze która droga będzie szybciej? Z resztą jest temat pod nazwą "którą postać kupić" ale Tobie pewnie nie chciało się przeglądać forum. Niczego nigdy nie osiągniesz, przede wszystkim w tej grze!

Opublikowano

mi się wydaje ,że warwick jest bardzo dobry gram własnym buildem i pojazd robie cały czas staty 17/2 na 3v3 i ja nawet to se przedłużam np bo ja wale w 10 sek wieże:D opłaca się na 3v3 warwickiem

Opublikowano

@up warwick jest dobry bo jest OP i mają go znerfić ^^ (będzie miał mniejszy lifesteal)

co do tematu to nie da się dobrze odpowiedzieć na to pytanie bo musisz dopasować swój wybór do reszty team`u

KOCHAM MPCFORUM

d89fc52f42cdca51.gif

Opublikowano

Yy.. Mam taki sam problem zaczelem gre oczywiscie 3x3 najlepiej mi przypadlo do gustu i masterem padam 0.0 wiec moje pytanie do was czy oplaca zbierac sie na katarina jak nie to na ktora postac ?

1369851372-U355713.png

by Regman

Opublikowano

katarina to jest raczej postać 4fun bo albo zagrasz dobrze albo do dupy, jeżeli chcesz grac 3v3 to nie nią tam sprawdzają się off tanki, którzy żyją tyle co tank a robią spory DPS

35205.jpg

Drixu to sra w gacie, pisalem mu na pw jak chce solo niech zapoda swoja wioche i spenial...

33071.png

Opublikowano

Katarina potrzebuje feeda. Jeśli twój przeciwnik to nie grupa nie ogarów próbujących zabić was 2 na 3, to nafeedować ci się nie dadzą.

Najlepsze na 3vs3 są off-tanki jak to napisał Surki, oraz kilka postaci bijących magic damage np. Zilean czy Vlad.

Opublikowano

Polecam Irelię budowaną pod offtanka, w late game mam po 150 resistów, 250 dmg, 1,2 as i 2,5k hp Wtedy jest prawie nie do zabicia (oczywiście jeśli nie dostaniemy focusu od całego teamu) :D

Obecnie gram Swainem i też koxi wszystko.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

zielan na 3v3 to zły pomysł, prędzej postacie takie jak vlad albo anivia

35205.jpg

33071.png

Opublikowano

zielan na 3v3 to zły pomysł, prędzej postacie takie jak vlad albo anivia

Zilean dzięki swojemu ulti pozwala wygrać niemal każdy team fight. Z bomb też zadaje spory damage.

Anivia nie ma escape mechanizmu(speeda chociażby), za łatwo jest ją zgankować, bez blue zeżre manę w 5s - nie sądzę aby była dobrym pickiem na 3vs3.

Opublikowano

@Empios, do 3v3 mocnego dpsa z wielka iloscia hp polecam ci Jaxa/Udyra. Gdy wolisz miazdzacego dpsa to moj wybor padlby na xina. Gdybys wybral udyra na 5v5 moglbys tez junglowac :)

Pozdrawiam Yukitos

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Opublikowano

fokus zielan i waste ult na siebie, a dużo nie trzeba żeby go zabić

anivia ma łatwo na 3v3 bo masz mniej miejsca do ruszania się = łatwiej odciąć kogoś ścianą i zawsze ma miliard DMG

35205.jpg

33071.png

Opublikowano

fokus zielan i waste ult na siebie, a dużo nie trzeba żeby go zabić

anivia ma łatwo na 3v3 bo masz mniej miejsca do ruszania się = łatwiej odciąć kogoś ścianą i zawsze ma miliard DMG

Anivie zabić tak samo łatwo, a żeby zrobić swój damage musi chwilę pożyć. Zilean może zginąć, ale taki xin, trynda czy jax mający 2 życia to wygrany teamfight.

Większość postaci którymi gra się na 3vs3 ma jakiś doskok/przeskok/spin dzięki czemu ściana to nie problem.

Opublikowano

tak, ale na zapominaj o 2 życiu anivi, nawet jeżeli zbiją ją do jajka to muszą jajko bić co zajmuje drugie tyle i w tym czasie 2 innych team matów bije ich

w sumie bądźmy szczerzy na 3v3 powinno się grać melasami albo AP bez many typu vlad, akali reszta po prostu jest słaba

35205.jpg

33071.png

Opublikowano

Wlasnie Vlad na 3v3 jest slaby. Sily dostaje on dopiero od 9 levela, gdy wtedy juz moze nie byc turretow. Na 3v3 powinno sie grac mocnymi dpsami no i nie oszukujmy sie - tankami

Opublikowano

nie tankami, tanki tam nic nie robią bo nie ma tam tyle DMG, którego musieli by przejąć, jak wspomniałem off tanki tam żądzą

35205.jpg

33071.png

Opublikowano

Jak nie tankami, gdy grasz teamem zalozmy xin jax i no niech bedzie malphite to w 9 minucie nie maja na bank jakiegos turreta ;]

Tanki maja tam jak najszybciej tankowac turrety.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...