Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Navicat i quest

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich. Mam problem z zalogowaniem się do bazy w navicat bo przeczytałem pewien temat i nie zauważyłem komentarzy niżej. Mianowicie zastosowałem się właśnie do tematu, który niby miał

mi zabezpieczyć bazę. Zrobiłem tak: usunąłem użytkownika root i wylogowałem się z bazy później nie mogłem się zalogować to wiedziałem, że coś skopałem o.O

Słuchający rad ludzi z innego forum postanowiłem złożyć serwer od nowa no dobra niby jest ok ale nadal nie mogę zalogować się do bazy, port 3306 odblokowany nie wiem co jest nie tak

wejść na serwer mogę. Skopiowałem sobie przez winSCP pliki z potrzebne do zachowania konta cały folder wziąłem db i hongkong i wgrałem do nowego serwa niby wszystko jest ok, ale do navicata

za nic wejść nie mogę pokazuję mi się przy łączeniu "1130- Host'moje ip z hamachi' is not allowed to connect to this

MySQL server". Nie wiem o co chodzi i co może być źłe. :(

Następnym błędem są questy po wejściu na serwer pokazuje mi się około 50 questów, które przeszkadzają bo w końcu mam 99 lvl to przeszkadza jak nic mi i innym GM. Próbowałem usuwać i usunąłem ale ich liczba nadal się nie zmieniła. Pozbyłem się nie wszystkich bo nie które były potrzebne usuwałem je z folderu quest w folderze hongkong.

Potrzebuję dokładną instrukcję jak dokładnie pozbyć się nie potrzebnych questów bo nawet u npc przykładowo u handlarki nie da się nic kupić no bo ona ciągle wciska misje :huh:

Proszę o pomoc i porady. Z góry dziękuję.

REKLAMA forum

Opublikowano

Co do 1 - wpisz komendę:

To jest ukryta treść, proszę

i zobacz czy możesz się zalogować. Jak nie to reinstall całego serwera.

Co do 2 -

W pliku hongkong_list zostawiasz sobie questy które chcesz żeby zostały i robisz sh make.

Tutaj masz tematy które mogą i pomóc:

ex

Opublikowano

Dzięki za pomoc zrobiłem reinstall. Żeby już nie robić nowego tematu może wiecie jak naprawić staty w hw epickim inaczej zbroi GM-a bo jest napisane, że ma 3500 obrony a daje mniej niż zwykły hw jak mogę to naprawić? ;)

REKLAMA forum

Opublikowano

Dzięki za pomoc zrobiłem reinstall. Żeby już nie robić nowego tematu może wiecie jak naprawić staty w hw epickim inaczej zbroi GM-a bo jest napisane, że ma 3500 obrony a daje mniej niż zwykły hw jak mogę to naprawić? ;)

od tego jest edycja item proto z tego co pisze to w klijencie masz dane inne bony i w navi masz inne

item proto serwerowe to tam gdzie dodajesz wszystkie bonusy.

item proto klijentowe zeby te bonusy bylo widac w grze co dale w item proto serwer

tutaj masz caly spis

bez YT

Opublikowano (edytowane)

Wybacz o.O Dzięki Sparow zobaczymy co z tego będzie wygarniasz + ;) Temat do zamknięcia, wszystko jasne. :rolleyes:

Edytowane przez ~d4mi4n~

REKLAMA forum