Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Kilka bugów SF2010.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam,

Mam kilka problemów z SF2010, te pliki są strasznie pobugowane. Jeżeli ktoś się dobrze zna proszę o pomoc.

Pierwsza rzecz to jest z teleportem. Jak dodać przechodzenie przez teleport którego nie ma z m2 jinno do m1 jinno?

Druga rzecz to jak usunąć NPC na tych plikach, jest dodane kilka handlarzy i NPC w dziwnych miejscach i w ogóle są tam niepotrzebne, ale usuwając linijkę z tym npc w npc.txt wywala błąd w VM consoli.

Trzecia rzecz to pytania do konkursu OX na pliki 2010. Jeżeli ktoś ma i mógłby podać link będę wdzięczny.

I jeszcze jedną rzeczą jest gdzie jest w folderze object lub gdzie indziej spolszczenie opcji Item-Shop u dozorcy. Resztę mam spolszczone ale tego właśnie nie... Szukam i szukam tego i nie wiem gdzie to jest.

Za każdą pomoc daje +'sik i 5.

Edytowane przez Paciula
Opublikowano

@up te pliki są ogólnie pobugowane tak samo jak sherera :) jeżeli chcesz mieć all odbugowane musisz poświecić na to sporo czasu lub być ogarniętym :)

Pierwsza rzecz w pliku npc.txt dodajesz id teleportu do m1 jinno

Druga rzecz wywala ci błędy bo w tabelkach są spacje które należ zamienić przy edytowaniu na TAB-y wszystkie spacje!

Trzecia rzecz: był tut na forum poszukaj

Ostatnia rzecz: o ile mi się wydaje to to jest w locale.lua

Chyba tyle;d

Opublikowano

To tak co do spolszczenia dozorcy i OX to już po problemie...

A teraz wracając do przejścia między m2 jinno a m1 jinno i usuwaniem handlarzy to dalej jest problem.

To co Ty napisałeś, żeby dodać teleport do m1 jinno w npc.txt to nie działa.

A co do usuwania npc, to dałem TABy i owszem błędu nie wywala, ale jest inny problem. Jeżeli klikam połącz to pisze, że zostaniesz połączony i potem wywala do wyboru CH i nie da się zalogować.

Jeżeli ktoś by mógł pomóc będę wdzięczny. Jeszcze jak ktoś może wrzucić mi oryginalny plik npc.txt z mapy C1 ;)