Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Bukkit

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Oglądałem ten film:

. Zrobiłem wszystko tak jak było powiedziane w tym filmie. Wpisałem to:

@echo off

java -Xms1024M -Xmx1024M -jar craftbukkit-0.0.1-SNAPSHOT.jar nogui

pause

do tego pliku .bat i gdy go uruchamiam pokazuje się coś takiego: ( w konsolce ): "Nazwa 'java' nie jest rozpoznawana jako polecenie wewnętrzne lub zewnętrzne, program wykonywalny lub plik wsadowy.

Aby kontynuować, naciśnij dowolny klawisz . . ."

Naciskam np. g i mi się wyłącza ta konsola. Proszę o pomoc.

Dodatkowe informacje:

System: Windows 7 64-bit

Opublikowano

To tak:

Ilość Pamiętaci RAM - MB: 4096

Ilość rdzeni procesora: 4

Nazwa pliku serwerowego: Start.bat

Bits: X64 - 64

System: Windows

I nie bardzo rozumiem co dalej ? :D Tzn. gdzie jest ten plik wygenerowany i jak go uruchomić ? ( Program uruchamiałem z Winrara bez rozpakowywania. Czy poprostu go muszę wypakować do pliku z serwerem Bukkit ?

• 1 rok później...
Opublikowano

Jeżeli masz windows 7 lub viste to wchodzisz C:\Program Files (x86)\Java najlepiej zbajdź coś takiego i patrzysz czy masz jre 6 czy 7 jak masz obie to jave 7. Później start-nasiskasz prawym na mój komputer i właściwości, wchodzisz w menu zaawansowane ustawienia systemy tam zakładka zaawansowane i zmienne środowiskowe... znajdujesz na dole w okienku zmienne systemowe linijkę Path naciskasz na nią i edytuj na dole. W linijce wartość zmiennej wpisz: ;C:\Program Files (x86)\Java\jre6\bin\; odrazu po znaki / tylko na samym końcu i ok, ok i ok i jeżeli masz 7 to wpisz zamiast jre 6 to jre 7. Jeżeli będziesz jeszcze potrzebował pomocy to napisz.

Pozdrawiam Psclollek

Opublikowano

Jeżeli masz windows 7 lub viste to wchodzisz C:\Program Files (x86)\Java najlepiej zbajdź coś takiego i patrzysz czy masz jre 6 czy 7 jak masz obie to jave 7. Później start-nasiskasz prawym na mój komputer i właściwości, wchodzisz w menu zaawansowane ustawienia systemy tam zakładka zaawansowane i zmienne środowiskowe... znajdujesz na dole w okienku zmienne systemowe linijkę Path naciskasz na nią i edytuj na dole. W linijce wartość zmiennej wpisz: ;C:\Program Files (x86)\Java\jre6\bin\; odrazu po znaki / tylko na samym końcu i ok, ok i ok i jeżeli masz 7 to wpisz zamiast jre 6 to jre 7. Jeżeli będziesz jeszcze potrzebował pomocy to napisz.

Pozdrawiam Psclollek

No i tu stronka z najnowszymi bukkitami

http://bukkit.pl/

Opublikowano

@ECHO OFF

SET BINDIR=%~dp0
CD /D "%BINDIR%"
"%ProgramFiles(x86)%\Java\jre7\bin\java.exe" -Xincgc -Xmx2G -jar craftbukkit.jar

PAUSE 

Po pierwsze Windows to ni Linux nie rozpoznaje większości poleceń, trzeba podać ścieżkę bezwzględną do javy.

Ten plik startowy powinien Ci pomóc :)

„Każdy szermierz dupa, kiedy wrogów kupa”

Rudy Krasnolud z Wiedźmina

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...