Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Ustawienie Servera

Brokk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Elo. Mam problem z serverem. Niby chodzi, ale nie działają pluginy, nie moge dodać admina i jest bardzo ubogi w komendy. Jak moge go ,,rozbudować" żeby działał tak jak powinien?

Paczka

SKAN

Opublikowano

Namieszałeś tam oj namieszałeś ja to ledwo odpaliłem u siebie.

Widząc że daleka droga jeszcze przed tobą a przede mną sprawdzanie aktualizacji pluginów, postanowiłem zrobić ci gotowca.

A więc zaczynamy.

Serwer to Beta 1.2_01 wpuszcza jak najbardziek klientów 1.2_02

Mod-craft_bukkit_137

Admin-suchy

Pluginy i krótki opis:

Essentials-Plugin generalny czyli daje nam /help /who /tp i jeszcze ze 20 komend.

Authorize-Plugin do rejestracji na serwerze czyli /register i /login

Whitelist-Plugin dodający nam whitelist tak przeklinaną przez niektórych suchy i niebieskiarek dodany.

MyHome-Plugin pozwala nam na ustawienie teleportu do domu.

LWC-Zabezpiecza skrzynki.

iConomy-Czyli ekonomia na serwerze zarabiamy za siedzenie i mamy walutę Eura (możesz zmienić nazwę na euro)

Guardian-Plugin zabezpieczający wyspę przed zalaniem, pożarem i wiele innych ciekawych rzeczy np powiadamia admina o użyciu zakazanego przedmiotu (suchy ustawiony jako admin w nim)

BukkitUp-Bardzo ciekawy plugin sprawdza czy są aktualizacje naszego moda i ściąga ie do katalogu bukkit_build (pamiętaj żeby zmienić nazwę jak przekopiujesz nowego moda w pliku start.bat)

BorderLands-Blokuje naszą mapę ilość bloczków od spawnu wpisujesz w pliku border.txt (ustawiłem tam 1000 na nieduży serwer w sam raz)

Zainteresuj się jeszcze pluginem permissions ja ci go nie wgrywałem bo dla początkującego może sie okazać czarną magią, tworzy on grupy na serwerze.

Plik start.bat

@echo off
java -Xms1536M -Xmx1536M -jar craft_bukkit_137.jar
pause

Wpis craft_bukkit_137.jar będziesz musiał edytować jak przekopiujesz aktualizacje zmieniając numerek. Można też tu ustawić stałą nazwę i zmieniać zawsze nazwę pliku ale ja to robię e ten sposób.

W pliku server.properties dopisz swoje ip.

Tu znajdziesz zawsze aktualizacje i inne pluginy. Poszukaj swoich i zapoznaj się z komendami.

Forum Bukkita

Serwer z mapą waży 7 mb zostawiłem ją bo jest dosyć ciekawa ale jak jej nie chcesz skasuj folder world to wygeneruje nową.

Scan

Serwer

Nie ma tam jednak pluginu bukkitup tu masz do niego link wklej go do plugins.

Bukkitup

Jak by to ściągał ktoś inny proszę pamiętać o zmianie nazwy admina we wszystkich miejscach, nie tylko w pliku ops.txt

Znalazlem jeszcze mały błąd a mianowice wersja plugina iConomy 2.2 beta współpracuje tylko z pluginem permissions trzeba wgrać numerek starszy tu go znajdziecie tylko sam plik jar.

iConomy 2.1

mcspeed

Opublikowano

a gdy ja włączam przez start pisze

Nazwa 'java' nie jest rozpoznawana jako polecenie wewnętrzne lub zewnętrzne,

program wykonywalny lub plik wsadowy.

Aby kontynuować, naciśnij dowolny klawisz . . .

reflink w sygnie

Opublikowano

Już pisałem o tym w innym temacie ale dam to i tutaj.

Są dwa powody daczego to nie działa.

Pierwszy masz system 32bit a wtedy musisz mieć taki wpis w start.bat:

@echo off
"C:\Program Files\Java\jre6\bin\java.exe" -Xms1024M -Xmx.1024M -jar craft_bukkit_137.jar
pause

Gdzie wpisy:

C:\Program Files\Java\jre6\bin\java.exe to ścieżka to javy.

-Xms1024M -Xmx.1024M -jar ilość przydzielonego ramu przy takim wpisie musisz mieć na kompie minimum 2gb

craft_bukkit_137.jar to plik i numer moda.

Drugi, mod nie działa tak jak potrzeba.

Na tą chwile jak pisze ten post najnowszy działający mod to craft_bukkit_141 to się zmienia czasami co godzinę jak widać wyszło już 141 poprawek do craftbukkita.

mcspeed

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...