Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pytanie dotyczce VPS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanie.Exone wprowadziło limit transferu i teraz moje pytanie czy 100 gb starczy na miesiąc użytkowania 9 kont?Chodzi mi o kbota :rolleyes:

Opublikowano

Nie wiem czy użytkownie KBota wpływa na transfer , według mnie to jest tak że pobierasz KBota , odpalasz i jedziesz... transfer to zapewne MB jakie pobierasz więc... daje na to 80%.

Opublikowano (edytowane)

Mam pytanie.Exone wprowadziło limit transferu i teraz moje pytanie czy 100 gb starczy na miesiąc użytkowania 9 kont?Chodzi mi o kbota :rolleyes:

Gdy jestem w podróży używam neta z PLAY-a (limit 10 GB) i używam ibota unlimited na głównym koncie i kbota+gg na drugim. Nigdy nie miałem problemu z przekroczeniem limitu. Konta potrafily chodzi 2-3 tyg bez przerwy a poza tym śmigałem po stronach, używam ts-a i komunikatorów skype, icq, rzadziej gadu.

A co do serwerów w exone jeżeli bierzesz najtańszy z 1mhz i 512 mb + windows XP (sam windows zajmuje około 320MB w pamięci)to mozesz mieć problem z odpaleniem 9 botów i strasznym zamuleniem serwera.

Nie wiem czy użytkownie KBota wpływa na transfer , według mnie to jest tak że pobierasz KBota , odpalasz i jedziesz... transfer to zapewne MB jakie pobierasz więc... daje na to 80%.

kbot podczas uruchomionego tylko zbierania boxów pobiera około 2 do 15 kbit danych na przesył pakietów informacji (najprawdopodobniej na sekundę). Przy włączonych alienach ilość ta wynosi około 10 do 40kbitów. mowa oczywiście o 1 koncie.

a wiec mozesz sobie poobliczać transfer jaki potrzebujesz.

1B= 8 bitów

1KB (kilobajt) = 1024 B(bajty)

1MB=1024KB

1GB=1024MB

Edytowane przez leogod
Opublikowano

mamvpsa exona i powiem wam zajebista sprawa kupiłem także sobie wcześniej vps-a na hitmeale to jest lipton ice tea i gów*o można na nim znieść a co do pytania to tak ja mam internet z playa z limitem 16 gb i na jednym kbocie przez 24 h zużyje max 200 mb więc 7*200= 1400 na dobę 1400 * 30 =42000mb czyli 42 gb spokojnie mógbyś puścić 15 kbotów ale i tak jak zużyjesz te 100 gb to póżniej maż niski transfer on spokojnie pociągnie 1 kbota

ACTA?-NIE!!!

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...