Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pomoc] Karta Graficzna

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam zintegrowaną Kartę graficzną w płycie głównej MSI - MS-7309.

256 MB GeForce 6150SE nForce 430.

W tym problem, że w sierpniu mógłbym sobie zakupić nową i moje pytanie brzmi,

Jaka mi tu maksymalna Karta Graficzna " pójdzie " ?

Procesor : AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 5200+

Zasilacz : iBOX, dodam że niedawno wymieniałem.

Model zasilacza : iBOX DR-8400BTX MAX 400W

Kwota, którą mogę przeznaczyć : 200zł - 250zł

@Ps.

Czy to tej płyty głównej da się wsadzić jakąś kartę? Dzisiaj ze szafki wyciągnąłem jakiegoś starego GeForca, to wejść nie chciał.

Wejście nie pasowało.

g0Tef.jpg

Opublikowano (edytowane)

No to lecimy...

Zasilacz do wymiany(czarna lista nie nadaje sie on do nieczego gówno ci wcisneli..Założe sie że specialiści ze sklepu komputerowego^^)

Płyta to jest tragedia.Slot PCI x16...Ale płyta obsługuje x8.Czyli połowe wydajności grafy będziesz miał.

Szczerze??Do tego kompa naprawde się nie opłaca dokładać.Ale jeśli chcesz to do 200zł będzie:

To jest ukryta treść, proszę

I za 100zł zasilacz bo ci sie popali wszystko:

Gdybyś wymienił płyte to grafa by działała na 100% a nie 50.Masz tu płyte do 100zł na AM2

Edytowane przez Cheatek
Opublikowano
Czy to tej płyty głównej da się wsadzić jakąś kartę? Dzisiaj ze szafki wyciągnąłem jakiegoś starego GeForca, to wejść nie chciał.

Wejście nie pasowało.

Bo pewnie był pod AGP, a ty wkładałeś do PCI :O

ek0nlf.png
|Postwrriter|ExModMapleStory|
By
Miyoshi.

Moze aktywnosc nie powala ale smialo mozna go nazwac wzorem dla nowych userow.Tak

Opublikowano

Właśnie nie wiem, czy warto wkładać pieniądze w ten komputer.

W grudniu dostanę nowy i nie wiem, czy kupywać ten zasilacz i kartę, czy może poczekać te kilka miesięcy.

g0Tef.jpg

Opublikowano

Zależy czy masz kase i w jakim stanie jest ten zasilacz który teraz masz.Lepiej kup sam zasilacz za 250zł jakiś XFX i będziesz miał na teraz i potem na nowego kompa bo jak znam życie to kupisz coś z media i będziesz zasilacz chujowy^^

Opublikowano

Z komputerami jak z kobietami. Kupujesz nowy, poinwestujesz trochę, ale z czasem inwestycje są bezcelowe i lepiej wymienić na nowy model :)

Poczekaj sobie do grudnia, sprzedaj tego i wrzuć w nocy piecyk :)

W wakacje pieniądze przydają się częściej niż myślisz, dlatego lepiej zachomikuj je gdzieś na czarne godziny.

f.png

Opublikowano

Odpuść sobie ulepszanie tego komputera. Poczekaj do grudnia... co stracisz przez te kilka miechów ? Na wakacje sobie zostaw tą kasę albo na coś innego. Jeśli mogę coś Tobie doradzić to nie kupuj z ALLEGRO i z HIPERMARKETÓW.

Najlepiej złóż sam zestaw tzn. sam dobierz dobre sprawdzone podzespoły komputerowe i każ złożyć z tego komputer np: sklepowi.

No i te pieniadze mozesz dolozyc do nowego komputera :) . Wiec nie marnuj ich na ten obecny.

jqeuR.png