Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam to znów ja 50CentT xD

Ok żarty żarty itp

Mam Bardzo duzy problem.

No to do rzeczy.

Postawiłem server z przyjaciółmi na hamachi. Jest to zwykły nadzwyczajny server itp. . Ale chciałbym go trochę podrasować.

Wchodziłem na rożne servery i ludzie mieli komendy typu ( /register / login( jakieś cuboidy na domki)kolorowe napisy witam itp ).

Z tego co się dowiedziałem sa to jakieś pluginy. Ale żeby to w grac trzeba mieć Bukkita. I ja dosłownie NIE MAM POJĘCIA skąd to pobrać jak zainstalować w czym wypakować itp,

Posiadam 64-bitowy system Win-7

1 giga ram ( wiem mało ale nam we 3 to wystarcza)

procesor AMD sempron Processor 3400+ 2.01 GHz (nie wiem czy to ważne ale napisze)

karta graficzna-NVIDIA GeForce 6200

Nie wiem czy to wszystko ważne ale jak już pisalem w jestem w sprawach servera zielony (to mój1)

I Mam wielką prośbę na pewno wielu urzytkowników MPC Forum miało juz styczność z serverami bądź jest jego założycielem

Bardzo proszę pomóżcie mi postawić taki server

Posiadam wersje minecrafta 1.7.2

Proszę o jakąś szczegółową instrukcje od a-z

Jakieś filmiki screeny Bardzo Proszę

Chodzi mi głównie o cudboidy jakieś sklepy za kasę na servie i nie wiem czy jest coś takiego ale (żeby np zrównać mape pod miasto )

Z góry dziękuje

I SOry za FATYGE

A i Sory jak juz bylo

Opublikowano (edytowane)

pobierz to ModCraft najnowszą wersje jest na początku tego forum. otwierasz to i tam masz "kreator serwerów" otwierasz to i masz "typ serwera" i wybierasz "test build" tam masz w prawym górnym rogu "wybierz plugin do pobrania" wybierz "Towny" "DefaultCommands" "Lockette" "iConomy" i jeszcze "WorldEdit" ale tego niema tam więc wpisz to w google i sprawdź czy jest kompatybilne z wersją 0.7.2 minecrafta pobierz i wrzuć do plugins tam gdzie stworzyłeś serwer , potem uzupełniasz resztę wybierasz gdzie zapisać serwer zaznaczasz "dla systemu 64bit" i "pobierz z pluginami"

jak pomogłem daj plusa bo jakiś ciul dał mi minusy za to że pisałem Refresh na swoim temacie.

Edytowane przez kwiatuszyn
Opublikowano

pobierz to ModCraft najnowszą wersje jest na początku tego forum. otwierasz to i tam masz "kreator serwerów" otwierasz to i masz "typ serwera" i wybierasz "test build" tam masz w prawym górnym rogu "wybierz plugin do pobrania" wybierz "Towny" "DefaultCommands" "Lockette" "iConomy" i jeszcze "WorldEdit" ale tego niema tam więc wpisz to w google i sprawdź czy jest kompatybilne z wersją 0.7.2 minecrafta pobierz i wrzuć do plugins tam gdzie stworzyłeś serwer , potem uzupełniasz resztę wybierasz gdzie zapisać serwer zaznaczasz "dla systemu 64bit" i "pobierz z pluginami"

jak pomogłem daj plusa bo jakiś ciul dał mi minusy za to że pisałem Refresh na swoim temacie.

GDzie na poczatku forum dasz jakiegos linka ?

Opublikowano

A jesli bedziesz mial jakies problemy to napisz na moje gg, jesli bede to na pewno pomoge :D

Kiedy patrzę na niektóre osoby na tym forum zaczynam być za podpisaniem ACTA.