Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Zakup i konfiguracja

korciok

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Niedawno przyszła do mnie gazetka z Media Marktu i pierwsze co mi się rzuciło w oczy to konsola Xbox-360 250GB z 4 grami (Halo&Fable III , Halo Ost oraz TDU3) za 999 zł. Pieniądze mam a raczej moi rodzice mają.

I-sze pytanie - opłaca się kupić taki zestaw? (+Abonament na Live)

#Konfiguracja

Mam jeszcze stary telewizor (pudło) gdzie nie ma złącza HDMI itp. tylko czincze. Czy będę mogł ją podłączyć to takiego telewizora?

#2 - Internet

Mam chciałbym podłączyć do konsoli router sieciowy, przewodowy. Czy jest wzmianka o tym w instrukcji i czy jest to trudne?

Czekam na wasze odpowiedzi,

pecetowiec.

Opublikowano

1. Za 1000zł oczywiście, że się opłaca!

#Konfiguracja - W zestawie będziesz miał przejściówkę na Euro i nie będzie z tym najmniejszych problemów.

2. Jest w instrukcji, ale bez niej też dasz radę. Przewodowo - z routera ciągniesz kabel do konsoli, bezprzewodowo - w ustawieniach znajdujesz sieć twojego routera i się do niej łączysz, jeśli masz haslo na sieć to je po prostu podajesz. Ot cała technika ;)

Opublikowano

Ja mam akumulatorki Energizer 2000 mAh i jak gram codziennie kilka godzin to wytrzymują tydzień czasami nawet dociągnę do dwóch tygodni ;)

Opublikowano

Mój kabel HDMI ma 1.8m, a przy tych do podłączenia xbox'a i kinecta do zasilania jeszcze zostało dużo luzu i się tylko memłają za telewizorem ^^

Opublikowano

Dobra, dzięki. Jeszcze mam dwa pytania i dam ci święty spokój xD

1. Żeby kupić Live/MSP muszę uzupełnić dane o koncie rozliczeniowym?

2. Trudno się gra na padzie? Jestem 100% PC. I czy Halo Reach i 3 są dobre do trenowania grania w FPS-y? (tylko te gry mnie interesują)

Bywalec
Opublikowano

Teraz może ja odpowiem ;p

1.Tak musisz podać, jak chcesz możesz podać prawdziwe, lub zmyślone ale potem je pamiętać.

2.Na początku będzie Ci ciężko ogarnąć np w strzelankach iść strzelać i obracać się po paru razach grania będziesz już wiedział oco chodzi. Też tak miałem. Wiadomo najlepiej to sie gra na padzie np w gry sportowe czyli boks, fifka itp.

1341252514u674515.jpg

By Cristiano

Opublikowano

Halo 3 i Halo Reach, jeżeli chodzi o FPS ;)

Ja się wytrenowałem na CoD: MW2.

A teraz bye, wyjeżdżam na wakacje :)

Pozdrawiam

Opublikowano

Dobra dzięki, promocja jest od ósmego to jeszcze pare dni. Jakby co to będę pisał.

#Edit

Opłaca się kupić do X`a zestaw 3 wiatraków zewnętrznych na allegro za 20zł? Czy jak będę grał godzinę, dwie to nie będzie się aż tak nagrzewał.

Bywalec
Opublikowano

@UP

To musiałbyś spytać się kogoś innego, ja mam x'a i nie nagrzewa mi sie dziennie 1-3h grania. Zależy jakiego masz x'a niektóre potrzebują wiatraków niektóre nie. Na googlach jest pełno opinii. Np co potrzebuje slim a co elite.

1341252514u674515.jpg

By Cristiano

Opublikowano

Do Slim nie potrzebujesz takiej podstawki, ja ją jednak mam bo została mi ze starego xbox'a elite, nie chcę żeby się zmarnowała, a ładnie się świeci w nocy na niebiesko ^^,

Opublikowano

Halo 3 ODST, to kampania z ODST, a multi z Halo 3.

Jak byś chciał mieć jeszcze kampanię z Halo 3 to musisz kupować osobną gierkę Halo 3 :D

Opublikowano

Dobra, jedź na wakacje i se odpocznij. Dzięki za wszystko.

#Edit

Jakie gry polecacie na X`a? Gears of Wars I/II? Najlepiej grę akcji/strzelanke.

Bywalec
Opublikowano

@Up

Jeśli jesteś fanem Battlefield to oczywiście BFBC2 albo jakąś część z dobrą grafiką cod'a. Jak lubisz gears of war to kup oczywiście GoW II. Zależy jakie gry lubisz tzn np Battlefield czy coś innego.

1341252514u674515.jpg

By Cristiano

Opublikowano

Halo jest fajne a co do pytania , mój kolega ma i no life przed xboxem gra z bratem na zmianę i mówi że mu wogóle się nie nagrzewa jak kupisz to dopiero się zdecyduj czy się nagrzewa czy nie :D

imgadi.jpg
Bywalec
Opublikowano

@UP

Mógłbyś bardziej sformułować post? Bo nie za bardzo zrozumiałem "jak kupisz to dopiero się zdecyduj czy się nagrzewa czy nie"

Hmm jeśli chodzi o nagrzewanie niektóre x'y po graniu non stop wogole nie mogą ci się "spieprzyć". A niektóre po naparzaniu 5h odrazu ci się rozwalą. I trzeba jakiś element do wymiany.

1341252514u674515.jpg

By Cristiano

Opublikowano

Dobra ziomki, teraz wypowie się ten co ma Xbox'a 360 Slim :D

Spoko maszynka, zasilacz chodzi głośniej niż sama konsola, ale jak dasz sobie go na podłogę (jak najdalej od uszu) to będzie OK. Oczywiście Xbox i zasilacz chodzą ciszej niż stacjonarny PeCet. Jeżeli będziesz miał pytania odnośnie Xbox'a to pisz śmiało, a będę się starał odpowiedzieć.

rsz96274.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...