Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, witajcie.

Dziś(:D) stałem się (niezbyt)szczęśliwym posiadaczem konta premium do gry minecraft. Niestety, trochę się rozczarowałem płynnością rozgrywki na oryginalnym launcherze.

Łączenie się z serwerami multiplayer twa wieki... Zanim pojawi się napis "Downloading terrain" minie z 10 sekund, po pojawieniu się go to samo. Sama gra nie jest jako-tako zakłócona, aczkolwiek moje FPS są toszkę niższe niż na piracie. Problem pojawia się wtedy gdy chcę np. otworzyć crafting boxa czy furnace... muszę czekać dobre kilka sekund aż gra mi sięodmuli i łaskawie pokaże mi okienko przedmiotu. To samo jest, gdy chcę zmienić jakiekolwiek ustawienia. Zamuła, która towarzyszy moim zmianom potrafi trwać dobre dziesiąt sekund. Jest to bardzo dokuczliwe i czasami nawet uniemożliwia grę. Piszę o tym tu, w nadziei, że ktokolwiek zna odpowiedź na tę "dolegliwość" gry. Nadmienię też, że komputer mam słaby. Internet też, lecz podczas gry na piracie NIGDY czegoś takiego nie miałem. Jest jakiś sposób na "naprawę" oryginalnego launchera?

Podobny temat założyłem na kilku innych forach o mc lecz konkretów się tam nie doszukałem. Same posty o tym abym zmienił kompa itp. A ja staram się właśnie od tego uciec, gdyż najzwyczajniej w świecie nie stać mnie na kupno nowego sprzętu i szukam alternatywy.

Z góry dzięki za odpowiedzi. Chyba nie złamałem regulaminu, nie? :|

Pzdr.

Pamiętajcie jakby co to gwałcę za pieniądze. Dla znajmoch taniej

1342438901-U0.png

jam jest król nobuf.

można mnie spotkać grającego w metina.

Opublikowano

Zrób czystą instalację gry. Wyłącz antyvirusa, Przeczyść komputer CCleanerem, odpal GameBoostera. Podaj także specyfikacje komputera, bo "słaby" nic mi nie mówi o procesorze a także ramie.

Opublikowano

Gram na czystym MC, jestem świeżo po formacie ale zaraz pobawię się w czyszczenia etc.

Najgorsze jest też to, że ja się ch*ja znam na pc'tach :P

1309873649-clip-4kb.png

da radę się z tego czegoś dowiedzieć? :)

1342438901-U0.png

jam jest król nobuf.

Opublikowano

no niestety tak bo ram dużo mowi ja teraz mam 8 śmiga ładnie a jak miałem 2 to był problem czasem

polecam się na przyszłość

i pozdrawiam

Larens lub Sneral

Zbieram zdjęcia twojego psa

Opublikowano

Kolego masz bardzo mało ram ;/ Wiem coś o tym ponieważ mam drugi komputer i na nim nie idzie grać w mc pirata nawet bo on ma zaledwie 512 MB Ram. Więc ty masz 2x wiecej ode mnie ale to też raczej nie wystarczy. Polecam dokupić ci na allegro ram 2GB bodajże 70zł. ; ) i będziesz grał płynnie ;]

Ja na laptopie mam 4GB R i bardzo ładnie chodzi 0 laga. a

X

by Me.

Opublikowano

No spoko. Ale najdziwniejsze jest że na piracie tego nie mam. Jak oryginał wpływa na zamuły, wie ktoś?

1342438901-U0.png

jam jest król nobuf.

Opublikowano

A ja nie zgadzam się z @upami. Sam mam 1 gb ramu, procek podobny i latam na "far". Przyczyna tkwi w czymś innym.

Przeciążenie internetu ? Spróbuj w nocy. Tylko to mi przychodzi do głowy ...

Za lajka nigdy się nie obraże

:)

Motywuje mnie to do dalszej pracy ^.^

Opublikowano

Kolego masz bardzo mało ram ;/ Wiem coś o tym ponieważ mam drugi komputer i na nim nie idzie grać w mc pirata nawet bo on ma zaledwie 512 MB Ram. Więc ty masz 2x wiecej ode mnie ale to też raczej nie wystarczy. Polecam dokupić ci na allegro ram 2GB bodajże 70zł. ; ) i będziesz grał płynnie ;]

Ja na laptopie mam 4GB R i bardzo ładnie chodzi 0 laga. a

Co wy z tym RAMem ostatnio wszyscy? U mnie minecraft ciągnie 500Mb RAM na maksymalnych ustawieniach. więc nie będzie większej różnicy między 1GB a 2GB a żadnej przy 2GB a 4GB. liczy się też prędkość RAMU. A;e mniejsza o sprzęt, bo kolega ma inny problem. wgraj może tamtą wersję co miałeś i nie lagowało tylko nie odpalaj przez launchera tylko przez oryginalny plik minecraft.jar , zaloguj się i wejdź.

Opublikowano

Ale mój problem polega na tym, że gdy np. wcisnę w grze przycisk "F" albo pogrzebię w ustawieniach to mi się robi 10sekundowy lag gry i potem jest ok póki znowu tego nie zrobię. Szukam przyczyny dlaczego tak jest.

1342438901-U0.png

jam jest król nobuf.

Opublikowano

ludzie to co MY mówimy z tym ramem to jest prawda poniewarz ja stawiam dla kolegow serwa jest nas 5 ja tez sam gram na nim i nie ma lagow oni też sie nie skarżą a jak wy sobie chcecie pograć na singlu to śmiało smigajcie z 512 ramu nie zabraniam

polecam się na przyszłość

i pozdrawiam

Larens lub Sneral

Zbieram zdjęcia twojego psa

Opublikowano

nie widziałem postu wacola.

wersja co miałem wcześniej to pirat, a mi zależy na grze na serwerach only premium.

Pliku minecraft.jar nie mogę otworzyć mimo usilnych starań, wyskakuje mi błąd "Invalid or corrupt jar file". Może w tym rzecz? Nie wiem jak to naprawić bo robiłem setki reinstalli. Aczkolwiek cisnę na tym samym "jarze" podczas gry na piracie jak i oryginale więc to chyba wina launchera, ale jakim cudem?

1342438901-U0.png

jam jest król nobuf.

Opublikowano

Po prostu Notch ma za dużo pieniędzy i się obija i nie potrafi nawet launchera dobrze zrobić. Nie potrzebnie pchasz mu kasę w portfel, im więcej Notch ma pieniędzy tym mniej robi. Całe szczęście że teraz zatrudnił nowego programistę..

beztytuuznsq.png
Opublikowano

Tu raczej chodzi o to, że ty wbijasz na serwery premium, a tak są baaaardzo duże mapy, ale to naprawdę dużo i komp nie wyrabia.

Wbij se na jakiegoś serwa offline mode to powinno ci pomóc na czas modernizacji sprzętu i neta :)

@MMT

Wiem wiem miałem mały problem z dyskiem i muszę ogarnąć programy i ogólnie.:P

Dam radę mam nadzieje, że jeszcze zdążę ogarnąć te gameplaye.

963711463719651277415.png

|<|®Krzysztofa®|>|

Opublikowano

Krzysztofa nie, bo gdy wchodzę na serwery na których na piracie na luzie grałem to nadal mi zamula, jak wejdę na pirata to mam wszystko normalne.

BTW. RUSZ DUPĘ W MMT :)

No chyba nie znajdę rozwiązania :/ Ale ponoć w 1.8 ma być lepsza optymalizacja...

Jak ktoś ma jeszcze jakieś pomysły to pisać proszę

1342438901-U0.png

jam jest król nobuf.

Opublikowano

odświeżę se temata, bo problema mam do dzisiaj.

1342438901-U0.png

jam jest król nobuf.

Opublikowano

sorki nie czytałem postów ale przeczytałem to co ty napisałeś hm myśle że to może zależeć od serva albo wątpię albo dostałeś uszkodzonego minecrafta albo coś trudno jeśli nie to nic z tym nie zrobisz kup jeszcze raz nowe konto może ci coś pomoże

k%C3%B6lcs%C3%B6nhat%C3%A1s_eune_42_3_no

Opublikowano

To nie jest wina konta , scrackowany minecraft w tym momencie to jest lepsze rozwiązanie , bo Notch nie umi dopracować launchera .

,,Bo bez adrenaliny życie jest nudne" ~Ja.

4tx441.jpg