Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wow

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema po pierwsze jestem nowy w tym dziale nigdy nie miałem kontaktu z WoW'em ale chciałbym zacząć.Interesują mnie informację takie jak:

Kim grać

Na jakim servie (Chcę grać na privie bo uważam za bezsensowne wykupowanie abonamentu)

Jaką część ściągnąć

I ogólne info jak grać.

Thx za pomoc proszę o nie spamowanie....

lastfmred.gif

Opublikowano
Kim grać

To zależy od tego co chcesz robić będąc w grupie: leczyć, skupiać na sobie jak największą ilość przeciwników i być leczonym przez innych, czy może raczej zadawać obrazenia.

Najlepszą imo postacią dla nowicjusza do leczenia jest Paladyn, a jeśli chodzi o ofensywę to Hunter jest bardzo prosty. Na początku odradzałbym maga, priesta i locka. Są to dość trudne klasy i ogromną ilością czarów. Chociaż mag jest stosunkowo najłatwiejszy z tej trójki.

Na jakim servie (Chcę grać na privie bo uważam za bezsensowne wykupowanie abonamentu)

Polecam server Hellground na którym sam gram, jest to najlepszy polski server ze sporą liczbą graczy. W chwili pisania tego posta gra tam 2700 graczy, w weekendy jest ponad 3200.

Jaką część ściągnąć

Proponuje grać na wersji The Burning Crusade. Czyli World of Warcraft i The Burning Crusade

I ogólne info jak grać.

To już musisz "rozkminić" sam.

Dział WoW [*]

Opublikowano
Siema po pierwsze jestem nowy w tym dziale nigdy nie miałem kontaktu z WoW'em ale chciałbym zacząć.Interesują mnie informację takie jak:

Kim grać

Jaką część ściągnąć

I ogólne info jak grać.

Thx za pomoc proszę o nie spamowanie....

Kazdy gra czyms lepiej, duzo ludzi np. lubi grac i umie hunterami, ale po 2 tygodniach myslenia to nie jest zadna sztuka :P, duzo ludzi gra prostszymi postaciami (Rogue, Hunter, Shaman, Druid) I niektorym zaje****** to wychodzi... ale duzo ludzi tez lubi grac trudniejszymi postaciami, ale poniewaz ty zaczynasz radze ci zaczac jedna z latwiejszych postaci a potem zrobic ktoras ktora ci moze pasuje...

Server tez sam musisz wybrac... Poniewaz zaczynasz radze jakis Polski blizzlike....

Wytlumacze ci jakie sa servery:

Funserver - Serwer dla zabawy, odrazu max. level (glownie na wszystkich, na niektorych poprostu sa duze raty) Vendory do wszystkich rzeczy w grze itd. 0 frajdy z grania moim zdaniem...

Blizzlike - Gra na zasadach orginalnych, zadnych vendorow itd. chociaz na niektorych serwerach to nie prawda... ale glowine blizzlike polega na takich oto zasadach... Musisz raidowac, robic questy itd. Sa tez rozne typy Blizzlike-a, Low rate, Mid rate i High rate (Malo, srednio i duzo)

Raty polegaja na ilosci zdobywanych rzeczy (Punktow Doswiadczenia, Itemow, Pieniedzy, itd.) Czyli serwer orginalny ma raty x1, niektore serwery maja raty 50x, czyli zabijajac 1 stworka zabijasz jakby 50 na raz...

Radze ci narazie sciagnac poprostu The Burning Crusade, znalezc jakis polski serwer Blizzlike i sobie potrenowac, zeby nie sciagac za duzo i latwiej sie poduczyc grac... Gre mozesz sciagnac bez problemu z orginalnej strony WoW-a....

Mam nadzieje ze pomoglem.

Moj internet w niemczech:

232431327.png

(Komp jest do dupy ale internet, mioodzio.)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

jak chcesz grac dps-em graj rouge jak tankerem warriorem a jak healarem priestem :) to sa najlepsze przyklady na profesje wedlug mnie ^^ ale jeszcze mozesz pograc hunterem tez jest fajny :D

Opublikowano

Oj tam pantox, DPSem najlepszym jest priest, warlock, rouge odstaje daleko za palkiem i warriorem :)

heal - druid oraz Priest

Tank - Warrior, Palladyn

Nie można powiedzieć komuś kim grać, każdy musi wyczuć postać poznac jej plusy i minusy, tak jak mówił Timonek, poprostu popróbuj, bardzo irytujące pytania są kim grać :), najpierw musisz sobie zadać pytanie kim chcesz być. Podam ci pare przykładów kto kogo rozwala patch 3.1.3, retail

Palek rozwala Maga, rouge - łatwo, trudniej - druid, warrior(średnio trudno), shaman(bo sie leczy), death Knight(jest samo wystarczalny), najtrudniej Warlock, priest(tak priesta bardzo trudno zabić, jednak wszystko zależy jaką role pełni, jeżeli jest healem to w 4 osoby trudno go bedzie zabic :)), druid healer(jednakze ataki ida tylko z twoje jstrony ;P)

no akurat podałem przykład postaci którą gram

userbarwb.png

Nigdy nie kłóć się z głupcem, ludzie mogą nie dostrzec różnicy.

Nie bój się wystąpić przed szereg, potem może być już za późno.