Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Minecraft MP - spadanie w dół

cxxus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, gramy z siostrą na multiplayerze, po aktualizacji wyższej niż 1.5 zauważyliśmy, że po zalogowaniu spada w dół, czym to może być spowodowane?

Potrzebujesz strony internetowej? Pisz śmiało, jestem do waszej dyspozycji. (Jedyna możliwość zapłaty to pieniądze (przelew, SMS, doładowanie), innej nie przyjmuje i nawet nie masz co pisać).

Opublikowano

Po prostu generuje się mapa. Radzę wyjść z MC (z serwera), ale nie wyłączać serwera i poczekać 10 minut. Potem, gdy wejdziesz na serwer mapa powinna być już wygenerowana :)

1339163822-U301909.png

Opublikowano

... OMG, nie jestem taki głupi.

Po pierwsze, serwer działa z 2 godziny - jak nie więcej - ja na nim gram.

Chyba nie wiesz co mówisz.

Potrzebujesz strony internetowej? Pisz śmiało, jestem do waszej dyspozycji. (Jedyna możliwość zapłaty to pieniądze (przelew, SMS, doładowanie), innej nie przyjmuje i nawet nie masz co pisać).

Opublikowano

Komputer wystarczający - teraz właśnie zdegradowałem minecrafta (do 1.5_01) i działa jej wszystko.

Internet - nie potrzebny, ponieważ to jeden router, więc pingi między nami wachają się od 1 do <1.

Opublikowano

No tak, ale ile można spadać? 2-3 minuty? A to spada jak bym zostawił na noc to jak bym się obudził, nadal by spadało.

Zapomniałem napisać, że pojawiły się takie lagi, tzn. jak coś pisze siora, to u niej na chacie nic się nie wyświetla. Lecz w konsoli widzę, co ona napisała.

Opublikowano

Może dałeś za mało ramu i dlatego wolno regeneruje :) Daj z 1 gb to będzie wszystko ładnie chodzić. Możesz też sprawdzić na innych plikach serwerowych

Opublikowano

mi się wydaje ze masz po mapce miałem tak samo i na single player i to samo było po prostu musisz wgrać nową mapę lub usunąć pliski mapy i niech się od nowa wygeneruje

Opublikowano

Miałem ten sam problem otóż chodzi o ustawienia.

Zmień "Limit Framerate" z OFF na ON, lub z ON na OFF i po sprawie.

Jeśli zadziała liczę że wypełnisz polecenia z mojej syngatury ^^

Opublikowano

To jest proste przy wejściu od razu nas serwer się wam generuje świat :)

kolejny co nie umie czytać, przecież gościu mówi, że świat jest wygenerowany... Nie wiem czym to jest spowodowane, ale z kumplami graliśmy w 3 osoby przez wifi, czyli net też nie ma nic do gadania. serwer stał na moim lapku AMD Phenom II x3 2,1GHz, 3GB DDR3 ram, 320GB HDD chyba SataII i nawet na moim kompie ( serwer ) ten problem się pojawiał. może jest to spowodowane tym, że jednocześnie byłem serwerem i klientem? Wtedy mogło by wyjaśniać tą sytuacje. sprawdź czy problem występuje, jak ty nie jesteś obecny w grze.

Opublikowano

@upp

Nie Doubluj postów.

@top

Wylacz programy, wgraj nowa mape ( zrób backupa starej ) i zobacz czy na nowej tez tak sie dzieje :)

6ydVTxs.jpg

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Sorry za odkop, ale tak - nie poradziłem sobie z tym. Teraz jest 1.7.3 próbujemy wejść na serwer RESGAMING.com, no i nic, dupa. Spada - ja stoję, widzę ją (od razu mówie, że to ten sam internet) a ona spada i ma straszne lagi, tzn. napisze coś i po 5-6 minutach dopiero wyskakuje u niej (u mnie all ok, od razu). Nie wiem od czego.

Opublikowano

chłopie nie chce ci sie napisać jakiego masz kompa i piszesz wystarczający śmieszny jesteś...Najpierw to zainstaluj jeszcze raz jave i minecrafta mi to pomagało.Daj na serwer więcej ramu i zobacz ile ta twoja siostra na lapku/kompie ma ramu.

Lubish To?!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...