Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

SZukam osob do wielkiego projektu na irdon

Ma tam być :

chat,Forum,Blog,Telewizja(moja),Serwery(moje itd)i wiele wiele wiencej

nie mam czasu teraz lecz jak bendę miał to napisze wiecej plz + jak to dobry pomysl i jak zly to nic :D

Sygna w trakcie pracy :P

Opublikowano

Co potrafisz?

I co teraz zrobisz? Spuścisz psy? Albo pszczoły? Albo psy z pszczołami w ustach, tak że kiedy szczekają, strzelają nimi w ciebie?

Opublikowano

Porywasz się z motyką na słońce. Nawet podstaw języka polskiego nie potrafisz.

Wrzuć.se! - zachęcam do dyskusji na temat mojej stronki do uploadowania obrazków przez ich bezpośrednie wklejanie na stronę!

Opublikowano

Tworzę aktualnie:

MachEngine (Silnik forum i portalu społecznościowego z różnymi modułami - od zera);

Sh-Service (Serwis oferujący skrypty w moim wykonaniu oraz mojego wspaniałego teamu ssh);

bluskrin (Serwis oferujący rozwiązania problemów komputerowych);

Oraz mam kilka mniejszych zleceń. (Tak z 5);

Będę wolny tak za półtora tygodnia. Więc odpiszę.

Z mojego doświadczenia wielkie projekty robi się długi czas, nawet z ssh mamy problemy - raz to grafik na wakacjach, drugi nie może... I stoimy z tydzień aż ktoś się za angażuje.

Do robienia dużych projektów trzeba minimum 2 grafików, 3 programistów php, 1 programista javascript, 1 projektant strony.

Pozdrawiam.

Oferuję moje usługi webdeveloperskie (HTML, CSS, JavaScript (jQuery, AJAX!), PHP, MySQL, PERL).

Więcej pod PM.

Opublikowano

Tworzę aktualnie:

MachEngine (Silnik forum i portalu społecznościowego z różnymi modułami - od zera);

Sh-Service (Serwis oferujący skrypty w moim wykonaniu oraz mojego wspaniałego teamu ssh);

bluskrin (Serwis oferujący rozwiązania problemów komputerowych);

Oraz mam kilka mniejszych zleceń. (Tak z 5);

Będę wolny tak za półtora tygodnia. Więc odpiszę.

Z mojego doświadczenia wielkie projekty robi się długi czas, nawet z ssh mamy problemy - raz to grafik na wakacjach, drugi nie może... I stoimy z tydzień aż ktoś się za angażuje.

Do robienia dużych projektów trzeba minimum 2 grafików, 3 programistów php, 1 programista javascript, 1 projektant strony.

Pozdrawiam.

Coś ciekawego masz z tych wielkich projektów? :)

BTW. po co robić silnik od zera? To tak jakby wynajdywać koło od nowa, nie sądzisz ? W dzisiejszych czasach mamy na tyle rozwinięte cmfy,cmsy lub inne gotowe silników, że moim zdaniem lepiej bazować na czymś co jest gotowe i przetestowane przez miliony ludzi. Ale jak wspomniałem, to tylko moja opinia, czekam na argumenty :)

Pozdro.

Wrzuć.se! - zachęcam do dyskusji na temat mojej stronki do uploadowania obrazków przez ich bezpośrednie wklejanie na stronę!

Opublikowano

@Wrotek

Załóżmy, że mamy zlecenie: sklep internetowy z odżywkami. jest skrypt Joomla! i dodatek VirtueMart to wszystko jest darmowe. Myślisz, że jak komuś wlepisz taki silnik Joomli z dodatkami to ktoś to kupi? Każda firma chce coś unikalnego.

Według Ciebie to jest tak: Po co zamawiać szablon strony płatny, jak można mieć darmowy znaleziony w internecie? No właśnie z takiego szablonu może korzystać miliony osób, a Ty o tym nie wiesz.

Unikalna rzecz jest po prostu najlepsza. To jest moje zdanie.

I co teraz zrobisz? Spuścisz psy? Albo pszczoły? Albo psy z pszczołami w ustach, tak że kiedy szczekają, strzelają nimi w ciebie?

Opublikowano

@Wrotek

Załóżmy, że mamy zlecenie: sklep internetowy z odżywkami. jest skrypt Joomla! i dodatek VirtueMart to wszystko jest darmowe. Myślisz, że jak komuś wlepisz taki silnik Joomli z dodatkami to ktoś to kupi? Każda firma chce coś unikalnego.

Według Ciebie to jest tak: Po co zamawiać szablon strony płatny, jak można mieć darmowy znaleziony w internecie? No właśnie z takiego szablonu może korzystać miliony osób, a Ty o tym nie wiesz.

Unikalna rzecz jest po prostu najlepsza. To jest moje zdanie.

I tu się trochę mylisz. Joomla jest akurat słabym przykładem, żeby przedstawić moją idee. Jak robisz dla małej firmy, która się na tym nie zna, to może i jest tak jak mówisz (ale raczej nie spotykałem się, żeby kogokolwiek to interesowało, ktoś chciał stronę, to ją po prostu dostawał, bez żadnych pytań "ale jak"). Ba! Większość przetargów na strony rządowe, wymagała tego typu rozwiązania.

Osobiście pracuję na Drupalu (CMF, nie mylić z samym CMS'em), jeżeli ktoś się na tym zna, to doceni fakt, że jest to tworzone przez ponad 1000 programistów + używane przez miliony i wie, że nie dostanie lipy.

A co do sklepu, to jeżeli mamy coś zaawansowanego, to zdecydowanie wybrałbym Magento :) Zwykłe CMS,y się do tego nie nadają, sklep jest zbyt ukierunkowaną aplikacją.

Opublikowano
po co robić silnik od zera?

By mieć własny skrypt. Żeby nie było problemu - a jeśli będzie to będę mógł powiedzieć - Kurwa, co spiepszyłem?

Jak bym miał jechać na innym silniku to... Połowa rzeczy trzeba zmieniać by mi wszystko działało poprawnie (było idealne do moich potrzeb), więc tutaj... Wole pisać od początku.

Po co ludzie kupują IP. Board 3 a nie jadą na jakimś zasranym phpbb by przemo?

Oferuję moje usługi webdeveloperskie (HTML, CSS, JavaScript (jQuery, AJAX!), PHP, MySQL, PERL).

Więcej pod PM.

Opublikowano

By mieć własny skrypt. Żeby nie było problemu - a jeśli będzie to będę mógł powiedzieć - Kurwa, co spiepszyłem?

Jak bym miał jechać na innym silniku to... Połowa rzeczy trzeba zmieniać by mi wszystko działało poprawnie (było idealne do moich potrzeb), więc tutaj... Wole pisać od początku.

Po co ludzie kupują IP. Board 3 a nie jadą na jakimś zasranym phpbb by przemo?

Wyjaśnimy parę niedomówień - nie mówię, żeby brać pierwszy lepszy silnik - w tym momencie równie dobrze, mógłbym pracować na wordpressie czy joomli, które się nie nadają do niczego więcej poza prostą stronką.

Nie orientuje się w silnikach forumowych, ale z tego co widzę, czytam to IPB jest stabilnym, wydajnym silnikiem modułarnym, który kosztuje 350$ w wersji bussiness, czyli tak naprawdę koszt kilku dni pracy programisty, a zapewniam Cię, że w takim czasie nie napiszesz nic porządnego.

Jeśli chodzi o Twój projekt - nie mówię, że w Twoim wypadku jest to zalecane, bo nawet nie wiem co robisz, nie znam również budowy np. IPB, na ile można modyfikować funkcjonalność skryptu modułami, jeżeli faktycznie miałbyś robić cokolwiek w corze (parę patchów jest jeszcze dopuszczalne, ale wysoko odradzane...). Ale jeżeli było by to wykonalne, to poszedłbym jednak w tą stronę, przynajmniej nie musisz się martwić o zabezpieczenia i masę pierdół + nie rozczarujesz się że nagle musisz napisać to od nowa bo jest kompletnie niewydajne.

• Dodaj nową pozycję...