Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam mam windows 7 3 gb ramu porcek 2,54 ghz dwurdzeniowy,karte 1 gb ale nie wiem jaka, jave mam najnowsza a w minecrafcie mam od 1 do 5 fpsow :( mam tez komputer stacjonarny o wiele slabszy i w minecrafcie mam o wiele wiecej fpsow bez zadnych scin itd prosze o pomoc za dobra odpowiedz daje 5 plusow

Edytowane przez hubi1999

68g0na.jpg

By Skipp3R

Opublikowano

tak to laptop nie rozumiem co napisales nawet :Dmoglbys wytlumaczyc czy da sie to jakos zmienic zeby gra dzialala normalnie?

68g0na.jpg

By Skipp3R

Opublikowano

Ja bym Ci radził ogarnąć komputer. Defragmentacja dysku, posprzątać rejestr(np. z CCleaner)

Zreinstalować minecrafta także nie zawadzi. Są także programy do zwiększania fps w minecraft ale póki co niekompatybilne z 1.7.2

wikmk9.jpg

Opublikowano

Jak możesz, napisz jaki jest jego model. Okej. Większość laptopów z grafiką firmy NVIDIA obsługuje technologię NVIDIA OPTIMUS - automatyczne przełączanie się pomiędzy kartami graficznymi, dla uzyskania najlepszej wydajności / najdłuższego czasu na baterii. Przykład: Używasz przeglądarki internetowej - nie wymaga to mocnej grafiki, więc aktualnie używana jest karta Intela, która nie zużywa dużo baterii, gdy włączysz jakąś grę - automatycznie włącza się karta NVIDIA, dzięki czemu wszystko działa płynnie.

Niestety, minecraft w tym wypadku jest wykrywany jako zwykły program (coś na wzór worda, czy przeglądarki) i używana jest kilkakrotnie słabsza karta graficzna, niż powinna być. Rozwiązaniem problemu jest ręczna zmiana karty graficznej na tą firmy NVIDIA.

Opublikowano (edytowane)

@arhix laptopa kupilem tydzien temu zadnych gier na nim nie mam oprocz minecrafta :)

@qatryk

z everesta mam Pole

Karta wideo Intel® HD Graphics (1272090 KB)

i to wszystko wiec jesli da sie sprawdzic inaczej to moglbys napisac

pomoze ktos?

Edytowane przez hubi1999

68g0na.jpg

By Skipp3R