Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam!

Mam problem, jak już się domyślacie chodzi o ścinki na Minecrafcie.

Mam wersję 1.6 bez żadnych texture pack'ów chodzi mi pięknie, ale tylko przy małych detalach, krótkiej widoczności etc.

Nie wiem jak to możliwe, skoro Wiedźmin 2 chodzi na dużych, a minecraft na małych!

Właściwości lapka:

ASUS n53sv

Intel core i7-2630QM CPU @ 2.00GHz (przy turbo do 2.9GHz)

NVIDIA GeForce GT540M

Windows 7 64bit

RAM 16GB

Proooszę o pomoc...;)

Edytowane przez Dragonis123
Opublikowano

Zacznij od ustawienia priorytetu na wysoki w Menadżer zadań i wyłączenia wszelkich aplikacji typu steam, gg itp.

Admin Cienia
Opublikowano

Próbowałeś zoptymalizować nieco ustawienia grafiki, np. render distance na short, performance na max fps, graphics na fast, advanced OpenGL na off. Powyłączać zbędne programy. Nowsze sterowniki do grafiki. Wyczyścić komputer cleanerem, ew program Gamebooster.

1294477714-U1.png

Opublikowano (edytowane)

tu nie w tym problem, widzicie jaki koleś ma sprzęt? co prawda to lapek, ale na takim sprzęcie 100+fps na luzie powinien wyciągać. Ja bym zaczął od usunięcia javy i zainstalować na nowo najnowszą wersję. Może też wina sterowników do grafiki. sam nie wiem, instalowałeś sterowniki specjalne dla laptopów? też radziłbym profilaktycznie całkowicie usunąć sterowniki od grafiki + reset kompa i instalacja najnowszych dedykowanych dla tej karty graficznej.

PS ile fpsów pokazuje Ci pod F3?

Edytowane przez wacol
Opublikowano (edytowane)

Wacol

30-44 bez texture packów.

TCQ

Tak próbowałem... (jest to nawet napisane w temacie)

>>>>>>>>>>EDIT:<<<<<<<<<<<<

Wacol

Zrobiłem jak kazałeś, jednakże, nie usuwałem sterów, tylko zaktualizowałem.

Niestety, zwiększyło tylko do 40 FPS...;(

Błagam o pomoc, ponieważ razem z kupnem lapka, miałem nadzieję, na grze na maxa.... :(

Opublikowano (edytowane)

Miałem to samo lecz udało mi się to naprawić całkowicie usuwając minecrafta, a następnie prawym na pulpicie "Właściwości"-->Zaawansowane-->Rozwiązywanie problemów i ustaw przyśpieszenie na czwartą opcje od lewej. Następnie pobierz minecrafta jeszcze raz. Jak pomogłem to daj tu: PAJACYK

@edit down Panel sterowania-->Ekran?

@edit 2 GG nie podam bo nie korzystam. Nigdy Win 7 nie miałem. Wiem tylko jak rozwiązać problem na XP ale powinno być coś jak Ekran lub ustawienia graficzne.

Edytowane przez NEWcapidupa122
Opublikowano (edytowane)

NEWcapidupa122

Ja mam Win 7 i jak naciskam prawym na pulpicie, to właściwości niestety nie wyskakują... Gdzie tego szukać?

Edit:

Podaj gg.... na PW, jeśli łaska...

Nie widzę! :D

Edit2: Nie widzę nic takiego...; ( Wstukiwałem u wujka google'a przyspieszenie sprzetowe dla karty graficznej windows 7, ale tam też nie mogę nic znaleźć

EDIT3: zrobiłem wszystko co zalecaliście i nadal nic...;( Nie macie jakichś innych pomysłów?

Z góry dzięki.

EDIT OSTATECZNY:

ZNALAZŁEM!

Pogrzebalem w ustawieniach karty graficznej i teraz na texture packu "dukucraft" śmiga mi na 190 FPS na full detalach. :)

TEMAT DO ZAMKNIĘCIA :)))

DZIĘKUJĘ! ;)

BTW. WACOL +