Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

SLIMY na 1.7.2 ! ! !

kapiw

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem, chce zahodować slimy na single player. tylko jakos sie nie pojawiają.

czy taka jaskinia wystarczy?, kopalem to okolo 2 godzin, ile trzeba to powiekszyc aby sie pojawily? :D

prosze o odpowiedz:)

pozdrawia Kapiw :D

Opublikowano

slimy pojawiają się tylko w określonych chunkach. Więc jeśli nie trafiłeś, to nawet przez sto lat się tam nie pojawią. wysokość jest OK. Zrobiłeś to poniżej 16 poziomu?

wrzuć tutaj swojego seeda i sprawdź, czy w tym rejonie jest szansa na slimy w ogóle http://mcslimes.appspot.com/index.jsp

Opublikowano

Większa wysokość , graj na easy , normal , hard i oddal się na 25 kratek od tego i za 30sek do 1 min przyjdz i włacz peasfull [czy jakoś tak ^^] i zabjaj slime [RĘKĄ !!!]

76561198035189200.png

Opublikowano

@2up

Slimy na Peacefull sie nie respia, wiec jak wlaczy Peacefull to slime zniknie :)

Dzieki za poprawienie :)

6ydVTxs.jpg

Opublikowano

@2up

Slimy na Peacefull sie nie respia, wiec jak wlaczy Peacefull to slime zniknie :)

Nie prawda.

Slimy respia sie na Easy, Normal, Hard i jak zmienisz na peacefull to on nie zniknie.

Opublikowano

Sprawdziłeś na slime finderze czy twoja jaskinia jest w obszarze slime-chunk? Poza tym wysokość jest ok, są 4 kratki.

@2xUP

Slimy nie respią na peaceful, poza malutkimi, ale nie znikają gdy włączymy ten tryb.

Opublikowano

Jaskinia jest za wysoko zrobiona .

Opublikowano

no tak, dziwię się, że ta ziemia na górze mnie nie zdziwiła. Musisz ją wykopać poniżej 16 poziomu. najlepiej kopać tuż przy bedrocku. jak już będziesz robił nową jaskinię. to najpierw poszukaj miejsc na swojej mapie, gdzie powiedzmy 3-4 chunki ze slimami do siebie przylegają, i raczej nie ma co kopać poza ten obszar, bo szkdoa twojej pracy, bo slimy pojawią się tylko na konkretnym chunku, a kopać na pałę też nie polecam, ok 10% chunków jest zdolna do spawnowania slimów,

Opublikowano

to źle ci się wydaje, przecież z palca tych informacji nie wyssałem, cytuję z minecraft wiki:

Slimes only spawn in certain chunks that are determined pseudo-randomly by the seed of the world the player is in, and only below layer 16. Roughly 10% of all the chunks will be able to spawn slimes.

Tutaj jeszcze trochę info o slimach:

http://www.minecraftforum.net/topic/385523-slime-spawning/

z którego wynika, że wysokość 4 też nie jest wymagana. a jedynie 1. zespawnowanie większego slima spowoduje jego śmierć i rozpad na mniejsze slimy.

Opublikowano

Witam, jak pamietacie, zrobilem ostatnio temat na temat slimow na 1.7.2, xD i powiedzialismy mi sie jest ta jaskinia za wysoko;d

wiec ja poprawilem, jest przy samym bedrocku :D

i jak? za mala? za duza?! :D

jak cos, to mam server, jak ktos mi pomoże dostanie plusa;d xD

pozdrawiam:D

Opublikowano

Jaskinia ma być 50x50x3 wysokość to 16 kratek od ziemi o ile się nie mylę

nCTI1.png

Wymogi sygnatury

Sygnatura może zawierać

dowolną ilość obrazków

dowolny rozmiar obrazków

dowolną ilość adresów URL

dowolną ilość linii

a6f26eda907303c67515c63694e90d86.jpgKliknij w sygnaturke i dodaj diament. To nic nie kosztuje.

Zbieram Me Gusta (Lubię To)

Opublikowano

Witam znowu:)

jest ! skończyłem !

jaskinia równe 50x50 !

czy teraz powinny sie pojawiać slimy?;d

jak cos, to mam server z tym save, to piszcie w odpowiedziach, kto mi pomoże zrobic tą jaskinie tak, aby sie pojawialy slimy.

jaskinia ma 50x50 i jest przy samym bedrocku :)

i jak?;d dobrze?

jezeli nie, po napiszcie co musze zrobic, aby sie pojawialy tutaj slimy :D

pozdraiwam;d

Opublikowano

Witam po raz 4 "chyba" ale ma problem z ta moja jaskinia, raz sie zespawnowal "chyba" największy slime, i mialem juz 18 slime ball, no ale teraz juz sie nie spawnuje, pomocy ! ;( co mam zrobic aby sie spawnowaly?;d zdjecie z jaskini jest 2 posty wyżej :)

daje + temu, kto pomoże.

pozdrawia kapiw :D

Opublikowano

Nie rozumiesz co się do cb mówi !!! Jeśli nie trafiłeś w odpowiedni chunk gdzie spawnują się Slimy to ich nie będzie !!!

Do tego nie mógł ci się zespawnić największy SLIM bo on nie może się zespawnić !!!

Są 4 rodzaje : Mały Średni Duży i Ogromny. Ogromny istnieje w kodzie gry ale on nie może się zespawnić, przywołać go może jedynie jakiś mod np: SPC :)

PS - Nie pisz za każdym razem "Witam" bo się przywitałeś w 1 poście, to mnie irytuje :)

r718w5.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Siemanko, jest jakis mod do sprawdzania czy dany chunk wyspawnuje mi slime'y? bo wykopalem dziure w cholere duza i nie ma ani jednego i teraz mam beke z siebie bo nie wiedzialem ze need chunk specjany, wiec, czy jest takowy mod?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...