Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PROBLEM] JAK DAC CUBA W WORLD EDIT

michalbtm

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam world edit i pliki serverowe 1.7.2 czy jakos tak i czytalem : http://wiki.sk89q.com/wiki/WorldEdit/Reference ale nei znalazłem komendy na dawanie cuba ( wiem ze zaraz mnie ktos opi**doli ze nie da sie dawac cubow bo to world edit ) chodzi mi o komende dawającą taki sam efekt i prosze również o komende jak przypisac graczowi tą,,działke "

1377531174_U173186.jpg

Opublikowano

Cuboida można dać za pomocą 2 pluginów (World edit i World guard) , ale ok robisz tak :

1.Bierzesz drewniany topór

2.zaznaczasz po przekątnej toporkiem klikając lewy i prawy

2.wpisujesz

//expand 64 64 up

(Te 64 oznacza ile w gore i ile w dol :>)

2.następnie

/region define nazwacuba nazwagracza

Jak pomogłem daj + :P

:)

Opublikowano

dzieki a jakbym zaznaczyl sobie juz caly teren na ktorego chce dac cuba ale nie chce aby byl 64 w dol i 64 w gore to pisze tylko np. /region define dom michalbtm ?

1377531174_U173186.jpg

Opublikowano

Jeżeli chcesz założyć cuba na cubie to /region setparent NAZWA_CUBA_KTÓRY_MASZ_ZAŁOŻYĆ_NA_CUB nazwa_cuba_na_który_zakładamy_cub

W moim przypadku jest sobie miasto z cubem o nazwie city, i chcę tam założyć cuba działki o nazwie dzialka_piteriuz, lecz cub dzialka_piteriuz musi być już stworzony przez kombinacje co podał kolega powyżej. Wposujemy /region setparent dzialka_piteriuz city i mamy cuba na cubie.

Pomogłem ? Daj plusa.

Admin Cienia
Opublikowano

polecam poradniki

http://www.mpcforum.pl/topic/307143-tutstawianie-cuboid-za-pomoca-worldguard-craftbukkit/

http://www.mpcforum.pl/topic/312779-vtutstawianie-cuboida-pluginem-worldguard/

1294477714-U1.png

Opublikowano

a jeszcze mam takie pytanie jak mam cuba zalozonego na caly dom ale chce odblokwoac niektóre elementy aby mogli uzywac ich inni gracze np aby mogli otwierac drzwi to jak mam zrobic ?

1377531174_U173186.jpg

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Jeżeli chcesz założyć cuba na cubie to /region setparent NAZWA_CUBA_KTÓRY_MASZ_ZAŁOŻYĆ_NA_CUB nazwa_cuba_na_który_zakładamy_cub

W moim przypadku jest sobie miasto z cubem o nazwie city, i chcę tam założyć cuba działki o nazwie dzialka_piteriuz, lecz cub dzialka_piteriuz musi być już stworzony przez kombinacje co podał kolega powyżej. Wposujemy /region setparent dzialka_piteriuz city i mamy cuba na cubie.

Pomogłem ? Daj plusa.

Nawet nie wiesz jak mi pomogles tym postem ^^ I Love you :**

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...