Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TrapMap]TrapperMapper

juju1012

TrapperMapper  

14 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy podoba Ci si? seria TrapperMapper?

• Super
      8
    • Tak
      3
    • Tak sobie
      2
    • Nie
      0
    • S? po prostu ?a?osne
      1
  2. 2. Czy kontynuowa? seri??

• Tak
      11
    • Mi to jest oboj?tne
      2
    • Nie
      1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Przedstawiam wam moją serię "TrapperMapper". Jak na razie nie zawiera ona wielkiego zbioru map, lecz szybko tworzę nowe. Miło widziane zgłoszenia "niedoróbek". Jeśli się podoba, walcie plusy :P (muszę sobie wyrównać reputację, bo jakieś noobki minusują za niesioną im pomoc >.<).

Piszcie też, ile złota w jakiej mapce zdobyliście.

Zasady:

1. Niszczymy tylko wełnę.

2. Nie używamy zniszczonych klocków (można te, które znaleźliście w skrzyniach).

3. Staramy się zbierać złoto.

4. Craftujemy z tego, co znaleźliśmy.

5. Stosujemy się do zasad konkretnych mapek ("podzasad" bądź "podregulaminów").

6. Gramy w mapki na wersjach MC, do których są one przystosowane. Można też na nowszych, lecz czasami może nie działać.

7. Gramy na peacefulu.

8. Nie zabieramy strzał z dispenserów itp.

9. Złoto trzymamy do samego końca, nie używamy do craftingu itp.

Wskazówki:

1. Rozglądaj się uważnie.

2. Idź powoli i badaj każdy kąt.

3. Nie myśli, że dźwignia koło drzwi zawsze służy tylko do otworzenia ich...

4. Pamiętaj, że w mroku łatwo pomylić wełnę z kamieniem.

Pomyślałem, że warto by było zrobić z tego jakiś realny ciąg, tzn trzeba będzie grać po kolei. Na końcu każdej mapy będzie hasło do następnej, które będzie trzeba było wpisać przy "rozpaczkowywaniu" następnej :D.

Część pierwsza

Download:

http://www.multiupload.com/RP8TLTTQE6

Skan:

http://www.virustotal.com/file-scan/report.html?id=c7743d4ce4e93d6f4f98826bb9640ecb0c1829358dd77a6c30850bc8e8328850-1309596934

Ta mapka nie wyszła mi zaskakująco, gdyż nie miałem potrzebnych wszystkich narzędzi ;P. Mam nadzieję, że 2cz. będę już robił z SPC i WE :D.

Ilość złota: 5

V. Minecrafta: 1.7.2

Część druga

Download:

http://www.multiupload.com/4S98P7EGCU

Skan:

http://www.virustotal.com/file-scan/report.html?id=b21b6462f1af23d41f37e07682cf79cbbc91afa4f9662e267715d955c0d1ee20-1309621302

Znów krótka (lecz fajna), jak tylko wyjdzie SPC, zacznę robić długie i skomplikowane mapy. Jeśli nie znasz hasła do tej mapki, zagraj w pierwszą (na końcu jej jest hasło).

Ilość złota: 6

V.MC: 1.7.2

Część trzecia

Download:

http://www.multiupload.com/H745XPI178

Skan:

http://www.virustotal.com/file-scan/report.html?id=f6beb756d2e59d55edf1a59b5d410b433d661e9bd8e024f184fc86401b673a90-1309719626

Istota tej mapki nie polega na wydłużonych i skomplikowanych zadaniach, lecz na zdobyciu perfidnie i chamsko schowanego złota :rolleyes: .

Ilość złota: 8

V.MC: 1.7.2

Część czwarta

W trakcie budowy: 0%

Jeśli jutro do ok. 15 wyjdzie SPC, robię wyścig z lavą. Jeśli nie, to trapmapę, której "wątkiem" będzie wspinanie na skalistą górę. Ten pomysł zapowiada się ciekawie. Podziękowania dla Sodemy za podrzucenie takowego :D .

Opublikowano

hahhaa :D

Super , miałem przy tym ubaw ^^

Dalej rób.

UP@ czyste

http://www.virustotal.com/file-scan/report.html?id=c7743d4ce4e93d6f4f98826bb9640ecb0c1829358dd77a6c30850bc8e8328850-1309596934

Przyjmuje zlecenia dot. web masterki.

while(!$success){
....try();
}

Opublikowano

Sorki, zapomniałem... Już dodaję.

@DOWN

Niech będzie w "poście głównym", bo niektórzy nie czytają wszystkich, a potem się czepiają, że skanu czy czegóś nie ma :P

Opublikowano

@UP

Heh, tak myślałem. Szóstą schowałem "psychologicznie" (perfidnie też ujdzie) :P. Jeśli będziecie bardzo dobrze szukać, znajdziecie :).

#EDIT

Dzięki za info.. Odruchowo dałem plusa, a potem zobaczyłem co zbierasz :D

Opublikowano

1. 4 SZTABKI

2. 5 SZTABEK ;D

Super czekam na kolejna czesc ;)

Pomogłem daj +? zapewne zminusujesz, ale to zależy od ciebie..

bo przecież nie każdy jest dzieckiem..

Opublikowano

Dorzuciłem trzecią część. Tak swoją drogą, póki nie ma SPC: wolicie dłuższe mapy, które będą się pojawiać rzadziej, czy krótsze, a częściej?

#EDIT

Postaram się zrobić tak skomplikowaną trapmapę (z adminium, żeby nie było oszustw >.<), że cały "temat" się będzie nad nią głowił :P.

Opublikowano

Ja bym wolał jedną, porządną ;) Teraz pobieram część trzecią :)

Tylko mam problem z jej wypakowaniem ;f

1309764621-U259168.jpg

Wjebały mi błędy, że nieprawidłowe hasło, a wcale okno do hasła mi nie wyskoczyło =F..

1317460154-U259168.png

Achievementy:

mca.png

1317460445-U259168.png

Opublikowano

Cóż, przeszedłem 1 i 2 w całości, w 3 brakło mi już niestety chęci. Moja opinia jest taka - choćbyś miał wydawać co miesiąc to rób długie mapy! Takie historyjki z paroma wajchami nie są ciekawe. Druga sprawa, to - np. w 1 części - sytuacje bez wyjścia. Masz dźwignie i po jej uruchomieniu droge zasłania ci stone - chyba że robisz drugi raz i wiesz, że trzeba z drugiej strony tą dźwignie włączyć. Mapy z sytuacjami bez wyjścia są - krótko mówiąc - żałosne. Taka sama sytuacja w 2 albo 3 części była - trzeba było od nowa save wgrywać. Następna rzecz - uruchamianie płyty naciskowej przez wrzucenie czegoś do wody. Dla testu próbowałem z 4 różnymi rzeczami z TooManyItems - wszystkie zatrzymały się w tym samym miejscu, ciut przed spadkiem w dół. Będąc całkowicie wierny regulaminowi tych TrapMapek bym nie przelazł.

EDIT : Nie wspominając o kilku drobnych literówkach, np. Super KoPMuter (zamiast Komputer ^^)

FrediBlog - lifestyle'owy blog młodego internauty

Opublikowano

Wszystko, ładnie, pięknie działa, miałem małego "buga(heh)" :P

Ty chamie, schowałeś tak, że znalazłem tylko 2 sztabki xD...

1317460154-U259168.png

Achievementy:

mca.png

1317460445-U259168.png

Opublikowano

narazie 1 przeszedlem teraz 2 zaraz zaczne w 1 mialem 5 sztabek ;D bo na samym koncu jest i na samym poczatku fajnie ukryta ;D ok lece na 2 cz ;D

k%C3%B6lcs%C3%B6nhat%C3%A1s_eune_42_3_no

Opublikowano

Dobra, postaram się zastosować do rad Frediego :P. Tak swoją drogą, gdzie była ta dźwignia? Po za tym z tą wodą to nie wiem, może grałeś na starszej/nowszej wersji (jest już 7.3?). Mi wszystko działa.

Za literówki sory. Nie zauważyłem ich :D. Co do tej dźwigni, to pewnie ci chodzi o tą na samym początku.. Nie chodziło o to, żeby on ci zasłaniał drogę (w sumie mogłem dać tam lepkiego pistona -.-), tylko zapchał cię do lavy :P.

#EDIT

Wyjeżdżam na trochę...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...