Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Tworzenie Gry Typu Tibia,Margonem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Bardzo mnie zainteresowało tworzenie gier 2D typu margonem,tibia,PolskaOnline.Chciałbym się zabrać za to i dużo czasu przekazać na tworzenie.Tylko że szukam kogoś kto -

Zrobi logo gry

Zrobi stronę gry typu www.metin.pl i inne

I poda program w którym grę można zacząć robić znam programy typu mmorpg maker itd ale możecie proponować:] W zamian dostanie osoba,osoby które to zrobią GoDa w grze, a po jakimś czasie część zysków z sms shopu.

Aa i oczywiście ta gra będzie typu tibia że można grać z ludzmi [ Mmorpg] Kto chętny pisać tu albo pw.Pozdro

Pomogłem? Daj minus!

ilovempc.png

Opublikowano

Z tego co wiem najprościej zrobić grę typu margonem na rpg makerze online (w google wpisz)

Jednak nawet do tego musisz znać RUBY do skryptów.

15005964.jpg

Nie zbieram ani minusów ani plusów... Ja po prostu się udzielam.

Opublikowano

W tym gównie nie zrobisz dobrej gry...

Profesjonalny szablon strony zrobię ci za 2,500zł. Zaprogramowanie strony + forum 11,000zł.

RAsfepN.png
Opublikowano

W RPG maker XP możesz stworzyć grę RPG, a żeby była online jest do tego skrypt :P Wiem bo sam coś takiego tworzyłem (tylko że offilne) i mogę Ci troszkę pomóc.

@down RPG maker XP to edytor wizualny :P Raczej długo mu nie zajęłoby jego rozpracowanie.

Opublikowano

Chcesz zrobic gre jak tibia w jakims darmowym programie ? Kpiny, przez 10 lat zrobili by cos wchujkosmosmegawykurwisciewyjebanego z tibii gdyby to bylo takie proste... I moze przez wakacje ?

Juz lepiej minecrafta sprobuj zrobic, albo na tibie przerobic, dodaj potwory, systemy skilli itp. jak Ci sie uda to wieeeeeeeeeeeeeelki szacun ; )

167161466687770313241.png

• 5 tygodni później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Moim zdaniem (!) takie coś wymaga wieeele roboty. Programy, w których możesz napisać jakieś proste gierki to syf ;x naucz się podstaw programowania, jezyki skryptowe typu AutoIT albo coś, potem zabierz za naukę programowania w c++, delphi itp. Opanujesz programowanie, znajdziesz paru ludzi do pomocy, grafików i możesz się zabrać za pisanie gry na której coś zarobisz. Jak chcesz być "koleś" i napisać grę żeby pograć z kolegami to zrób ją w takim właśnie programie jak UPy piszą. Ale popatrz - uważasz, że to proste, opanujesz obsługę i zrobisz, potem ItemShop i bijesz kasę... gdyby tak bylo to każdy mógłby pobrać taki edytorek, napisać drugiego metina i zarabiać jak Billy Gates. Pomyśl...

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Mundziorek kiedyś przerobił tibie, wszystko, skille, grafike, potwory, postacie itd, zajelo mu to rok.. Więc lepiej zrobić grę via www, troyanek0, na youtube zobacz on ma tam poradniki, znam go mam jego gg

Youtube:

youtube.com/troyanek0

Pozdrawiam

iz857a.png
Jak odpowiadasz mi na posta użyj proszę @tsdek - szybciej ogarnę.

Moje poradniki(ANDROID):

Moje poradniki(Programowanie stron):

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano

masakra troche jak sie takie coś czyta... :P Przecież tworzenie gry wymaga ogromnej wiedzy dobrej ekipy i pochłania ogromną ilość czasu : P

sygnaleparkour.jpg

18706.png

Opublikowano

@magram12

Bezsensowne nabijanie postów zostałeś zgloszony !

@topic

Potrzebował byś dobrej ekipy/dużo czasu/pieniędzy min.10.000-15.000 tyś ! Także pomyśl bo nikt według mnie za darmo po przez forum nie zacznie wspólpracy chyba że jest jakiś "jan kowalski" który poleci na pózniejsze zyski w co wątpie :) Sam szablon strony jest bardzo drogi i kto go zrobi od zera policzy sobie 2-2,5 tyś !

Pozdrawiam życze powodzenia :)

Jeśli pomogłem daj "Lubię To" :) To nic nie kosztuję !

• 1 rok później...
Opublikowano

przepraszam ze odswiezam ale jednak sa jeszcze osoby czytajace ten temat miedzy innymi ja. :) tak wiec nie znam sie na tym zbytnio ale po tym co czytam po tym co napisali inni uzytkownicy forum, polecam zaczynac od HTML jesli chodzi o strony (HTML to znaczy jezyk programowania strony tak jak jezyk Polski tlumacząc na twoj jezyk , poprostu wystarczy wpisac wujkowi google <html>) pozniej pomysl z mmoRPG makerem czy jak to tam ma nie jest zły ale gdy robisz mape myśl bardzo duzo na temat klimatu i rozgrywki jezeli cos nie pasuje to nie mysl w ten sposob ----> (dobra nie chce mi sie zrobie to pozniej albo juz  niech tak bedzie) po prostu to napraw.. jezeli chodzi o grafike postaci i wyglad poruszania sie wystarczy do tego nawet darmowy prostu w usludze program znany przez wiekszosc osob w Polsce a dokladnie (gimp na systemy windows xp polecam 2.5.11 czy jak to tam bylo , poszukaj na chomikuj.pl chomika o nicku pezet1910 znajdziesz tam folder z tym programem) polecam dopasowac rozmiar pixeli do rozmiaru calego okna by postac nie byla za mala ani za wielka, poucz sie duzo jesli chodzi o klimat gry RPG w internecie jest tego mnostwo na czym polegaja questy jak powinny wygladac i co zrobic by byly wciagajace :) jesli chodzi o zarobek pieniedzy w grze nie popelniaj bledu typu sprzedawanie 64diamentow lub vipa jak w serwerach gry minecraft lecz zaoferuj graczą cos co bardzo ciezko zdobyc lub jakiegos orginalnego buffa nie bede tlumaczyl co oznacza slowo BUFF bo juz chyba kazdy z nas tu wie jezeli chodzi o przedmiot np niech bedzie to bardzo zadki legendarny LOT czy jak kto woli DROP lub przedmiot na ktory ogl trzeba sie napracowac i napocic jak swinia na grillu ale nie dziesiec mieczy tylko jeden i nie za 1zł lecz SMS minimum 70zł wydac  by go miec ale by go otrzymac trzeba kupic jakąś walute powiedzmy (trójkąty) gdy wysylasz sms 3zł otrzymujesz wiadomosc z aktywacja a na konto przychodzi (otrzymałeś 2 trójkąty) ktore mozesz sobie wydac na co chcesz ale ceny i wartosc tych (trójkątów) powinna byc taka by szkoda bylo ich wydawac a warto zbierac ,Warto tez pamietac o zabyzpieczeniu kont przed kradziezami czy tez zlodziejami tych kont bo co nam da email skoro sa osoby włamujace sie na emaile z niewiadomych przyczyn jak w Margonem najlepiej wprowadzic generacje unikalnego kodu by gracz mogl go zapisac na kartce i usunac z internetu czy tez komputera by tylko on mial do niego dostep no i co najwazniejsze gdy gra zostanie juz ukonczona nie banowac graczy za to ze cos ci sie nie podoba ale pilnowac tez by klimat gry sie rozwijal by nikt nie przeklinal i nie transformował sie w napinacza czy tez (dziecko neostrady) warto dodac grze realizmu jesli cos pominalem prosze pisac na priv nie robmy spamu. :)

Opublikowano

Śmiać mi się chce czytając Wasze posty...

W tych czasach stworzyć grę via www można równie dobrze samemu, przy minimalnym wkładzie finansowym, który wynosi 400-600zł (jeżeli sami wszystko robimy).

Gier desktopowych tego typu nie ma sensu tworzyć.

bewitched_ehqsaha.png

Opublikowano

kto mi pomoże dostanie goda i część zysków... hahahahhahahahahahahhaha jakie ty chcesz zyski z tego mieć ? nie zrobisz gry to już od razu widać po twoim temacie można wiedzieć ile masz lat ? zrobienie gry mmorpg nawet 2d to nie jest takie proste  to tego trzeba mieć głowę znać jakieś języki programowania mieć rozłożony cały plan stworzenia gry a ty nie masz nic i nic nie umiesz a już chcesz zyski dzielić ? ehh ja ci polecam Eclipse Origins to jest Engine z otwartym kodem na nim możesz zrobić grę mmorpg 2d takie coś jak Margonem chodzi mi o grafikę tylko że nie przez przeglądarkę tylko z Clientem waży z 10MB w tym możesz zrobić grę bez programowania a jak będziesz chciał dodać jakieś większe funkcje do gry to polecam pouczyć się Visual Basic 6 bo w tym jest ten Engine napisany więcej o Eclipse Origins znajdziesz w google i na youtube. nie musisz dziękować :)

Najlepsze i Najtańsze Serwery Polecam!!!

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...