Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam problem, mianowicie: Minecraft mi nie dziala. Wczesniej dzialal dobrze, wszystko bylo dobrze. Postanowilem zrobic sobie teleport do piekiel. Zrobilem go, poszedlem do piekla, troche pochodzilem po nim, zebralme sporo surowca z niego i wrocilem do normalnego swiata, zaczely sie ogromne lagi wiec wylaczylem gre. Probujac ja uruchomic ponownie po wybraniu save'a jest ladowanie i gdy ladowanie sie konczy gra sie zacina i koniec, nic sie nie da zrobic. Poradzcie co mam zrobic, zeby gra dzialala.

Opublikowano

Coś poszło nie tak przy budowie Netheru

Może jak tam byłeś miałeś wersję 1.6.6 a jak wróciłeś dałeś update do 1.7?

albo po prostu przeciążyło ci dodając region netheru

Opublikowano (edytowane)

Wchodzac do piekla mialem juz wersje 1.7 wiec to nie to.

hmm spróbuj coś w opcjach grafiki zmienić :)

Cos zmienic hmm, ale co?

A jak te savy skopiowac?

Edytowane przez kolek85
Opublikowano

Wejdz w

Start>Uruchom>wpisz %appdata%>Roaming>.minecraft>i tam masz folder save

skopiuj go i usuń folder . minecraft :)

Opublikowano

zrobilem reinstall, wgralem save i nadal gra sie zacina :/ tylko ten 1 save (na ktorym gram i na ktorym blem w piekle) sie zacina

Opublikowano

jak masz taką możliwość to sprawdź czy na innych save'ach się tnie czyli wejdź do piekła i wróć

i zmień w opcjach>video settings> grapchics na fast

Opublikowano

Niestety nie mam jak wejsc do piekla na innych saveach, mam "rozwiniety" tylko 1 save moge jedynie na fast zmienic :>

Opublikowano

Poczekaj, jeśli to nie da rezultatów, podczas budowy Netheru prawdopodobnie coś się zwaliło. Ja miałem podobnie, i omal mój cały świat nie poszedł spać... Jeszcze myślę, że mógłbyś zrobić uploada Twojej mapy, wysłać mi link na PW, ja bym tą mapę u mnie uruchomił (spokojnie, nie ukradnę Ci jej, już praktycznie nie gram w Minecrafta). Wtedy bym powiedział, czy to u Ciebie przeciążenie (mam takiego kompa, że o zawieszeniach nie ma mowy :D), czy coś z mapką.

Opublikowano

Poczekaj, jeśli to nie da rezultatów, podczas budowy Netheru prawdopodobnie coś się zwaliło. Ja miałem podobnie, i omal mój cały świat nie poszedł spać... Jeszcze myślę, że mógłbyś zrobić uploada Twojej mapy, wysłać mi link na PW, ja bym tą mapę u mnie uruchomił (spokojnie, nie ukradnę Ci jej, już praktycznie nie gram w Minecrafta). Wtedy bym powiedział, czy to u Ciebie przeciążenie (mam takiego kompa, że o zawieszeniach nie ma mowy :D), czy coś z mapką.

U mnie na kompie o zawieszeniach tez gadac nie mozna, poczekam do jutra, a jak to nic nie da to nie wiem co dalej...

Opublikowano

Po pierwsze - jak grasz w trybie SP ( Singe Player ) to ściągnij se Minecraft'a w wersji 1.5.5_PL, a jak w trybie MP ( Multi Player ) to Minecraft'a wersję 1.6.6

Po drugie - sprawdź, czy Twój Windows jest kompatybilny z grą.

Po trzecie - sprawdź i najlepiej zainstaluj nowe oprogramowanie Java.

Po czwarte - sprawdź konig kompa.

Jak to nie pomoże to napisz do mnie na PW :P

Pzdro

EmteC !

CPU: Intel I5 3210M 2,5-3,1 GHz

GPU: AMD Radeon 7670M 2048MB DDR3

RAM: 4 GB 1600 MHz

"Odwaga, to nie brak strachu"

Opublikowano (edytowane)

Po pierwsze - jak grasz w trybie SP ( Singe Player ) to ściągnij se Minecraft'a w wersji 1.5.5_PL, a jak w trybie MP ( Multi Player ) to Minecraft'a wersję 1.6.6

Po drugie - sprawdź, czy Twój Windows jest kompatybilny z grą.

Po trzecie - sprawdź i najlepiej zainstaluj nowe oprogramowanie Java.

Po czwarte - sprawdź konig kompa.

Jak to nie pomoże to napisz do mnie na PW :P

Pzdro

EmteC !

ja sciagalem wersje 1.4 i dzialalo dobrze

windows jest kompatybilny

mam najnowsza jave

jak sprawdzic ten konig kompa i co to jest? :D

Czekanie nie pomoglo: dalej sie dzieje to samo :/

Edit// Przyczyny tego nie znam, ale jak mam czas to szukam. Jak narazie robie nowego save :).

Edytowane przez kolek85
Opublikowano

Weź starszą wersję Javy. Po za tym coś ostatnio za dużo jest tych "niedziałających" Minecraftów bądź wieszających się.

Coraz wiecej tego ostatnio widze :/ kolega gre skonczyl, bo nie mogl uruchomic Minecrafta :(