Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanie więc mam włączony red ston dźwigniom i 2 dźwigniom chcę wyłączyć ten tłok, jak to zrobić? bo zrobiłem most i ścianę na piston a jak chciałem dać 2 dźwignię w domu która by to wyłączała to się nie dało.

ZA pomoc + / -

Opublikowano

znaczy się, chcesz, żeby była możliwość otwierania i zamykania mostu dwoma dźwigniami, niezależnie od siebie?

Opublikowano

Chojak26 Nie oto chodzi, ^.^o0o^.^ próbowałem nie da rady, dobra jakoś popróbuje , chodzi mi oto że mam włączoną dźwignię która wysyła prąd do pistonów które wysuwają most i otwierają drzwi potem ide przez ten most i dźwignią w domu chce odwrócić proces czyli że most ma się schować a brama zamknąć (tamten red stone się pali) i ta dźwignia ma wyłączyć red ston żeby się nie palił.

Opublikowano (edytowane)

sorki, że dopiero dziś, nie miałem czasu wczoraj myśleć już. ja bym tu użył bramki XOR. na wyjście dajesz sygnały z obu przełączników, wtedy kombinacja taka, że jeden jest włączony a drugi nie, spowoduje otwarcie bramy, ewentualnie zamknięcie, wtedy robisz negację za XOR'em. no i oczywiście wszystko sprytnie ukryć. i pamiętaj, że sygnał nie idzie dalej niż 15 kratek, trzeba wtedy podwójnego inwertera zastosować. No i jak już to wszystko połączysz, to zarówno jedną jak i drugą dźwignią możesz włączyć i wyłączyć most.

Edytowane przez wacol