Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Prawa rodzicielskie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy w wieku 14 lat mam jakieś prawo do ubiegania się o zabranie praw rodzicielskich matce ? Jeśli tak to czego ona musi nie przestrzegać ?

sygnatura to nie miejsce na takie oferty, skorzystaj z działu giełda.

Opublikowano

Ja dziecko.Chcę żeby moja mama nie miała do mnie praw rodzicielskich...

Opublikowano (edytowane)

To musisz chyba do opieki społecznej się zgłosić. Potem sąd i dom dziecka raczej...

@Atrox

Nie musi być adoptowany żeby się opieka nim zajęła.

"Pomoc społeczna – jedna z instytucji polityki społecznej państwa, której głównym zadaniem jest pomoc osobom i rodzinom w radzeniu sobie w trudnych sytuacjach życiowych, jakich nie mogą one same pokonać przy wykorzystaniu swoich możliwości, uprawnień i własnych środków"

Pokaż mi gdzie tu jest wzmianka, że musi być adoptowany??

@W sprawie tej rodziny to masz rację.

Edytowane przez JaGud
Opublikowano

Jeżeli matka cię biję, zmusza do cięzkiej pracy (Nie chodzi tu o zmywanie albo codzienne odkurzanie) lub coś w tym stylu to po prostu zgłaszasz to na Policję lub tu:

To jest ukryta treść, proszę

A jeśli matka dała Ci karę na kompa który "niby" kupiłeś za swoje pieniądze lub coś w tym stylu to nawet nie myśl o tym...

@JaGud Opieka społeczna? Ja pierdole przecież On nie jest adoptowany... Gadasz a sam nie wiesz o czym...

@Edit2: JaGud: Dom dziecka? Prawa przejmuje najbliższa rodzina czyli: wujek, ciocia, ew. babcia.

2rc8k5i.png

Opublikowano

Eee .Jaki dom dziecka...Ja mam tatę ...Kara na kompa? Łe i co jeszcze nie pozwolę sobie ..

Opublikowano

No ale jeżeli tata ze mną mieszka .?1 rodzic nie wystarczy ?

Opublikowano

No ale jeżeli tata ze mną mieszka .?1 rodzic nie wystarczy ?

Aaa no to musicie razem z tata isc i wniesc sprawe do sadu ale bez argumentow nic nie zrobicie... Jakie masz argumenty na odebranie jej praw ? Jest alkoholiczką ? Czy cos w tym stylu ? Zaniedbuje cie ? Jezeli tak to sprawa do sadu o odebranie praw i wtedy tylko twoj tata bedzie miec do ciebie prawo.

Opublikowano

Przeklina i wyzywa mnie od czego tam popadnie ,Nie zawsze szykuje jeść.Ale ja dokładnie nie wiem co to ma być jakie te zaniedbywania itp.

Opublikowano
Przeklina i wyzywa mnie od czego tam popadnie ,Nie zawsze szykuje jeść.Ale ja dokładnie nie wiem co to ma być jakie te zaniedbywania itp.

To co ty tutaj piszesz to masz sielankę gnoju, przyda ci się to, nauczysz się życia.

; )

Opublikowano

Zgadzam się z up.

Lepiej nauczyć żyć, a nie rozpieszczać a jak będziesz miał 18lat to jeść nie będziesz sobie umiał zrobić ani zawiązać butów o.O

Opublikowano

Ehm a czy Ja mówię że nie umiem...Dobra temat do kasacji bo niepotrzebny spam się robi.

Opublikowano

Sąd nie odbierze praw rodzicielskich za takie coś ...

Gdyby rodzice mieli rozwód i starsza miała na Ciebie wyłożone, to wtedy owszem... Lub bez rozwodu to przemoc,zaniedbywanie itp.

Podłączam się do pytania @UP

Opublikowano

Ja wam wyżej napisałem 2 przykłady tylko resztę nie wiem czy jest sens wymieniać.Bo i tak z fala krytyki na mnie wyjedziecie...Proszę Moderatorów o usunięcie tematu.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...