Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej.

Nie było mnie trochę i wyszła aktualizacja serwera, dlatego czy możecie mi powiedzieć, co to znaczy:

allow-nether=true

view-distance=10

level-seed=

allow-flight=false

Byłabym wam bardzo wdzięczna, gdyż zakładam nowy serwer i nie mogę na niego wejść...

Opublikowano

allow nether - od wersji 1.6 można budować portal do netheru, czyli to samo co na singlu. Radzę wyłaczyć, on = lagi

viev distance - niestety nie wiem ale nie ustawiaj mniej bo się serwer nie odpali.

level-seed - to jest taki numer mapki, jakby produkcyjny. Gdy chcesz mieć identyczną mapke jak ktoś inny wpisujesz tutaj seed jego mapy. Jak nie znasz się zostaw puste

allow-flight=false - przy pierwszym ładowaniu mapki ustaw na true, gdyż może cie kickać. Jest to anty hackerskie zabezpieczenie przed modem z lataniem ;)

Opublikowano

allow-nether=true - czy ma być nether?

view-distance=10 - ilość wczytywanych chunków/zasięg rendrowania mapy (radzę ustawić na 5)

level-seed= seed mapy, która ma się wygenerować (jeżeli masz już swoją mapę, zostaw to pole puste)

allow-flight=false - nie wiem.

@Up Szybszy ;)

1339163822-U301909.png

Opublikowano

Dziękuję Wam serdecznie!

Od miesięcy nie moglam poradzić sobie z błędem servera, miałam ich kilka, aż w końcu nie dało się założyć więc odeszłam. Pomogliście mi, dziękuję Wam :)!

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...