Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Prawo do Aborcji w Polsce

Arg0oS

Aborcja w Polsce  

24 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy uwa?asz ?e Aborcja w Polsce powinna by? zlegalizowana

• Tak, ca?kowicie
      11
    • Tylko w przypadku gwa?tu
      5
    • Nie, to jest zabujstwo
      8

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A co wy o tym myslicie??

Moim zdaniem nie powinno być to zlegalizowane co prawda istnieje takie prawo że w przypadku gwałtu można usunąć płód ale ja mam o tym mieszane uczucia

Moim zdaniem jest to zabujstwo no bo co to dziecko zawiniło?? Powinno sie dać mu szanse na życie jeśli tak bardzo niechcesz tego dziecka to po porodzie oddaj je ale nie zabijaj

A co wy o tym myslicie

ja wciagałem kakao xD ale szału nie było ;p

Opublikowano

Zmniejszylo by to liczbe dzieci wywalanych na smietniki... To osoba wciazy/para powinna decydowac o tym czy chce urodzic dziecko czy nie a nie jakis pierdolony przepis... Mieszkam w Szwecji moja kolezanka w ciagu 1 roku szkolnego 5 racy byla w ciazy i co ? Poszla na lajcie usunela i bez problemy i na chuja dziewczyna miala by sobie zycie marnowac ? A dla ludzi ktorzy uwazaja ze aborcja to zabojstwa to polecam wmawiac sobie to samo zawsze wtedy kiedy walicie konia.

Opublikowano

Zmniejszylo by to liczbe dzieci wywalanych na smietniki... To osoba wciazy/para powinna decydowac o tym czy chce urodzic dziecko czy nie a nie jakis pierdolony przepis... Mieszkam w Szwecji moja kolezanka w ciagu 1 roku szkolnego 5 racy byla w ciazy i co ? Poszla na lajcie usunela i bez problemy i na chuja dziewczyna miala by sobie zycie marnowac ? A dla ludzi ktorzy uwazaja ze aborcja to zabojstwa to polecam wmawiac sobie to samo zawsze wtedy kiedy walicie konia. 

Popieram. Wyczerpal temat.

Generalnie to powinno byc zlegalizowane w 100%.

Opublikowano

przecież nie zabijam waląc sobie konia i nie wszystkie dzieci są wyrzucane na śmietnik

5 razy usuneła ciąże?? Czyli zabiła 5 ludzi ładnie. Czy to jest marnowanie życia trzeba wiedzieć co sie robi bo chyba ona do współżycia nie dorosła. Ale ok szanuje twoją wypowiedź czekam na inne

@up nie mów że temat wyczerpany bo są tu jeszcze inni ludzie którzy chcą sie wypowiedzieć

Opublikowano

Argos trzepiac sobie zabijasz miliony ludzi,teoretycznie

Ale o czym my wgl gadamy,to nie czlowiek tylko plod,nie ma rozwinietych narzadow,nic.To jak bakteria/wirus nic nie czuje do 3miesiaca.Potem juz tak.

Jestem za aborcja.

sstwc.jpg

Opublikowano

Nie zabijam bo do zapłodnienia nie doszło

Życie ludzkie zaczyna sie od chwili poczęcia

Opublikowano

Jestem za aborcją widząc to co się dzieje teraz z dzieciakami.

Neosy, neosy, i jeszcze raz neosy.

Oraz żałuję, że moja mama nie pomyślała o tej opcji.. ale już za późno, życia zmarnowane.

54823f353119c_-_mcx-lorde-straight-hair-

Opublikowano

- 5 małych niewinnych dzieci zabitych, ładnie :angry:

- " bez problemy i na chuja dziewczyna miala by sobie zycie marnowac ? " hmm moje pytanie po co pierdoliła się bez gumek?

- każdy ma prawo do zycia Człowieku (szanuję twoja wypowiedź ale troszkę rozsądku, zycie to nie tylko zabawy, ruchanie i picie).

Jestem na NIE!

Opublikowano

Przecież lepiej jak młoda dziewczyna usunie, mogła być zgwałcona, lub guma pękła. Ponadto lepiej jak dziecko się nie urodzi, niż jeżeli miałoby się wychowywać w nędzy

Jestem za aborcją widząc to co się dzieje teraz z dzieciakami.

Neosy, neosy, i jeszcze raz neosy.

Oraz żałuję, że moja mama nie pomyślała o tej opcji.. ale już za późno, życia zmarnowane.

Ja też żałuje, że cie matka nie wyskrobała

Opublikowano

A co wy o tym myslicie??

Moim zdaniem nie powinno być to zlegalizowane co prawda istnieje takie prawo że w przypadku gwałtu można usunąć płód ale ja mam o tym mieszane uczucia

Moim zdaniem jest to zabujstwo no bo co to dziecko zawiniło?? Powinno sie dać mu szanse na życie jeśli tak bardzo niechcesz tego dziecka to po porodzie oddaj je ale nie zabijaj

Wieeeeelki plus.. Zgadzam się w 101%...

- " bez problemy i na chuja dziewczyna miala by sobie zycie marnowac ? " hmm moje pytanie po co pierdoliła się bez gumek?

- każdy ma prawo do zycia Człowieku (szanuję twoja wypowiedź ale troszkę rozsądku, zycie to nie tylko zabawy, ruchanie i picie).

Jestem na NIE!

Także się zgadzam... Ciekawe jak fajnie by było, gdyby oni się nie urodzili/ktoś ich wkrótce zajebał... (oczywiście tych co są za aborcją) :angry:

Nothing to do here.

Opublikowano

Ja jestem za aborcją w przypadku gwałtu, bo dziecko mogłoby przypominać tej o kobiecie o tym okropnym wydarzeniu. Usuwanie ciąży tak jak w poście MakYsa było to jest gorsze jak teroryzm (przynajmniej dla mnie), zabiła 5 malutkich dzieci, a teraz pomyśl, że każdy mógł posiadać 1 unikalny talent np. gwiazda muzyki czy piłki nożnej, a ona ot tak idzie się ruchać, a potem tylko usuwa. Po co ma SWOJE życie tracić lepiej zabić dziecko.

Opublikowano

- 5 małych niewinnych dzieci zabitych, ładnie :angry:

Jestem na NIE!

Po co pierdolila sie bez gumek ? Bo to Szwecja aborcja jest tutaj legalna. Czy dla ciebie aborcja to zabojstwo ? Zabojstwo to jak podejdziesz z klamką i komus w leb kulkę zapierdolisza to to calkiem inna rzecz czy usuniecie czegos co nie ma nawet mozgu jest zabojstwem ? Pomysl troche.

Opublikowano

Jestem za ponieważ w przypadku gwałtu po co ma kobieta marnować sobie życie...Zabójstwo- hmm równie dobrze uprawiając seks z zabezpieczeniem nie doprowadzasz do poczęcia dziecka.Wg. Kościoła Katolickiego seks ma służyć tylko i wyłącznie do płodzenia potomków, nic więcej, a jeśli jest inaczej to jest to grzech... Tak więc aborcja to nie jest zabójstwo.

Opublikowano

Dzieci minusują zwolenników aborcji(postaram się wyrównać)...

Również jestem ZA aborcją...

I nie mowa tutaj o specjalnym "zabijaniu"(nie wiem czy tak to można w ogóle nazwać) "dzieci"(tak naprawdę to płodu,gdyż płód to nie dziecko i nie czuję nic do mniej-więcej 3 miesiąca(z resztą kolega wyżej pisał) tylko o typowych "wpadkach",gwałtach czy innych takich... Po co "kobieta" ma urodzić dziecko,które albo wywali na śmietnik jak zabawkę,albo odda do domu dziecka,gdzie w większości przypadków demoralizują dziecko,albo zmarnuje dziecku życie,gdyż matka stoczy się na dno z powodu środków do utrzymania i będzie zmuszona chodzić z tym dzieckiem po ulicach i żebrać(tego chyba nikt nie chcę,prawda?) Smutna jest prawda,że w Polsce rządzą postkomuniści i kościół... Jestem ciekaw czy część(dzieci jakby to nie nazwać) przeciwników aborcji w stanie byłaby wyżyć z rodzicami lub bez za najniższą krajową i dać dziecku godny byt na ziemi... Dziecko to nie zabawka,to odpowiedzialność(niestety nie każdy ją posiada)... Niektórzy nie potrafią zająć się zwierzęciem,porządkami w domu a co dopiero dzieckiem... Nie każdy jest "super mamą". Wszyscy chcemy jak najlepiej dla dziecka,ale czy warto urodzić by potem sprawić cierpienie maluchowi? Odpowiedzcie sobie sami...

1314539894-U88990.jpg

Opublikowano

@up ale jak uprawia seks to chyba jest świadoma że z tego biorą sie dzieci i musi sie pogodzić z ewentualnymi konsekwencjami tego czynu. Może i dziecko zostanie zdemoralizowane w tym ośrodku ale będzie żyć. Może też je przyjmie taka rodzina która je pokocha. Co innego jest w przypadku gwałtu nie wiem co o tym sądzić

Opublikowano

@up ale jak uprawia seks to chyba jest świadoma że z tego biorą sie dzieci i musi sie pogodzić z ewentualnymi konsekwencjami tego czynu. Może i dziecko zostanie zdemoralizowane w tym ośrodku ale będzie żyć. Może też je przyjmie taka rodzina która je pokocha. Co innego jest w przypadku gwałtu nie wiem co o tym sądzić

Do tego właśnie są zabezpieczenia... A co jeśli zabezpieczenie okażę się wadliwe?

No cóż... Ja swoje zdanie wyraziłem ;)

1314539894-U88990.jpg

Opublikowano

Po co pierdolila sie bez gumek ? Bo to Szwecja aborcja jest tutaj legalna. Czy dla ciebie aborcja to zabojstwo ? Zabojstwo to jak podejdziesz z klamką i komus w leb kulkę zapierdolisza to to calkiem inna rzecz czy usuniecie czegos co nie ma nawet mozgu jest zabojstwem ? Pomysl troche.

ty chyba nie wiesz co to aborcja, oni dziecko rozrywaja małe na kawałki, nogi odrywają, ręce i wywalaja do śmietnika. To jest to samo jak bym ci kulke w leb sprzedał, eyy co ja gadam wtedy odrazu się umiera a te dziecko cierpi.

Opublikowano

ty chyba nie wiesz co to aborcja, oni dziecko rozrywaja małe na kawałki, nogi odrywają, ręce i wywalaja do śmietnika. To jest to samo jak bym ci kulke w leb sprzedał, eyy co ja gadam wtedy odrazu się umiera a te dziecko cierpi.

Dzieci minusują zwolenników aborcji(postaram się wyrównać)...

Również jestem ZA aborcją...

I nie mowa tutaj o specjalnym "zabijaniu"(nie wiem czy tak to można w ogóle nazwać) "dzieci"(tak naprawdę to płodu,gdyż płód to nie dziecko i nie czuję nic do mniej-więcej 3 miesiąca(z resztą kolega wyżej pisał) tylko o typowych "wpadkach",gwałtach czy innych takich... Po co "kobieta" ma urodzić dziecko,które albo wywali na śmietnik jak zabawkę,albo odda do domu dziecka,gdzie w większości przypadków demoralizują dziecko,albo zmarnuje dziecku życie,gdyż matka stoczy się na dno z powodu środków do utrzymania i będzie zmuszona chodzić z tym dzieckiem po ulicach i żebrać(tego chyba nikt nie chcę,prawda?) Smutna jest prawda,że w Polsce rządzą postkomuniści i kościół... Jestem ciekaw czy część(dzieci jakby to nie nazwać) przeciwników aborcji w stanie byłaby wyżyć z rodzicami lub bez za najniższą krajową i dać dziecku godny byt na ziemi... Dziecko to nie zabawka,to odpowiedzialność(niestety nie każdy ją posiada)... Niektórzy nie potrafią zająć się zwierzęciem,porządkami w domu a co dopiero dzieckiem... Nie każdy jest "super mamą". Wszyscy chcemy jak najlepiej dla dziecka,ale czy warto urodzić by potem sprawić cierpienie maluchowi? Odpowiedzcie sobie sami...

Czytanie ze zrozumieniem widzę leży :mellow:

1314539894-U88990.jpg

Opublikowano

No cóż widzę kolejny twój post i zgadzam się z tym co napisałeś.

Widzę że mamy takie same poglądy,oby było więcej takich samych ludzi ;)

Ci którzy mówią że aborcja to zabójstwo,chyba mają nie po kolei w swojej głowie :unsure:

Wolicie żeby rodziło się więcej upośledzonych dzieci i znowu prosili o pomoc przez jakieś programy ? teraz sobie pomyślcie co te dzieci mają z swojego życia ..

Ale nie jako dzieci,które jak są młode dostają miłość od swoich rodziców,tylko spójrzcie jak sobie poradzą w dorosłym życiu,i co z niego będą mieć <_<

Lub gdy rodzice nie chcą mieć dzieci i kończą one na ulicy,po czym zabiera ich jakieś pogotowie opiekuńcze czy poprawczaki,zamiast marnować życie jednym i drugim..

Lepiej zalegalizować aborcje. ( i marihuanę xD )

e140e4940d2ec71747f2aa0.jpg

"Powiedzcie mi czy to jest normalne,

że naturalne źródło ukojenia jest karalne !?"

Opublikowano

Jeżeli ma się urodzić kolejne emo które wypruje sobie żyły i przysporzy rodzicom cierpienia jestem za

@@ Co to kurwa jest zabujstwo ?

s2c77Oa.png

Opublikowano

Ja szczerze powiem , że nie wiem co o tym myśleć , moim zdaniem aborcja nie powinna być legalna , owszem płód nie czuję i to jeszcze nie ' dziecko' ale 'poczęte nowe życie ' któremu powinno się dać szansę .

Chujowo napisane ale jak ktoś rozumny to ogarnie o co chodzi ;P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...