Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Archiwalny][Problem] Minecraft Out of Memory

EvoNeT

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kolejny

znafca

. To nie wina karty graficznej.

Jakby to takie proste było lecieć i kupić kartę.

wikmk9.jpg

• Odpowiedzi 55
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Znaffcy... za słabe karty graficzne po prostu macie. Kupcie nową, szybszą i po problemie.

Co do karty graficznej to jest możliwością jeżeli karta ma szynę 128mb lub 256mb to nie da rady... To się tylko tak wydaję że Mine Craft jest słaby...

Dla MineCrafta potrzebna jest mocna karta z racji dużej ilości klocków i szybkiego poruszania.

Opublikowano

Kolejny

znafca

. To nie wina karty graficznej.

Jakby to takie proste było lecieć i kupić kartę.

To czego ? zasilacza?

Jeżeli działa Wam na teksturkach 16 pikselowych, a nie działa na 256 , to chyba wiadomo już w czym tkwi problem. Zbyt wolna karta.

Mi np. działa Crysis 2 , CoD MW 2 , a głupii minecraft na 128 pikselowych teksturkach nie chce hulać. Na x64 jest ok, ale na 128 już pada. W sumie jest to duże obciążenie dla karty...

wsrh2.png

Nie wykonuję zleceń. Jeśli pomimo tego dostałeś ode mnie sygnaturkę, czuj się wyróżniony ^^

Opublikowano

To dlaczego miałem ten sam problem i po zwiększeniu pliku stronicowego już nie mam?

A kartę graficzną mam przed potopową z 256.

@Edit

Zdaje się że to problem z Javą. Trzeba jej dać więcej pamięci.

Niestety nie znam się na tym. Zdaje się, że zmienia się to w taki sposób:

Panel Sterowania--> Java --> Java tab --> View --> Runtime parameters --> java -Xms1024m -Xmx3072m

wikmk9.jpg

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

@2UP

Zrobiłem to i działa, przynajmniej u mnie. Ale ja mam do dyspozycji 4 gb ramu, a niektórzy mają tylko 2, więc dużo sobie nie zwiększą.

Opublikowano

NIE NO KUR*A MNIE ZARAZ ROPIER***I. Zrobilem tak jak bylo napisane powyzej Panel Sterowania--> Java --> Java tab --> View --> Runtime parameters --> java -Xms1024m -Xmx3072m

Wszytsko było dobrze i nagle znow ten jeb**y błąd.

Podam zuzycia:

Procesor: 15-20%

Ram 2,5 Gb Max ramu to 4gb

Plik wymiany: 3Gb na 6gb max

O co z tym chodzi

Bardzo proszę o pomoc ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Opublikowano

A wiecie czego to wina Ramu minecraft to pijawka ramowa. Więc wyłączcie inne pijawki ramowe typu GG (Umie nieraz zabierać więcej ramu od wira) google chrome nie podczas grania i dodajecie sobie ram (jak macie windowsa 7). A nie że karta graficzna za słaba.

1330007971-U359964.png

Opublikowano

Pobierz MCPatcher

https://github.com/downloads/pclewis/mcpatcher/mcpatcher-2.1.0_02.exe

Odpal go.Odznacz w zakładce Mods wszystko i przejdź do Options.

W Options ,będzie pisało Java heap Size (MB).

W wolnym miejscu wpisz 3000.

Wtedy przestanie wykraczać ,poza pamięć ,bo na tym polega błąd.

2ivh0ly.jpg

Opublikowano

zwiększeni pliku stronicowego w moim przypadku z 2 gb na 4 zadziałało wielki dzięki teraz moge grac na photo realism texture pack

Opublikowano

Zrobilem tak jak kazales przypacthowaniu dalem mu 3000 mb ale nie zaznaczylem opcji debug. Podczas gry minecraft zuzywa 400 mb na 989 i ciagle wystepuje ten blad out off memory. czy opcjach javy tez trzeba tam cos ustawic ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...