Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Archiwalny][Problem] Minecraft Out of Memory

EvoNeT

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Proszę o pomoc ponieważ jak gram w minecrafta co 5-10 minut wyskakuje mi takie coś:

badgv.png

i muszę wyłączyć grę.

Dodam, że zaczęło się to od wersji 1.6.6

Mam 4 gb ramu więc niemożliwe że to jego wina zresztą wcześniej działało dobrze.

Jeśli ktoś ma ten sam problem albo zna rozwiązanie tego problemu niech napisze mi co mógłbym zrobić :unsure:

• Odpowiedzi 55
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Zaktualizowałem i nic to nie dało :(

Nawet odinstalowałem całkowicie i od nowa zainstalowałem i dalej to samo :unsure:

Opublikowano

Zaktualizowałem i nic to nie dało :(

Nawet odinstalowałem całkowicie i od nowa zainstalowałem i dalej to samo :unsure:

A grasz normalne w kliencie? Spróbuj przez przeglądarke, jest to też wyjście a gra działa tak samo płynnie.

Opublikowano

zrób tak:

1.Zrób więcej miejsca na dysku bo Minecraft has run out of memory to po polsku-za mało pamięci

2.ściągnij najnowszą jave czyli 7

3.zrób resinstall i powinno działać :)

Jak na razie posiadam 20% statusu ostrzeżeń

:)

i nic więcej

32896439533624102237.png

Jeżeli pomogłem walnij add.png

Opublikowano

Miejsca na dysku mam 640 gb :P a gram na Mineshafterze ale na scrakowanym minecrafcie SP też mam ten błąd

@EDIT

a możesz dać linka do tej javy bo gdzieś nie moge znaleść :P

Opublikowano

Miejsca na dysku mam 640 gb :P a gram na Mineshafterze ale na scrakowanym minecrafcie SP też mam ten błąd

@EDIT

a możesz dać linka do tej javy bo gdzieś nie moge znaleść :P

@up trzymaj link

http://downloads.pl/programy/platforma-windows/kategoria-narzedzia/kategoria-narzedzia-systemowe/files/java-6-7

Jak na razie posiadam 20% statusu ostrzeżeń

:)

i nic więcej

32896439533624102237.png

Jeżeli pomogłem walnij add.png

Opublikowano

Zaktualizuj jave mi to pomogło

50 postów - Jest

100 postów - Jest

200 postów - Nie ma

300 postów - Nie ma

500 postów - Nie ma

1000 postów - Nie ma

Dawaj + oczywiście jeśli pomogłem ;p

Kocham MpcForum :)

18706.png

mca.pngmca.png

Opublikowano

Nie pomogło :(

Ale może dlatego , że ja miałem już wcześniej nowszą javę, bo ta co dałeś jest update 18 a ja miałem 26

Opublikowano

Tak jak myślałem update Minecraft'a do wersji 1.7 nie pomogło.

Dalej występuje ten sam błąd :(

DzikuPL próbowałem twój sposób i nie pomogło mam system 32 bity

Opublikowano

Fuck.. ja też mam to samo tyle, że ja gram na Photo Realism 256x256 , ale tak to działa normalnie tylko że jak zrobie przerwe potem znow włącze Minecrafta i na swojego serwa to pisze loging in potem downloading terrain i wywala z gry albo pisze Out of memory :/ help mam chyba najnowsza wersje Javy <_<

Opublikowano

Zwolnij miejsce na dysku C:/

Pisze on przecież że ma dużo wolnego

|exKidMod Inne MMO|GoldMember|exModder Team|exMMT

Opublikowano

Czasami mam ten błąd i mam takiego buga że w nocy niektóre miejsca na mapce są jak w dzień może też coś takiego macie i to wina tektur lub coś...

Zbieram Plusy itd...

Opublikowano

Jaki masz system operacyjny na XP

klikasz prawym Mój komputer> właściwości> zaawansowane>wydajność>zaawansowane>pamięć wirtualna > zmień>wpisujesz w rozmiar początkowy 2048 a w rozmiar maksymalny 2560>restartujesz kompa

wikmk9.jpg

Gość SynekMTG
Opublikowano

Jeśli masz jakieś mody typu x-ray toomanyitems itp. Spróbuj je usunąć z folderu minecrafta. Powinno działać

Opublikowano

Znaffcy... za słabe karty graficzne po prostu macie. Kupcie nową, szybszą i po problemie.

wsrh2.png

Nie wykonuję zleceń. Jeśli pomimo tego dostałeś ode mnie sygnaturkę, czuj się wyróżniony ^^

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...