Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kilka pytań dotyczących postaci.

TrueFaith

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka. Zacząłem grać 3 dni temu, mam Maga 27 lvl i Łotra 1 lvl na subce. Mam kilka pytań w związku z postacią, mianowicie:

- Czy 150k golda na takim lvl starczy ?

- 1k HP 1,5k Many i 302 Inta wystarczy na takim lvlu ?

- Czy mam coś zmienić w skillach:

MAG

Kula Ognia - MAX

Błyskawica - MAX

Mądrość - MAX

Wzmocnienie - 20 ( tylko tyle bo mam mało PT)

Cisza - 5 (trzeba było 500 PT to dałem bo to mało)

Ochrona przed Ogniem - 0

MAG SPECYFICZNE DLA KLASY

Płomień - 20 ( tylko tyle bo mam mało PT

Strzała Plazmy - 0

Piorun Elektryczny - 0

Wyładowanie - 0

Deszcz Meteorów - 0

Wybuch elektryczności - 0 (pisze że trzeba się naładować i kompletnie nie wiem o co chodzi)

Feniks - 0

Kompresja elektryczności - 0

Pole Statyczne - 0

Wiedza Ognia - 0

Wiedza Wiatru - 0

Oczyszczający Ogień - 21 (bo mam mało PT

reszta zablokowana ze względu na level

Opublikowano

1.Gold na tym lvlu nie jest zbyt ważny gdyż nie masz takich wydatków jak highlvle (staty,eq,diasy itp.)

2.Na razie nie przejmuj się ilością HP czy też statystykami (ważne są do ok.50lvl wcześniej w zupełności wystarczy ci eq zdobyte z misjii)[przy okazji u maga trochę ważniejszu(szczególnie później) jest Atak i Obrażenia Magiczne niż Inteligencja]

3.Jak będzie to tylko możliwe zmaksuj Płomień (najważniejszy skill) i wiedzę ognia (zwiększy obrażenia od płomienia i kuli ognia). Oczyszczające przydaje się przy późniejszym farmieniu(chociaż lepsza będzie burza którą dostaniesz później). Z tego co pamiętam żeby się ,,Naładować'' trzeba rzucić Wyładowanie na jakiegoś mobka który przy okazji go blokuje (najbardziej przydatny skill przy czyszczeniu trashu).

Opublikowano

Dzięki zwiększeniu obrażeń o % z Int Kula Ognia (chwilowo) zadaje wyższe obrażenia niż płomień zauważ jednak że mimo 3sec. Castu Płomień nie ma CD W przeciwieństwie do Kuli ognia więc jest dużo bardziej przydatny później (przecież nie będziesz atakować co 6 sec.)

Opublikowano

Może i racja, to z technicznego punktu widzenia podwaja DMG Płomienia. Obecnie mam Mag/Łotr, mam pytanie czy dobrze by było zmienić z Łotra na Kapłana, kolega by mnie do 25+ podexpił i bym na 3 klasę wybrał Łotra ? Czy to nie ma różnicy ?

Opublikowano

Tak połączenie magiczny/fizyczny zwykle jest dość słabe (druid/zwiadowca i kapłan/rycerz) Dodatkowo Mag/Kapłan ma dobre elitki+możliwość leczenia

Opublikowano

Prawdę mówiąc i tak mało będziesz grał tą trzecią klasą (zwykle ludzie ją biorą by móc całkowicie zmienić klasę np. Zwiad/Łotr bierze Woja na trzecią klasę i gra np. Łotr/Woj)

Opublikowano

No dzięks, ale tak mówicie ze postać magiczna i fizyczna jest połączeniem bez sensu, a co ludzie najchętniej biorą do Maga ? Woja albo Rycka ! No ale i tak na Kapcia zmienie z Łotra ; p

Wziąłem misję z Joblidem, mam zabić Krwiożercze Biesiorośle żeby go przywołać, zabiłem już ze 150 i nic : P

Opublikowano

Ta misja jest strasznie czasochłonna bo pojawia się on dość rzadko (jednak zdarzają się sytuacje że bije się 2h odchodzi robić dalej inne questy a po 5 min ktoś pisze że zabij Joblida ;P)

Opublikowano

To się kompletnie nie opłaca :D Zrobiłem już lustra wiec dostałem dużo expa, obecnie mam 29 magiem i za chwilę kolega wbije mi 25+ Łotrem i na 3 klasę Kapcia wybiorę.

@Edit

Przy okazji pytanie: jakie skille robić na kapciu aby był dobrą subką ?

Opublikowano

Jeżeli zamierzasz korzystać z Kapłana tylko jako subki powinno ci starczyć na wszystkie skille z zakładki Ogólne (tylko z tych będziesz korzystał) ale jeżeli nie to tak :

1.Nagłe Uleczenie - Maxuj skill leczący 1raz mocniej

2.Przypływ - do ok. 50 może się czasem (choć bardzo rzadko) przydać po zdobyciu elitki zmieniającej go w skilla Instant

3.Regeneracja - Max - leczy słabiej ale przez jakiś czas

4.Święta Aura - nieśmiertelność - nierozwijalny

5.Magiczna Bariera - buff zwiększający ilość Obrony Magicznej (max. 50lvl na pewno starczy PT)

6.Błogosławiona Źródlana Woda - wbić do 50 i zostawić

Przypływ i Woda do 50 dlatego że potrzebne jest na to dość mało pt (do 50 jakieś kilka-kilkanaście tys. PT powyżej już kilkaset i jest to nieopłacalne)

Opublikowano

No dobra, a jakbym chciał powiedzmy od czasu do czasu pograć kapłanem ? Jak ze skillami? Eq z maga co nie ? Laska z Maga czy różdżka + tarcza ?

Opublikowano

A to już wyższa szkoła jazdy bo jeżeli będziesz chciał grać też kapłanem (skutecznie) będziesz musiał kupić praktycznie całe nowe eq i maxować inne skille jak np. Modlitwa,Grupowe Uleczenie czy buffki

Opublikowano

Nie do końca u kapłana ważny jest inaczej niż u maga tzn. U maga najważniejszymi statami są Matt,Int,Wyt,PZ,Krytyki Mądrość jest raczej mniej ważna. U kapłana Najważniejszy jest bonus do Leczenia więc laska nie z wysokimi Obrażeniami(choć jest także przydatne) i bonusem do Matt ale Z bonusem do uleczenia. Tak samo sety nieprzypadkowo osobne są dla Maga oraz Kapłana/Druida te pierwsze zwiększają Atak Magiczny i Inteligencje (a przez to zadawane obrażenia) a drugie maja spory bonus do leczenia. Na niskim lvlu mag i Kapłan mogą nosić praktycznie to samo ale później dużo większe znaczenie zyskują tzw. Ghost Staty które zwykle związane są z klasą jaką grasz (set dla Maga daje Matt/Int Kapłana WIS/Heal Wojownika Patt/STR itd.). Czyli do mniej więcej 55 lvla będziesz używał tego samego eq dla Maga i Kapłana jednak później żeby granie np. Kapłanem jakiś sens (żebyś był w stanie wyleczyć pt) będziesz musiał mieć osobny eq dla obu klas

Opublikowano

Ja się nie zgodzę z kolegami, ponieważ czasami najfaniej gra się połączeniem magik/fizyk.

Ktoś napisał, że druid/zwiadowca i rycerz/kapłan są słabymi połączeniami. MYLISZ SIĘ KOLEŚ!!!

Druid/zwiad - teraz najlepszy healer, lepszy od kapłana. Kumpel ode mnie z guild gra takim połączeniem i jest najlepszym healem, jakiego miałem w party.

Rycerz/kapłan - Dużo tanków chodzących na KT/GC/Sardo mają na subce kapłana. Dlaczego? Kapłan daje duży bonus do HP, a i przez to, że rycek daje trochę w mądrość, morze się trochę podleczyć. Obok ryc/łotr i ryc/woj najpopularniejszy "rodzaj" rycerza tankującego.

Sam mam alta Mag/Rycerz i naprawdę bardzo przyjemnie się gra takim połączeniem. Jakbym wcześniej przeczytał topic, bym ci polecał rycerza na subkę.

Opublikowano

Właściwie to napisane o druid/zwiad i kapłan/ryc było moim błędem miało być że te połączenia wyjątkami i są praktycznie najlepsze mag/fiz :P

Opublikowano

...

Napisane po fakcie...

Moim zdaniem połączenie fizyka z klasą leczącą jest świetnym połączeniem. Ale i tak trzymam się mojego twierdzenia, że mag/rycerz jest fajny :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...