Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam. Mam taki problem z nowym clientem do gry ,gdzie jest możliwośc wyboru serwera...na początku śmigało wszystko lecz od jakiegoś czasu dostaje crasha w grze i jak próbuje odpalić grę to wyskakuje błąd Game Guarda :" Game or GameGuard has been alerted" po czym silk się automatycznie wyłącza ...Poczytałem trochę o tym błędzie i sporo osób robiło nawet formaty. Z racji tego ,że nie miałem żadnego antywirusa bo avast mnie wku****ał ,to teraz postanowiłem sobie ściągnąć Avire i po skanowaniu komputera okazało się ,że plik sro_client w EliteSilkroad ma Trojana :/ Dlatego pewnie ostatnio mam takie częste crashe etc. Minął mi ten problem na 2/3 dni i teraz znów to się stało i wbić wgl. nie mogę do gry tak na prawdę. EliteSilkroad ściągałem z jakiegoś prywatnego uploadu na stronce :"multiupload", bodajże z tego linku "http://www.multiupload.com/Z9JMIRHA6E" który udostępnił "michal099" na 54-tej stronie o EliteSilkroad na prośbę z jednego użytkowników. Macie jakąś rade co do tego problemu ?? Czy to faktycznie jest zawirusowane i ciężko mi będzie pograć ?? Poprzedni client mi się nie crashował....tylko ten dopiero :/

@EDIT:DO KOLEGI NIŻEJ

Ja nie używam żadnego loadera ani nic, podczas gry jakiś crash(błąd) mi wyskoczy..gra się zacina i wyłącza...Przy tym komunikacie muszę wcisnąć OK bo inaczej silkroad wgl. przestaje się odpalać,a jak wcisne OK to wtedy się wyłącza więc na jedno wychodzi.Nie wiem po co mieli by umieszać Trojana ,ale każdy problem jaki jest związany z tym Silkroadem zawsze dotyczy pliku sro_client :(

Edytowane przez niunius93

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Ja ten błąd mam czasami jak odpalam silka przez loader'a,ale żadnych crashy podczas gry nie mam.Po prostu olewam ten error "Game or GameGuard has been alerted".A co do tego trojana to NOD32 nic mi nie wykrywa,a link jest ze strony głównej także nie wiem po co mieliby tam umieszczać trojana...

sygnl.png
Opublikowano

Fakt niektóre antywirusy zgłaszają wirusa lecz się tym nie przejmuj, miałem tą samą sytuację jak miałem starego Nod32 i wykrywał mi Trojana w sro_client lecz zapewniam cię to '' fałszywy '' alarm i podczas włączania gry wyłączaj antywirusa i po problemie :)

random.jpg

Opublikowano

Lecz chodzi o to ,że nie miałem antywirusa wgl. więc on problemów nie mógł sprawdzać,nawet zapore wyłączyałem więc wiesz....Kumam ,że to może być fałszywy alarm ale przez to nie mogę wgl. pograć w Silkroada bo ciągle ten GameGuard wyświetla ten komunikat i na dodatek teraz właśnie jak ściągnałem antywirusa to nadal jest to samo i jeszcze wyświetla ,że sro_client ma Trojana.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Zrób tak: usuń antywirusa oraz usuń plik Gameguard w Silku zainstalowanym i powinno działać :)

random.jpg

Opublikowano

Zrób tak: usuń antywirusa oraz usuń plik Gameguard w Silku zainstalowanym i powinno działać :)

Nieradze usuwac game guard bo po zalogowaniue dostaniesz dc po 5-10 minutach, radze sciagnac klienta z oficjalnej strony esro i zainstalowac od nowa,powinno dzialac normalnie

Opublikowano

Ok ,ostatnio komputer coś nie świruje więc spoko. Najwyżej jak komp znów zacznie mi wywalać blue screenami i innymi błędami na dzień dobry to wyladuję w serwisie :) Dzięki za odp. :)

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png