Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Opiekun - hasło

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam !

Potrzebuje pomocy. Otóż chodzi o odszyfrowanie hasła do opiekuna.

Postadam plik users.dat ( http://www.speedyshare.com/files/29196257/users.dat ) - *plik ma 5kb - mam dodawać jego skan ? *

Sam mam z tym problem, gdyż połowa tekstu mi się nie wyświetla. Może być to wina system - używam ubuntu.

Wiem, że jesteście zdolni, więc proszę was o pomoc ! Obiecuję - odwdzięczę się !

Pozdrawiam !

rastao.png

Opublikowano

a co ma do tego system pod którym odczytujesz hasło, użyj programu co czyta hexy zobaczysz albo kedit, a user.dat to tylko zapis ustawień usera dla konta i nic więcej

zresztą hasła nie są w w pliku user.dat tylko \WINDOWS\system32\config\sam dostępu do nich nie ma nawet z poziomu administratora czy rejestru, tego nie odczytasz bo jest zaszyfrowane i tak

pliku sam też i raczej nie skopiujesz tak prosto pod działającym systemem , live cd , jakiś tutorial na necie jak złamać hasło i modlić sie by było na tyle proste by tylko dzień się przy tym męczyć

naprawdę prościej jest zresetować hasło niż je odczytać

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

sżm br

Wysoce prawdopodobne, że on nie zadziała, ale warto spróbować. Znalazłem klucz na jakimś forum, ale jest dość stary. Co tam, nie zaszkodzi spróbować...

W razie czego łap stronke http://opiekuncracke...Data/klucz.html

Możesz jeszcze spróbować jakieś ze standardowych

login to chyba operator/admin/administrator (cos takiego)

hasła:

zaq1@#$

qazwsxedc

zaq123

zaq!@wsx

qaz1234

qaz123

Kolejny edit ^^

Opiekuna i inne programy tego typu można chyba ominąć przez proxy. (Działa na Dans Guardian na innych nie sprawdzałem, ale wysoce prawdopodobne, że też zadziała) Niestety wtedy będzie wolniejsze łącze.

Opublikowano

google, i szukaj według : resetowanie hasła windows , programów masz troche głownie botowanych z CD albo pena , pod ubuntu zrobisz to Backtrackiem

albo

# apt-get update

# apt-get install ntfs-config

# apt-get install chntpw

montujesz partycje windows i w konsoli

# ntfs-config

cd /media/DYSK z WINDOWSEM/Windows/System32/config

lista dostępnych użytkowników w systemie

# chntpw -l SAM

np userek agresor

# chntpw -u agresor SAM

wybierasz 1 i zapisujesz czyli potwierdzasz

tylko pamiętaj ze nie przywrócisz potem starego hasła , a o chntpw bez problemu znajdziesz w necie instrukcje

p.s.

linux jest taki prosty a wszyscy narzekają że tam to się tylko pisze by cokolwiek zrobić

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

chodzi o to że nie zresetujesz ani nie odczytasz haseł nigdy pod działającym systemem windows bo fizycznie nie masz do nich dostępu nawet jako administrator , to tzreba użyć systemu innego do zresetowania hasła ale musisz mieć dostęp do dysku z zainstalowanym windows na którym to robisz

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

netsh winsock reset

w konsoli wpisać, powinno zadziałać

procesów nie wyłączysz bo musisz mieć admina na koncie i chyba są i tak dodawane jako systemowe

w windows XP wystarczyło nie uzywać internet explorera a adres strony wpisywac do ekplorera ( tego od przeglądania plików na dysku ) i używac netu do woli przeglądając stronki :)

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Ok. Ja w tym zielony jestem, więc mogłbyś napisać jakie są skutki uboczne po użyciu tej komendy ?

I na jakie hasło zmieni się obecne ?

rastao.png

Opublikowano

1. Jak wyłączysz opiekuna (da się?) to nie możesz wogule korzystać z internetu.

2. Nie polecam majstrowania przy plikach user.dat ani innych, bo skończy się to tak, że opiekun tak ci wszystko poblokuje, że konieczny będzie format (wiem z własnego dośw. :D)

3. Jedyny sposób na "usunięcie" opiekuna to chyba tylko zmiana hasła lub jego odczytanie...

Opublikowano

jeśli opiekun blokuje tylko procesy ktróre ma na swojej liście to nic nie stoi na przeszkodzi by użyć innych programów , jesli jednak działa jak firrewall to już jest niemały problem by go ominąć

komendą się nie przejmuj , najwyżej wyłączy ci net na kompie, jeśli się uda odblokuje połączenia blokując opiekuna, po restarcie kompa wszystko wraca do normalnych ustawień jak przed zastosowaniem

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Z tego co wiek, równiutko o godzinie 22 blokuje WSZYSTKIE programy, które mają dostęp do internetu,

I dlatego ona potrzebuje tego hasła ...

rastao.png

Opublikowano

jak komuś zależy na internecie tylko to botuje sobie dowolną płytke LIVECD z linuxem i ma wszystko , łącznie z przeglądaniem stron www czy GG ( gwiber to przeciez i protokół gg, wystarczy wpisać numer i hasło no i gadać ) , płytka z Ubuntu czy Linux Mint w zupełności wystarczy

ja nawet w czasie instalacji systemu czasem go używam bez problemu

moje dzieciaki mają nawet własne dyski HDD na usb z linuxem, i jak chce któreś użyć dowolnego kompa czy laptopa , czy to w domu czy u znajomych wpina sobie tylko dysk i ma swój system na własnym dysku

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Dobra, kij z hasłem. Konto ma uprawnienia admina, więc wystarczy go tylko wyłączyć. Ale - > Które procesy mu wyłączyć? Wszystkie mające OP na początku ?

rastao.png

Opublikowano

procesu nie wyłączysz bo działa jako proces systemowy , metodą prób i błędów można dojść , ale samo wyłączenie procesu wyłączy całkiem komunikacje z internetem :) , program instaluje własną bibliotekę przez którą zarządza połączeniami więc nie ma sensu sie go pozbywać w ten sposób

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Ja też kiedyś miałem opiekuna, próbowałem go usunąć czy coś i skończyło się to przymusowym formatem kompa...Nie polecam tej opcji ;d. Jest po prostu świetnie zabezpieczony. Jedyne co możesz zdziałać to właśnie to co pisał robem lub łączenie się przez program Vidalia (proxy, ale to chyba też przy opiekunie nie zadziała). Można jeszcze się pobawić w łamanie hasła (tak tak chyba jest w uset.dat), ale nigdzie nie znalazłem aktualnego klucza... Czyli albo ogarnie płytke, albo nici ze wszystkiego...

Opublikowano

Ja ci właśnie wysłałem hasło które rozkodowałem za pomocą tej strony

sżm br

ale klucz jest z przed 5 lat i na 99% to hasło jest nieprawidłowe i na 99% nie da się uzyskać hasła za pomocą tego klucza.

Opublikowano
Opublikowano

stworzenie cracka do Opiekuna jest bardzo proste. wystarczy podmienić 1 bajt w dobrym miejscu. bez problemu wtedy przyjmie KAŻDE hasło za dobre a co za tym idzie można zmienić hasło nie znając go xD

Jak jesteś zainteresowany to pomogę na pw, za free :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...