Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dot.konta i transakcji. czy cos mi zrobia?

Pr0Qwerty

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam miałem aukcje na allegro... Zakończyłem nikt nie kupił i gościu napisał mi na GG że kupi ... ok wysłał mi kase a ja mu konta nie dam to co mi zrobią? Dziś wysłał kase a na allegro nie zamówił u mnie... mówi że ma dowody: archiwum GG, druczek z poczty ... konto warte 150 zł . : ) dać mu? ;d ma 13 lat: )

Opublikowano

widać że osoby odpowiadające w ty temacie też mają 13 lat jeśli niechcesz mieć nieprzyjemności to oddaj ale skoro nie kupił na allegro tylko dobrowolnie dał kase nie musisz :)

Opublikowano

może iść na policje, chociaż wątpie czy go nie oleją. bo i tak zwrotu kasy się nie dostaje w wieku poniżej 18 lat.

ale kara za oszustwo za realne pieniądze jest jak najbardziej karalna, także możesz mieć konsekwencje i to nie małe.

mało ci, że tyle ci dał, 150 zł. ...

Opublikowano

Zawarłeś z nim umowe tyle, że elektroniczną na której to została jasno określona transakcja sprzedaży/kupna. I ten "gościu" ma dowód wpłaty więc możesz beknąć za to :))

A na takich oszustów jak TY to brak mi słów ... okradanie dzieci ehhh co za swiat;]

Up brednie piszesz az zal czytac:D Wiek 18 lat nie ma nic do rzeczy, widac u Ciebie nieznajomosc prawa chlopcze. Kazdy powyzej 13 roku zycia moze dokonywac samodzielnych transakcji kupna/sprzedazy bez nadzoru rodzicow, a na policje moze isc jak najbardziej z opiekunem:))) A autorowi tematu zycze milego tlumaczenia sie w sadzie, przed rodzina itp ^^ " kochanie mam wezwanie do sadu bo ukrdlem dzieciaczkowi pare dyszek na piwo"

Aa i nie wiem czy slyszeliscie bo jest cos takiego jak ochrona konsumentow; ))

Próba uargumentowania czegokolwiek idiotom, jest równie podstawna jak mówienie garbatemu by się wyprostował

29 pkt ostrzeżeń <3 Jedziemy do 100

NIE GRAJ TO CI ZASZKODZI.

Opublikowano

może iść na policje, chociaż wątpie czy go nie oleją. bo i tak zwrotu kasy się nie dostaje w wieku poniżej 18 lat.ale kara za oszustwo za realne pieniądze jest jak najbardziej karalna, także możesz mieć konsekwencje i to nie małe.

Kazdy powyzej 13 roku zycia moze dokonywac samodzielnych transakcji kupna/sprzedazy bez nadzoru rodzicow,

nom, może. tyle, że kasa z allegro nie zostanie zwrócona dzieciakowi, a może i osobie poniżej 18 roku życia, za nieumyślne kupienie fake.

przecież dzieci nie mogą handlować według praw policji. <_<

Opublikowano

Niby nie było aukcji na allegro, ani nic, więc mógłbyś mu nie dawać konta... lecz jeśli mu nie dasz to trafisz na moją czarną listę oszustów, bo nie znoszę takiego czegoś. Zapłacił to mu to ku*wa daj!

Opublikowano

daj mu bo się jeszcze potnie i będziesz miał go na sumieniu.

Zapewne ty bys tak zrobil : D tzn. pocial sie.

@Topic : Oddaj mu... Pokaz ze masz troche honoru jak ciebie ktos kiedys oszuka to bedziesz plakac jak dziecko pierw pomysl jak ty bys sie czul dopiero pozniej zakladaj takie tematy.

jedziesz z beką.

Jade Jade

Opublikowano

Witam miałem aukcje na allegro... Zakończyłem nikt nie kupił i gościu napisał mi na GG że kupi ... ok wysłał mi kase a ja mu konta nie dam to co mi zrobią? Dziś wysłał kase a na allegro nie zamówił u mnie... mówi że ma dowody: archiwum GG, druczek z poczty ... konto warte 150 zł . : ) dać mu? ;d ma 13 lat: )

Okradasz dzieci?

Ehh...

Moga ci zrobic,jak zglosza to na policje(jego rodzice i on)ze oszukano go na 150zl to jak cb znajda to pojdziesz siedziec.

Dla doroslych do 3lat wiezienia,dla mlodziezy pol roku w poprawczaku/nazdor kuratora.

Niestety,ale znasz ta osobe z allegro choc nie jest to tranzakcja juz przez allegro.

Na twoim miejscu dalbym to konto.

sstwc.jpg

Opublikowano

dales dane nawet jesli bledne to pojdzie na policje i policja lub prokuratura wystapi do banku o udostepnienie danych od konta bankowego i szybko wpadniesz.zreszta wysylajac on przelew napisal za co placi wiec juz ma dowod.co z tego ze ma 13 lat ty mozesz meic z 20 a on bardziej kumaty niz ty i zapewne jest poniewaz oszukales i nie wiesz co on moze zrobic i co ci grozi.pojdizesz siedziec i bedziesz sie schylal po mydelko i bedziesz mial dawanie za free i wkacje za 150 zl.

Opublikowano

jak dla mnie to powinienes zaplacic koles dal kase to i ty badz wporzadku , mowie ci nie pakuj sie w takie sprawy jak policja czy sad bo to nie jest przyjemne ;>

054p.png

Zbieram TYLKO +

Opublikowano

Mogłeś oszukać sto osób i żadna nie zrobi Ci problemu ale pamiętaj ta 101 może Ci tak dupę obrobić , że nie wyjdziesz przez 3-lata .

Za nim go oszukasz dzieciaku pomyśl czy warto , On za to zapłacił a Ty chcesz go wydymać . Przemyśl też ile musiał włożyć sił żeby uzbierać kase w końcu ma "13 lat'

chadasygn.png

"Boże chroń mnie przed przyjaciółmi z wrogami sam sobie poradzę . "

Opublikowano

Daj mu to konto, jeżeli On je kupił... Dlaczego?:

1. Możesz mieć wyrzuty sumienia,

2. Jak pójdzie na psy, pokaże druczek z poczty, archiwum GG, to możesz mieć przesrane [chociaż niby 250+ zł jest karane, ale... ostrożności nigdy za wiele]

3. Dzieciak się popłacze, że stracił 150 zeta...

4. To chyba wszystko xD

Opublikowano

On ci nic nie zrobi jeżeli ma 13 lat... może tylko powiedzieć mamie albo tacie ale oni o tej sprzedaży pewnie niewiedzą :P

Opublikowano

On ci nic nie zrobi jeżeli ma 13 lat... może tylko powiedzieć mamie albo tacie ale oni o tej sprzedaży pewnie niewiedzą :P

moze ma brata starszego ganstera ui tego co oszukal razem z toba polamia.chcialbym tak byscie mieli nauczke.

Opublikowano

Po co wy mu tu piszecie o uczuciach albo o honorze ?

Umowa slowna, jest tak samo wazna jak umowa na papierze.

Nawet jak by nie mial rozmow moze zglosic to na policje, a zapewne nie robil przelewu on tylko ktos z jego rodzicow, wiec mial bys sprawe w sadzie jak by chcieli i problemy, wiec pomysl czy ci sie to oplaca.

Opublikowano

A co mnie on obchodzi sikam na niego zimnym moczem <3 postraszylem troche ze mu nie dam ale dałem : ) Nie jestem złodziej xdd ; dd

A tak wg. to chuja by mi zrobil bo to jest poniżej 250zł (Allegro)

PS. jeżeli dla was 150 zł to dużo i mówicie o honorze i o uczciwości to po chuj siedzicie na tym forum jak jest ono o cheatach(czitach) ulatwianiach gry, łamania prawa... Pomyślcie troszke <3

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...