Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Dragonika oplaca sie grac?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam, mam pytanie czy oplaca sie zaczynac przygode z Dragonica?? Gralem w podobne gry takie Jak Flyff lub Luna Online

(xD) i nawet mi sie podobaly. Czy gra tam duzo polakow, z ktorymi mozna poexpic w pt? czy questy sa typu przynies zabij pozamiataj czy trzeba znac angielski zeby wiedziec o co chodzi w danym quescie? bo u mnie troche ciezko z anglielskim pierwszy rok mam ang i na ocenie 3 (ledwie) przeszedlem do next klasy

Z gory THX :)

--------------------------------------

Sory za blad w nazwie gry

--------------------------------------

Edytowane przez xcepax
Opublikowano (edytowane)

Bez angielskiego ciężko ci będzie znaleźć dobre MMO :mellow:

Polaków BARDZO mało. Może znajdziesz jakąś aktywną polską gildię, ale w mojej to przeważnie tylko ja online i wątpię, żeby w innych było inaczej. Kolegów z reala też raczej nie namówisz, bo "ta gra jest dziecinna".

O questach niewiele ci powiem, bo sam robie tylko Hero Questy (te najważniejsze). Często są questy typu "porozmawiaj z kimś" (głownie HQ) i "zabij xxx na mapie xxx" (głównie te poboczne). Potrafią być wkurzające, bo masz zabić 40 stworków, a na całej mapie respi się tylko kilka takich ;) Ale nie będziesz się z nikim kłócił o spota, bo na field mapach się nie expi, a jeśli jednak by ktoś ci przeszkadzał możesz zmienić channel. Na field mapach robi się questy i nabija licznik mobów - za 100, 300, 500, 700 i tysięcznym mobem dostaje się skrzynke, a w niej jakiś przedmiot i gada coin (od 1 do 5 w zależności od skrzynki). Przedmioty mogą być różne - itemy, karty telepotu czy dodatkowe gada coins. Licznik resetuje się po śmierci, wylogowaniu się i po 1000 mobie. Gada coins służą do wymieniania ich na itemy, za każdorazowym przejściem misji (misja a questy w dragonice to coś zupełnie innego) możemy za odpowiednią ilość monet wylosować setowy item. Każdy set składa się z sześciu itemów, czym więcej ich mamy tym lepsze bonusy nam dają. Dobra, rozpisałem sie, a pytanie było o questy. TAK, questy polegają na szukaniu i zabijaniu, jak w każdym innym MMO. Ciekawe są też dungeony, każdy ma swoje 'zasady'. W jednym musisz zabić 5 mini-bossów, żeby wejść do pokoju z prawdziwym. W drugim musisz zabić 10 bossów oddzielonych wkurzającym torem przeszkód, żeby się dostać do 11 bossa. W jeszcze innym jest tylko 1 boss, ale tor przeszkód jest jeszcze dłuższy niż w poprzednim. Za 1 razem są ciekawe, ale jak npc każde ci 5 razy wejść do Undeground Graveyard to rzygasz tym -,- Dragonica jest strasznie monotonna, szczególnie F7 (tam sie expi od 42 do max), a nie znając angielskiego nikogo nie poznasz. Moim zdaniem nie warto, nawet jak zaczniesz grać to przed 40 lvlem ci sie odechce.

EDIT: Możesz też spróbować zagrać na prywatnym serwerze, np. Lavalon Dragonica. Tam exp idzie 15 razy szybciej, może to ci pomoże zdecydować czy to gra dla ciebie. A jak nie, to stracisz 15 razy czasu mniej.

Edytowane przez Hinar
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...