Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

czytałem na minepedii że slime musi miec bardzo dużo miejsca, więc zrobiłem ogromny pokój na poziomie y=6 czyli przy bedrocku o wymiarach 30x50x5, ale kiedy z tamtąd wyszedłem i ponownie wszedłem to był tylko jeden slime w dodotku mały. mam pytanie co zrobić żeby było ich znacznie więcej i pojawiały się ogromne slimey, jaki poziom trudności jest najlepszy i gdzie postawić pochodnie, bo moim zdaniem chyba slime nie moze sie respic na pochodni a ja mialem je na podłodze. proszę o pomoc

Opublikowano

To jest nie prawda o tych dużych pomieszczeniach... Ja mam jakieś małe w kopalni 10x10x15 czy coś takiego taki cave malutki z lawą i pod tym szyby kopalniane 3x3x3 i tak z 60 długości. Roi mi się tam od slimów małych dużych , przez co musiałem przenieść kopalnie bo to było uciążliwe..

Opublikowano

największy problem jest z oswietleniem bo nie chce zombiako tylko same slimey wiec musi byc oswietlenie ale nie wiem czy na pochodniach moga sie respic

Admin Cienia
Opublikowano
pytanie co zrobić żeby było ich znacznie więcej i pojawiały się ogromne slimey

Najprościej użyć Single Player Commands i wpisać komendę spawn slime ilośc, tylko nie za dużo żeby gra nie zalagowała ;)

1294477714-U1.png

Opublikowano

ONE SIE NAWET W DZIEN NA POWIERZCHI RESPIA!!!!

Po prostu respią się i w świetle i w ciemności...

Chyba kogoś główka boli :D. one się respią poniżej poziomu 16 najlepiej zrobić pokój o wysokości 8 a środek oświetlić w ten sposób że w suficie dać glowstone :)