Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Otóż jak mój kolega chce wbić na mój serwer pisze connection refused a nie ma antyvirusa ani ja też nie. Posiadam routera porty odblokowałem itp.. Ale niestety gdy chce odblokować porty na to ip wewnętrzne kompa to się nie da ani nic innego. tylko hamachi. Co zrobić żeby to connection refused już się nie pojawiało? pliki serwerowe są na 1.6.6 a on też ma 1.6.6 ale minecrafta.. Help..

Opublikowano

Connection refused - jest to odmowa dostępu i występuje wtedy, gdy źle zostało wpisane ip w serwer.properties / minecrafcie w opcji multiplayer. Wpisz w serwer.properties swoje ip z hamachi, a port ustaw najlepiej jako 25565 ( jest to domyślny port minecrafta ). Również twój kolega musi wpisać to samo ip. Jeśli ty wchodzisz na swój serwer, a twój kolega nie ma błedu connect: operation timed out czy coś takiego śmiało go mozesz nazwać sierotą, gdyż na 100% jest to błąd po jego stronie ;]

Podsumowując musisz sprawdzić dokładnie czy przepisałeś dobrze ip w serwer.properties i czy twój kolega na 100% wpisuje dobre ip. Jeśli będzie bład connect: operation timed out jest to wina twojego komputera, zapory lub ustawień internetu. Ale to już co innego.

Opublikowano

ip i port wydaje mi się że dobrze wpisałem. Port zostawiałem domyślny. Dzisiaj się do tego sieroty przejdę i jak będzie działać dostanie liścia :D