Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Przepustowość kabla

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Netia jakiś czas temu wprowadziła promocje o necie up/down bez limitów. Tam jest że prędkość zależy od kabla. I tu moje pytanie. Jak mogę sprawdzić przepustowość kabla albo jak kto woli drutu. Pomoc netii odpada, bo dzis nie ma konsultantów.

Pozdrawiam, Asparte.

Opublikowano

LOL ! uśmiałem się, jakiego kabla czy drutu przepustowość, nie ma czegoś takiego a tym bardziej nie zmierzysz za bardzo

połączenie zależy po prostu od ilości central, wzmacniaczy i odległości jaką po drodze od głównej centrali będzie pokonywał sygnał do ciebie biegnąc po łączu, dodaj jeszcze po drodze podłączających się innych userków to nawet mimo tego że masz pakiet bez limitów będziesz nadal ograniczony limitami

w sumie też i zależy od jakości kabli i zastosowanych kabli ale tego to sam w żaden sposób nigdy nie sprawdzisz, nawet tego się nie sprawdza testując łącze od tego ma sie odpowiednie urządzenia do sprawdzania strat pakietów

nie podałeś nawet jakie masz łączę od neti , jesli światłowód możesz sobie odpuścić pytanie bo na nim praktycznie nie ma strat i wyciągniesz max tego co da ci serwer centralny, podobnie przy kablowym w sieci 100Mb/s . a jeśli chodzi o modemowe to po prostu żart że strony neti (moim zdaniem) tylko po to by więcej zarobić niewielkim kosztem zachęcając tylko do zmian abonamentów

możesz nie wiem jak mieć szyblki internet na LAN ( sieć wewnętrzna ) ale i tak będziesz cały czas ograniczony do serwera wejściowego netii i nic ponad jego przepustowość nie dasz rady osiągnąć

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png