Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, od razu uprzedzam, że jest to mój pierwszy temat na forum, więc mogę nie znać pewnych zasad, ale wyszukiwarkę i Google przeszukałem w celu rozwiązania problemu, ale jak widać, nie wyszło...

Opis problemu:

Założyłem serwer bukkit na windows 7 premium, procesor intel core 2 duo 2.66GHz, 2GB RAMu, 32 bitowy system.

Gdy wchodze sam na serwer, jest spokój, taki jak na single playerze. Jednak gdy tylko ktoś połączy się z severem, od razu zaczyna mi cała gra ciąć (w najgorszych wypadkach cały komputer zwalnia). Zdarza sie to tylko u mnie, mój kolega gra bez większych problemów. Na serwerze nie ma jeszcze zainstalowanych żadnych pluginów, w pliku server online-mode=false ponieważ ja mam grę oryginalną, a mój kolega jeszcze nie i używamy hamachi.

Z góry dziękuję za pomoc :)

28_stacjakultura_1277969098.jpg
Opublikowano

Jednocześnie hostujesz serwer i grasz na nim: to oczywiste, że będziesz mieć bardziej obciążone łącze niż kolega. ;)

Opublikowano

Zwierzęta i potwory powyłączane, a wcześniej graliśmy na "podstawowym" serwerze minecraft (ten, który można pobrać ze strony) i nie rwało, nie było lagów nawet ze zwierzętami.

Opublikowano

no to oczywiste jak wspomniał już Gaw3l jeśli stawiasz serwa i grasz na nim musisz mieć dobrego pc'ta ja na przykład stawiam serwa dla 4 ludzi czyli ja i 3 kolegów i działa bez zarzutów też na bukkicie

mój pc

ram 8gb

procek phenom 4x 3.2ghz

windows 7 home premium 64bity

polecam się na przyszłość

i pozdrawiam

Larens lub Sneral

Zbieram zdjęcia twojego psa

Opublikowano (edytowane)

no to oczywiste jak wspomniał już Gaw3l jeśli stawiasz serwa i grasz na nim musisz mieć dobrego pc'ta ja na przykład stawiam serwa dla 4 ludzi czyli ja i 3 kolegów i działa bez zarzutów też na bukkicie

mój pc

ram 8gb

procek phenom 4x 3.2ghz

windows 7 home premium 64bity

Ta, twój komp wydoiłby pewnie GTA IV i Crysis 2 na full detalach, ale nadal mnie interesuje to, dlaczego tylko serwer założony na bukkicie mi zrywa całego kompa?! Zero pluginów, czysty serwer, a rwie niemiłosiernie. I TO TYLKO MNIE. Moi koledzy mogą grać bez problemów.

Edytowane przez Mekrani
Opublikowano

Nie wiem mniej tylko minecrafta włączonego, a resztę powyłączaną tylko to hamachi. No i skype czy coś czym się porozumiewacie.

Nie ma ;(

Opublikowano

ja myślę tak ponieważ bukkit odpala się w wierszu poleceń i sam grasz jeszcze na serwie to Ram bardzo żre ja przed tym jak miałem tego PC'ta to miałem też 2gb ramu i tak samo mi sie lagowało itp. ja bym ci polecił dokupić z 1gb albo 2gb choć przy 2 i tak będzie ci widział system razem 3,125 ramu ponieważ 32bity tak już ma

polecam się na przyszłość

i pozdrawiam

Larens lub Sneral

Zbieram zdjęcia twojego psa

Opublikowano

oooo, mam identyczny problem. mam serwer na bukkicie, i jak gram sam to lajcik ale jak cos obojetnie kto wejdzie na moj serwer, to caly komp muli tak ze sie nic nie da robic

mca.png
Opublikowano

Nie mam pewności, czy udało mi się naprawić problem, czy wyszła taka sytuacja jak kiedyś, ale gdy zmieniłem ilość slotów z 20 na 5 to nagle gra przestała ciąć. Dzisiaj jeszcze sprawdzę i pomyślę o kupieniu 1GB RAMu.

Off Topic:

Jestem z lekka laikiem, więc nie wiem o co chodzi z 32 i 64 bity. Może przy okazji ktoś wytłumaczy? I jak zmienić 32 na 64.

Opublikowano

Tak, zmniejszenie ilości slotów na serwerze pomogło. Na razie serwer będzie stał tylko po to, aby admini mogli budować, potem pewnie przeniosę go na dedyka.