Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaka postać pod 5x5 (tank)

kreciolski

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No cóż, z nie wiadomych mi powodów nikt nie gra teraz malphem. Dzisiaj nim sobie zagrałem i muszę powiedzieć że jest faktycznie bardzo dobrym tankiem i prawdopodobnie najlepszym w grze inicjatorem. Jest jeden minus - jedyny stun który posiada to ulti.

Nie zapominaj o slowie z Q ;>

Opublikowano

co z tego, że malphite ma tylko 1 stuna skoro tak genialnego ? jeśli dobrze się wbijesz w papiery to tf jest wygrany bez względu na to jak wyfidowany jest przeciwnik.

malphite jest świetnym tankiem. Dobry jest też udyr z tym, że to nie tank, ale w tej roli spisuje się znakomicie. (ogromny dmg, nie do zabicia, stun -geniusz)

Opublikowano

Gram z rok w lola i moim mainem jest amumu jungle. Zajebista sprawa, 100% udanych gangów po 1 rundzie w jungli.

Opublikowano

nigdy nie masz 100% na udany gank, a że to mumia to jeszcze bardziej komplikuje sprawe

35205.jpg

Drixu to sra w gacie, pisalem mu na pw jak chce solo niech zapoda swoja wioche i spenial...

33071.png

Opublikowano

@UP W takim razie kim jest mordekaiser?

morde to offtank/ap

najlepszy (wg mnie ofc)

Shen, potem rammus, i amumu, dlaczego Shen?

bo ma taunta, life tapa co pomaga na linii, bdb ulti na tanka, no i oczywiscie moze sie wdupic tauntem w srodek tfa i przy okazxji odpalic tarcze.

moim zdaniem najlepsze tanki to te, z tauntem.

@edit

Dobrze mi się gra Rammus'em, wczoraj rozegrałem około 6 bitew. Niestety staty mam średnie, zazwyczaj 1 do 1 kill co zginięć, czasami mniej, czy taka rola tanka? ;)

(Sprawdziłem sobie go bo jest darmowy)

nie, nie taka jest rola tanka, masz miec mniej killi niz smierci, bo estes tankiem i nabijasz tylko asysty, dobry tank ma na gre gora 3 kille, zeby carry mogl sie feedowac.

.

Opublikowano

ja gram malphitem/amumu i szczerze powiem - z dobrze ogarniętym teamem lepiej gra mi się .. malphitem .. ;) inicjator fantastyczny, jego ulti = frag, wystarczy ogarnięty team :D Q = slow, zajebisty skill.

wystarczy umieć nim grać i mieć runki pod tankowanie :0

Opublikowano

Amumu/Shen/Jarvan - rammus ssie pałe.

Lepiej jednak gra się offtankami(jarvan*,rene,irelia)

*Jarvana można zrobić w full tanka ,ale według mnie - to się nie opłaca

"Tłum nie rozumie, tłum się nie interesuje, tłum jedynie podąża, tam gdzie kieruje się orszak"

Opublikowano

true, teraz tanki tracą bo ludzie wolą mieć dodatkowy dmg + przeżywalność tanka (fail riotu gg)

35205.jpg

Drixu to sra w gacie, pisalem mu na pw jak chce solo niech zapoda swoja wioche i spenial...

33071.png

Opublikowano

true, teraz tanki tracą bo ludzie wolą mieć dodatkowy dmg + przeżywalność tanka (fail riotu gg)

Dlatego czekam na leone.

Pewnie ją też będzie się robić w off tanka(kupuję ją za RP z 2 skinami <3)

Liczę na przeliczniki AP.

Ad mnie nie kręci.

"Tłum nie rozumie, tłum się nie interesuje, tłum jedynie podąża, tam gdzie kieruje się orszak"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...