Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanie. Wczoraj zacząłem grać w Terrarie, a po jakimś czasie znalayem 10 gwiazdek. Złączyłem je i uzyskałem Mana Crystal.

I tu pytanie jak się nauczyć czarów ??

Opublikowano

Chyba było dziś, albo wczoraj takie pytanie. Musisz naleźć różdżkę. Najsłabsza/pierwsza dropnie ci bodajże z drugiego bossa (eater of worlds), potem możesz znaleźć inne w dungeonie i dropnąć z węża w underworld

Opublikowano (edytowane)

Idziesz na corruption, tam sa takie duże doły. W nich są shadow orby (takie świecące kule) . Aby się do nich dostać musisz rozwalić ten kamień albo dynamitem, albo kilofem nigtmare lub lepszym, lub uzyc na niego purification powder ktory kupuje sie u draiady. (pojawai sie po rozwaleniu 1 bossa). Gdy zniszczysz 3 shadow orby pojawi sie boss: Tu zamieszczam kawałek mojego poradnika (nie nie ma go jeszcze, ale jestem w trakcie tworzenia i wrzuce go w next week)

Gdy macie rozwalone 2 shadow orby nadchodzi pora na walkę z kolejnym bossem Eater Of The Worlds. Taki duży tasiemiec. ;d Tutaj trzeba stworzyc arene pare kratek dalej od domku. Tworzycie ją na wysokości 20-22 kratki nad zmienia oczywiście z drewnianych platformek (wtedy bowiem Eaterowi bardzo żadko zdarza się do nas doskoczyć, wy mozecie do niego strzelac z szurikenow gdy jest pod wami)

Plan jest taki:

a) Kupujecie jakies 1000 szurikenów u merchanta (możecie więcej ;d, ale 1000 wystarczy na pewno)

B) Idzcie na corruption zniszczyć 3 shadow orba.

c) Padacie i szybko wchodzicie na waszą arene. Po krótkiej chwili Eater of The Worlds do was tam przybędzie.

d) Wtedy bijecie go z szurikenow. Walka troche potrwa ale uwiniecie się podczas trwania nocy.

e) Zużyjecie maksymalnie 2-4 poty bo nie będzie mogł do was doskoczyć.

jak nie masz merchanta (lol?) to zrob mu chate bylo to opisane w poradniku niedawno(jest chyba w przypietych)

sry za ort ale na szybko pisalem

Edytowane przez Sopelek997
Opublikowano

jest chyba 1 zaklęcie o ile pamietam water of coś tam ale nie wiem czy jest nadal znajdziesz je w dungeonie na półkach z książkami

Opublikowano

jest chyba 1 zaklęcie o ile pamietam water of coś tam ale nie wiem czy jest nadal znajdziesz je w dungeonie na półkach z książkami

Ta Water Bolt. Taki jak te zombie puszczają.

W 1.05 dodali kolejny skil, ale nie grałem i nie wiem jak się nazywa, więcej skili nie ma. Są tylko itemy uzywające manę.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...