Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam :)

Mam problem taki że gdy wyczytam swój główny świat to odrazy się zawiesza minecraft ale komputer chodzi normalnie. Nowe mapy chodzą normalnie. Od 2 dni zaczęły się dziać różne rzeczy: a to nie było dźwięków, a to powstawały luki przez które widziałem wszystkie tunele oraz wygenerowały mi się nowe jaskinie przy istniejących już. Najdziwniejsze było to że zacząłem się respić w moim domku. Gram w czystą wersje bez żadnych dodatków.

Mój komputer to:

Intel core duo 2.2

ram 2 GB

System 7

grafika GF9500Gt super 512 mb

Zainstalowałem od nowa jave, posprzątałem rejestr, usunąłem i zainstalowałem odnowa MC.

Da się to jakoś naprawić??

Z góry dziękuje za pomoc...

PS. Mogę dać save'a aby sprawdzić czy to wina mapy.

Opublikowano

Czy naprawić się da nie wiem (wątpie) ale prawdopodobnie (wnioskujac z opisu) masz ten problem co ja i w pierwszej serii mial JJay. Z jakiegos powodu musiales wylaczyc minecrafta bez savowania (wylaczenie pradu, itd.) lub error ci wyskoczyl i minecraft po tym crashu zaczal robic przedziwne rzeczy. Objawia sie to np. przez skopiowanie danego terenu i przeniesienie go w inne miejsce (lub zamienienie). U mnie zostal wyciety prostokat pagora i zamieniony z plaza a np. u JJay'a bylo to skopiowanie wierzy (tzw. przekleta wierza powstala) i w momecie gdy zblizasz sie do danego terenu (obszaru) ktory zostal przeniesiony zaczynaja sie lagiiiii na ktore nie ma sily. U Ciebie byc moze przejawilo sie to skopiowaniem jaskin (dlatego masz ich wiecej). Ja nie korzystam z tamtego save, a wspomniany JJay wkleil save sprzed crasha.

1209724821770342.png
Opublikowano

Czyli to przez chwilowy brak prądu akurat w tym dniu korki mi wywaliło. Bardzo dziękuje HasQ za wyjaśnienie :D

Czyli teraz muszę znaleźć sobie nowy świat :(