Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem otóż od jakiegos miesiace po formacie odnotowuje duzy spadek wydajnosci po 20 minutach gry .

Gdy jestem na rynku od razu jak wlacze komputer nie ma zadnych lagow jednak po 20 minutach zaczynaja sie robic zacinki straszne lagi po 1 h nie da sie praktycznie ustac na zaludnionym rynku.

Problem ten mam wlasciwie w kazdej lepszej grze np w gta VC niby stare zawsze chodzilo bez problemu to teraz mam ogromny problem z teksturami ktore sie pojawiaja przuy ostrych zacinkach.

Podejrzewam ze moze byc cos z karta lub prockiem ktore nie ukrywam sa dosyc stare po 4 lata...

czy jest jakis sposob bez wymiany sprzetu zeby jakos dalo sie normalnie grac????

Za pomoc beda +

Pozdrawiam i licze na szybka pomoc:)

Opublikowano

Masz włączony tylko Metin czy np. zostawiasz sklepik, wchodzisz na MPC, potem po20 minutach zmieniasz na Metina? Jeśli tak to się nie dziw... komputer wtedy nie wyrabia.

Tak samo jest jak masz włączone kilka programów, komputer nie wie na co przeznaczać najwięcej RAM'u i procesu CPU.

Opublikowano (edytowane)

Sprobuje z ta klapa niee sam metin jest wlaczony

Klapa pomogla tyle co nic szukam dalej ale plusy za dobre checi

Edytowane przez jurek920
Opublikowano

Mi tez komp nie wyrabia z 3 oknami metin2 i przeglądarką, nie wiem czemu z innymi grami jest ok a ta wszystko niszczy :P

76561198090890807.png

Opublikowano

Tyle że to mam nie tylko w metku podkreslam tylko 1 proces jest wlaczony sam metin2 nie ma przegladarki tak samo jest przy duzym ruchu w klasykach gdzie przed formatem tego nie bylo np gta vc dziala 30 min normalnie jest 70 fpsow po 30 minutach spada do 20-30 a czasem nawet do 15

Opublikowano

Robiłeś format ?

1315137143-U173186.png

"Ludzie mówią, że jestem pijakiem, chodnikowym równym chłopakiem..."

"Ale ja mam w sobie mordercę, wojownika, chcę zjeść Twoje serce..."

Opublikowano

Gony, przecież on napisał, że format robił... po co Ty spamujesz?

Wracając do tematu to ile masz GB RAM'u i jaki system operacyjny.

Opublikowano

Nie takie stare, mój komputer ma 4 lata i się trzyma. Gorzej z systemem.

Możliwe, że ci się przegrzewa, czyściłeś go od środka? Jeśli w metinie stoisz postacią i nic nie robisz np. masz tylko sklepik, a bawisz się w przeglądarce lub coś innego, to faktycznie po nawet kilku minutach okienko się może zblokować i będą lagi niemiłosierne. Sprawdź czy płyta główna jest cała i zdrowa. Ramu nie masz za dużo, ale metin nie powinien ci się zawieszać, chociaż stojąc w mieście na zatłoczonym CH wyrabia więcej niż przy twoim GTA. Robiąc formata nie usunąłeś czegoś potrzebnego? Wgrałeś wszystkie potrzebne sterowniki? Jaką masz kartę graficzną?

tlofbnowe2.jpg

Opublikowano

Czyscilem nie za duzo to dalo radeon 9550 stary szajs ostatnio mam dziwne dzwieki ogolnie przy np przesuwanie okienek wiec pewnie bez wymiany karty sie nie obejdzie

Ze sterownikami jestem na biezaco

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...