Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. od pewnego czasu gram w dekarona i na początku gralem bagim lecz jakoś nie podobają mi się jego skille, bronie itp. Teraz mam problem w wyborze postaci. Chcialem grać hunterem ale jak usłyszałem że do ok. 90 lvl mam biegac z daggerami to szczerze mi się odechcialo bo nie wiem czy wbije taki lvl.(apropo w ile się wbija 90). A te noze to dobre są na pvp?

Myslalem też nad incar ale gralem nia trochę na privku i nie wiem czy zly bulid dawałem ale bardzo brakowało mi hp. w porównaniu do bagiego lub summonera xD musialem ciągle się leczyć potami.

proszę o w miarę szybka pomoc w wyborze postaci bo już chciałbym grać :D

Pozdro!

Ps: co sadzicie o ak?

snikersproject1.png
Opublikowano

AK ma wielką gamę broni i skilli. Bardzo dobra postać zarowno do PVP jak i do PVM. Bagi nie jest zły, ale faktycznie - gra się nim monotonnie. Summoner jest najłatwiejszy i dość silny - idealny do PVM, przy dobrym właścicielu kosi w PVP.

Hunterka jest dla bardziej wytrwałych, incar też - ale ma to "ale". Incarka ma potężny damage, dobrze prowadzona jest najlepsza ze wszystkich. Możesz spróbować sił też alokenem. Segnale jest dla osób, które nie bardzo lubią walkę, jest to postać lecząca - czyli bez pt nici z expa, za to szybko się nią expi na dungach.

tlofbnowe2.jpg

Opublikowano

A hunterem jechać z daggera i na większym lvl bow/xbow czy od razu bow/xbow?

snikersproject1.png
Opublikowano

Ja na początek wybrałbym summonera. Fajnie się nim expi, bo więcej mobów można lurować, a na pvp też daje rade. Ja osobiście nie lubię grać Hunterem z prostej przyczyny, że trzeba nim ciągle uciekać. Pvp ogranicza sie do tego, że walne raz ze skilla i uciekam, walne drugiego i uciekam - nie lubię tak. A jeżeli narzekasz, że magiem dużo potów idzie to hunterem będzie szło jeszcze więcej (chyba, że będziesz uciekał nawet przy biciu mobów), hunter ma najmniej DEF-a. Knight jest potężny ale trudny do ogarnięcia. Żeby byc dobrym w PvM i PvP trzeba mieć dwa zestawy broni (np axe+axe i sword+shield), a co za tym idzie jest drogi. Alokenem trudno się expi na początku (przynajmniej dla mnie). ponieważ ma słabe skille obszarowe, ale za to dobre 1vs1 co czyni go trudnym przeciwnikiem na PvP. O Segnalce się nie wypowiem bo mam tylko Full Heal, co w A7 nie ma sensu. Podsumowując wybrałbym Summonera, takie jest moje zdanie.

Opublikowano

Summoner 70 + jest strasznie słaby bo bardzo ciężko znaleść nim pt na df lub dungeonie a i dmg nie za duże ma. Na początku szybko się expi ale później to już masakra tym bardziej jak ktoś lubi pvp to tą postać zdecydowanie odradzam.

Aloken jest wyważony bo jest bardzo dobry na pvp i pvm. Ma dużo hp i niezły atak oraz buffy dla siebie i kolegów.

Mag ma super dmg, dobry def i nie najgorsze hp. Bardzo mi się podobają jego skille i na pvp niszczy wszystkich a i na pvm kosi równo. Tylko, że jest wolny ale to kwestia cierpliwości. (hp ci brakowało ale u maga nie liczy się hp tylko głównie def)

Hunter zadaje większe dmg potworkom z daggera jednak fajniejsze, bardziej obszarowe skille są na bow/xbow no i oczywiście lepsze na pvp. Co do tego, że dagg do 90 to według uznania, większość i tak jedzie cały czas bow/xbow. Jest to poszukiwana postać w pt a i samemu sobie dobrze radzi.

AK jest też wyważony tylko, że nie chciany za bardzo do pt na df i dungeonach co utrudnia życie.

であるSpidoo

Opublikowano

nesz to sie z toba nie zgodza mam ak bardzo duzy lvl i to co napisales ze ak ma problemy ze znalezieniem pt na df itp to kpina

wbij ak 130+ to zobaczysz jak to jest :) bez ak ani rusze

a tak do tematu

polecam ci ak lub alokena dlatego ze sa to koksy w pvp a w pvm azura lepszy ale aloken tez sobie radzi dobrze.

Opublikowano

Tak ale kolega napisał, że wątpi w wbicie 90 + lvla a jestem przekonany, że przed 100lvl znaleźć jakieś dobre pt ak to jest masakra a często wcale się nie znajdzie.

であるSpidoo

Opublikowano

Kurde. gram hunterem tyko że musiałbym zresetowac staty na bow/xbow, a to się nie opłaca. bo te skille na daggera slabe sa. Nie wiem jak tam z tym skillem cichy zabojca czy jakoś tak na 26 czy 28 lvl.

hmm choć te 3 lub 2 pkt w te umiejętności dagger mozna by było zostawić do np. 70lvl i wtedy zrobić reseta. a statystyki na takim małym lvl(20) to nie problem bo można nadrobić np. dexa czy str. a wlasnie w jakie staty mam dawać hunteram bow/xbow?

ak zajety bo mój brat nim gra i summoner też zajęty^^

snikersproject1.png
Opublikowano

Tak ale kolega napisał, że wątpi w wbicie 90 + lvla a jestem przekonany, że przed 100lvl znaleźć jakieś dobre pt ak to jest masakra a często wcale się nie znajdzie.

na a7 ak to bardzo porzadana postac na df bo ma swoje bufy dla party, dobre obszarowki szczegolnie ten 7 hitowy skill.

mam dropka ak 94 lvl i na earl biora mnie bez problemu na tym lvl ale chyba dlatego ze mam cale L3 +7 ;d

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

MOJA ODPOWIEDŹ BAGI WARRIOR ROZKURWIA SYSTEM W SUMIE KAŻDA KLASA DOBRA DO PVP ALOKEN,BAGI,HUNTER JAK DLA MNIE EXP TO RACZEJ MAG SUMEK AK W DUALU I JESZCZE PVP AK SWORD-SHIELD DAJE RADE ;) TAKA MOJA OPINIA A GRAŁEM W 2MOONS OD BETA TESTÓW

76561198021506506.png
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Może i temat jest już wykorzystany, ale dodam swoje 3 grosze. Byłem takim samym graczem jak ty, wątpiłem w wbicie 90 lvla. Jeśli zamierzasz tak grać, to polecam Summonera z dwoma mieczykami ( TS ) On jest po prostu stworzony dla nowych graczy, 65 lvl wbiłem nim w bodajże 2-3 tygodnie. Skończyłem na tym lvlu, bo przeszedłem na privy, ale nie wiem czy nie wrócić. Polecam potwory Libidio. Miałem na początku Beast, potem Libidio, potem znowu Beast, i w rezultacie na stałe zmieniłem na Libidio. Ich DEF i HP jest nieporównywalny do ataku Beast. Jak coś pisz na gg, które wysłałem ci na PW, doradzę Ci co do skilli itd.