Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Dekompilacja/Kompilacja skryptów WP

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Potrzebne programy do tego co w temacie:

- Scrackowany dekompilator (http://rghost.net/12213031 - skan: http://www.virustota...5932-1308905190)

(W okienku które się pojawi wpisz byle co) mirror: https://rapidshare.c...19049/wpdec.exe

- Wicked Patcher do kompilacji

1. Ładujemy skrypt w dekomplikatorze

2. Kopiujemy cały załadowany skrypt do np. notatnika i edytujemy co chcemy i gdy mamy już wszystko zeedytowane/przerobione przechodzimy do następnego pkt.

3. Odpalamy WP, przechodzimy do opcji "Proxy PC" i klikamy przycisk ze słoneczkiem i napisem PPC <krzaczki>

4. Przechodzimy do opcji "Script Tester" i w polu wklejamy nasz skrypt. Klikamy "*Script Run*". Gdy wszystko jest ok możemy zapisać skrypt używając opcji "*XML Save*" i go używać

5. Jeśli podczas testu wyskoczył jakiś błąd, zapewno będzie to drobna literówka która nie zagraża działaniu skryptu, ale trzeba ją poprawić do prawidłowego jego działania

fmyo.jpg

W tym wypadku musimy usunąć niewłaściwe "'" w linijce: ivCS := #10#00';

Tutorial wykonany przeze mnie. Zabraniam kopiowania na inne strony, fora bez mojej zgody!

Opublikowano

Powinieneś dopisać kto jest autorem programu. Kolejny tut wg mnie robiony na siłę. Ale jako, że dałeś nawet screena własnego, to masz + ;)

PS.

Mówię, że robisz tuty na siłę, jednak tut to tut. Zawsze coś wnosi do naszego forum. Nie przejmuj się moim zdaniem :ninja:

@Edit

@Down

O właśnie, miałem to napisać. Kompilator jest, ale po dekompilacji skryptu i tak nikt nie zrozumie co to jest, a jego reakcja na widok czegoś takiego, to:

1298712386_by_basicmab33.jpg

Opublikowano

@Mar.Quake mam pytanie... po co dałeś dekompilator razem z kompilatorem?

Żeby najpierw zdekompilowac skrypt a później to samo zkompilowac? -.-

I tak nikt tutaj nie zna się na skryptach do WickedPatchera.

Opublikowano (edytowane)

Po to żebyś miał się po co pytać ..

W programie pisze WYRAŹNIE kto jest autorem

Download bota, choćby płatnego jest tutorialem? Bo w tym dziale pełno takich tematów a wy nic tam nie piszecie. Te "tuty" oczywiście nie są na siłe?

Edytowane przez Mar. Quake
Opublikowano

W programie - tak. Jednak, jeśli ktoś go nie pobierze? Zobaczy taki program, twój post i pomyśli że to ty go zrobiłeś. A gdy na dole znajdzie się napis "by ..." to wszystko będzie git.

Opublikowano

Po to żebyś miał się po co pytać ..

W programie pisze WYRAŹNIE kto jest autorem

Czyli sam nie umiesz wyjaśnić po co robisz te tuty, ot tak żeby były...

Jak ktoś zechce zrobić kolejne noobskie tłumaczenie takie jak twoje Aurory to do tego nie jest potrzebny żaden dekompiler, wystarczy zwykły notatnik.

Opublikowano

1298712386_by_basicmab33.jpg

Skąd ty wziąłeś moje zdjęcie po ujrzeniu tego tematu ?! ;) A jeśli mogę wiedzieć to o co chodzi z tymi komplikatorem i dekomplikatorem czy coś ...

1371988330-U644589.jpg

Mentor | Moderator DarkOrbit | Postwriter | exModerator

Opublikowano

Skąd ty wziąłeś moje zdjęcie po ujrzeniu tego tematu ?! ;) A jeśli mogę wiedzieć to o co chodzi z tymi komplikatorem i dekomplikatorem czy coś ...

Kompilator jest bezpośrednio wbudowany w WickedPatchera, jest to ScriptTester.

A dekompilator to program umożliwiający ci ujrzenie kodu źródłowego skryptu, jednak jeśli nie znasz Object Pascala ani dobrze WickedPatchera to nic ci to nie da.

Opublikowano

Kompilator jest bezpośrednio wbudowany w WickedPatchera, jest to ScriptTester.

A dekompilator to program umożliwiający ci ujrzenie kodu źródłowego skryptu, jednak jeśli nie znasz Object Pascala ani dobrze WickedPatchera to nic ci to nie da.

OK dzięki za odpowiedź :) już mniej więcej wiem o co kaman :) Łap plusika za naprowadzenie mnie na dobrą drogę xD

1371988330-U644589.jpg

Mentor | Moderator DarkOrbit | Postwriter | exModerator

Opublikowano

Czyli sam nie umiesz wyjaśnić po co robisz te tuty, ot tak żeby były...

Jak ktoś zechce zrobić kolejne noobskie tłumaczenie takie jak twoje Aurory to do tego nie jest potrzebny żaden dekompiler, wystarczy zwykły notatnik.

Pewnie kurwa notatnik. Może jeszcze w paintcie?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...