Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Wkurzające Lagi

GotykPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka:D chciałbym prezedstawić Wam mój problem.. Więc tak pisałem już jeden temat dotyczący lagów naprawiłem go teraz już nie ma lagów przez cały czas tylko co 4-5 sekund. Lag polega na tym że jest taki wkurzajacy głos i pojawiam sie potem 3-5 metrów dalej:/ Proszę o pomoc

Laptop: Dell

Wersja Systemu: Windows 7 Ultimate

Procesor: Intel Pentium Dual Cpu T24190 @ 2,00GHz 2.00 GHz

Zainstalowana Pamięć(Ram): 2,00 GB

Typ systemu: 32-bitowy system operacyjny

Internet: Neostarada 2,4Mb/s

Karta Graficzna:Mobile Intel® 965 Express Chipset Family

Przepraszam że tak dokładnie ale nie znam się za bardzo i nie wiem co mam napisać.. Proszę o pomoc:)

Zbieram minusy!! Jeśli pomogłem daj -! Jeśli nie pomogłem daj -!!

Opublikowano

Ja już 2 miechy temu miałem robiony reinstall wczoraj też zrobiłem i nic;/

I ustawiłem parametry na największe i dzieki temu nie mam już tych lagów o ktorych wcześniej wspomniałem ale dalej są te lagi co 3-5 sekund;/

Opublikowano

Witam.

Lagi są winą wolnego internetu lub też lagi są kiedy dużo ludzi gra na jakimś serwerze. Trzeba mieć nadzieje że Nexon opracuje jakąś technologię zmniejszenia lagów w swoich grach.

Pozdrawiam

Opublikowano

A może być spowolniony internet przez kabel? bo jest troche odrachany i jak się go trochę poruszy to się internet rozłącza

Opublikowano

To nie jest lag od strony nexona bo tak on nie wyglada.

To tez nie wina neta, bo przeciez jak sie rozlaczy to normalnie mozna chodzic tylko ludziki stoja w miejscu.

Dla mnie to wina pc, typowa zwiecha dzwieku i obrazu. Narazie sprobuj reinstal windy, jak nie to idz do serwisu, zdradzil bym ci jak to moze naprawic ale nie moge bo tajemnica zawodowa, potem kazdy nopek bd sobie naprawial kompa na chacie a w serwisie pustka

edit

najmocniejsze ustawienia dales? Bo nie doczytalem wczesniej moze ci po prostu lapek nie ogarnia choc dell dobra firma.

Opublikowano

jakiej windy? jakie zawodowe? co ty odwalasz? pomóż mi a nie pisz bezsensownych postów...

no tam było chyba 13 ileś tam na 700 ileś tam:d napisze Ci jutro całe bo Ca mi sie troche załącza a musze iść

a W innych grac takich np jak : Tibia,Counterstrike,PES i Gta Sa to samo

Opublikowano

winda = windows

jesli masz sterowniki dzwieku realtek to zmien na inne, gdy to nie pomoze sprobuj przeskanowac pamieci programem memtest i potrzymaj przynajmniej potrzymaj 10 pasow podczas testu

Opublikowano

OK ja obiecuję że nikomu nie wydam. Ponieważ mam 12 lat i nie paple jak 5 latek

Opublikowano

jakich pasów?

przeslesz jakis link do sterownika do tej karty dzwiękowej?

///Nie dubbluj postów, używaj funkcji edytuj. Warn

Zavetti

Opublikowano

to jest taka nazwa jakby etapu zrob takich 10 poniewaz przy 5 moze ci nie pokazac bledow

ale narazie zmien stery

edit.

Narazie wylacz w biosie karte dzwiekowa z enable na disable i graj jesli ci sie nie zwiesi to masz 100% pewnosci ze to te stery.

I pewnie zadasz pytanie jak sie nazywa w biosie karta. To bedzie cos z sound lub audio

Opublikowano

Prześle wszystko co znalazłem:

Pole Wartość

Właściwości płyty głównej

ID płyty głównej <DMI>

Nazwa płyty głównej Dell Vostro A860

Właściwości magistrali FSB

Typ magistrali Intel GTL+

Szerokość magistrali 64-bitowy(a)

Rzeczywista częstotliwość taktowania 174 MHz

Efektywna częstotliwość taktowania 174 MHz

Przepustowość 1391 MB/sek

Producent płyty głównej

Nazwa firmy Dell Computer Corporation

Informacje o produkcie http://www.dell.com

Uaktualnienie BIOS'u http://support.dell.com

Opublikowano

2,4 mb/s to mało. Ja mam 4 mb/s, 4 gb ramu i identyczny procesor, a CA dalej mi przycina. Po pierwszej grze wyrzuca mnie do pulpitu, ale jak wyczyszcze kompa ccleanerem, to wywala mnie po 3/4 grze. Wyłącz zbędne procesy typu gg/skype/ts3.

Opublikowano

Dobra więc tak rozwiązałem problem z tymi ścinkami co 3-5 sekund ale proszę o niezamykanie tematu bo mam jeszcze 1 problem... Też dotyczący ścinek przy strzelaniu jak chodzę wszystko spoko ale jak zaczynam strzelać wszystko się wali tak muli że okropnie;/ proszę o pomoc:)

Opublikowano

Mam podobny laptop tylko z normalną kartą graficzną 512 NIVIDI a nie jakąś chip famili + 10 neostrady jak założę ligh vesta to chodzę jakbym miał tanker vesta jak wiesz o co chodzi wina sprzętu możesz jeszcze podłączyć się przez kabel a nie przez wifi ale wątpie że coś to pomoże( Nie doczytałem wszystkich postów zmień kabel to może ci dać dużo niema neostrady 2.4 jest 2 .6 .10 .20 a przez zepsuty kabel może ci skakać = lag )

nowyfolder6.jpg

Opublikowano

Wejś nie męcz i sobie kabel kup 1 krok do PRO na kombacie+ 5 za spam sry za dubel post moja wina nie zaóważyłem lag

nowyfolder6.jpg

Opublikowano

Te lagi mogą być spowodowane mocno zaśmieconym dyskiem.

Radziłbym zrobić format i na czystym systemie zainstalować combata.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...