Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Brohoster vs Craftserve

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, zamierzam postawić serwer publiczny w MC, i porównywałem hostingi. O dwóch wymienionych w tytule słyszałem wiele pozytywnych opinii. Wstępnie zdecydowałem się na Craftserve - polska firma, łatwa administracja, niższe ceny. Jest jednak jedna kwestia, Craftserve oferuje 3 pakiety, 512 mb ram, 1 gb i 2 gb. 512 i 1 gb posiadają limity slotów, natomiast 2 gb już nie. Na brohoster natomiast jest "sugerowany limit", i tutaj moje zdziwienie, gdy sugerowany limit na brohosterze dla np 512 mb ram wynosi 16, a na craftserve wynosi 2x mniej czyli 8. Podobnie ma się sytuacja z 1 gb - Bro - 32 osoby, Craftserve - 14 osób. Ja byłbym zainteresowany pakietem najwyższym czyli 2 gb, na brohosterze na 2 gb jest sugerowana ilość slotów 64, i tutaj moje pytanie. Mianowicie, czy na Craftservie te 2 gb powinno mi uciągnąć te około 55-60 osób? Czym jest też spowodowana rozbieżność w ilości slotów na niższych ofertach?

Pozdrawiam

Opublikowano

512 mb - 10 slotów

1 gb - 20

1,5 gb - 30

2 gb - 40

Wiecej Ci nie uciagnie, beda ogromne lagi. Kup na pukawce. Nie uciagnie Ci. Moze maja taka ilosc slotow, ale z ogromnymi lagami.

Opublikowano

napisałem do supportu, i dostałem odrazu praktycznie odpowiedź. Pan poinformował mnie że na 60 równe jest limit, i z doświadczenia wie, że na tym Iron - 2 gb grali nieraz nawet po 47 osób bez żadnych problemów, ale wiadomo obsługa może być nieco subiektywna. Polecacie może jakieś inne hostingi?( oprócz Pukawki, którą zaraz sprawdzę, dzięki) Zaznacze, że portfelu grubego nie posiadam na minecrafta, więc cena dość ważną rolę odgrywa, ale też znowu tragedii niema,

Opublikowano

Shooters i gamepix mogę polecić jeszcze.

47 osób, ale wtedy musisz mieć bardzo mało pluginów albo w ogóle, itd.

BTW.

Zobacz pw.