Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Pomoc przy permissions

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Z góry przepraszam jeśli był taki temat, nie mogłem znaleźć. Szukałem w Google jak poprawnie zrobić permissions i skonfigurować iChat, ale za szlaka nic nie rozumiem. Wiem jak wgrać plugin i go ''ożywić", ale niektórych rzeczy nie rozumiem, tak więc proszę o pomoc i ewentualne wytłumaczenie. Mam wgrane pluginy: Permissions, iChat, CommandBook itd. W CommandBooku ustawiłem, że KIT może być wykorzystywany tylko raz na 24h. Na serwerze chce ustawić 'rangi' Admin, VIP i Gracz z tym, że:

Przed nickiem admina będzie w nawiasie zielonym napisem, napis Admin ( [Admin] Nick ) - i żeby ta ranga mogła zarządzać wszystkim.

VIP, złoty/żółty napis tak jak u admina ( [VIP] Nick ) - i mógł jedynie używać komendy /god oraz KITa.

I zwykłego gracza bez żadnego przedrostka.

Proszę mi wytłumaczyć jak to po kolei zrobić, orientuje się gdzie co jest wiec z tym nie będzie problemu i przy okazji jak dodawać nowego vipa i też ewentualnie administratora (chodzi o ten napis itp. bo wpisanie w konsoli op Nick, to żadna sztuka :)) Tylko proszę, nie dawajcie mi przekierowania np. na [Tut] Ustawianie grup w permissions, bo gdybym wiedział jak to zrobić, to bym to zrobił. Jeśli był już taki temat to przepraszam. Tak więc jeśli ktoś by miał dużo cierpliwości i trochę chęci do napisania mi tego krok po kroku, byłbym niezmiernie wdzięczny i oczywiście "+" :)

76561198012620462.png