Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q] SmokoGryf czy Raptor

BrakUm

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema :P

Założyłem ten temat , ponieważ wiele osób nie wie co wybrać :P

A więc tak :

SMOKOGRYF ( GRYFOSMOK )

Zalety :

-50 % czasu misji

-mniej czasu się marnuje

-Lans ;p

Wady :

-Kosztuje 25 grzybków , a przecież nie każdy może wysyłać pieniądze na grzyby ( niektórym szkoda kasy na grę <--- z tym się zgodzę)

RAPTOR ( TYGRYS )

Zalety :

- 30 % czasu misji

- Kosztuję tylko 1 grzybka i 10 złota

Wady :

- Dłuższe oczekiwanie na misjie :(

Moje Obliczenia :

Lepszy jest raptor a to , ponieważ gryf kosztuje 25 grzybków na 14 dni , a raptor 1 na 14 dni .

Wyliczając ze codziennie będziemy dokupywać 20 awanturniczości ( 1 grzyb ) zostanie nam 10 grzybków

Więc wybór jest prosty :P

PS . Liczę na plusiki :P już minus ... ?

Specjalista
Opublikowano

To nie jest krótczy czas oczekiwania na wyprawę, tak to możesz mieć w gladiatusie..

Smok, czy raptor

Daję Ci że bierze mniej awanturniczości, a wynagrodzenie masz takie same..

Np:

masz 100 awanturniczości i wybierasz 10 misji po 10minut i masz zysk na tym ok. 1000złota (mówię o lvl ok 30)

a jeśli kupisz smoka to :

Masz 100 awanturniczości wybierasz 10 misji, ale już po 5minut, bo daje on 50% mniej zabierania awanturniczości z tawerny :), zostaje Ci jeszcze 10, więc zysk masz x2,

a jeszcze jak dokupisz kufle piwa, które dają awanturniczość to masz zysk x4 :)

Opublikowano

ja polecam GRYFOSMOKA bo szybko wbijesz lvl i kaski torszkę dojdzie

jak pomogłem pamiętaj o +'y

11923506.jpg

10[OK]

25[OK]

50[OK]

75[OK]

100[OK]

125[OK]

150[OK]

175[NO]

200[NO]

Opublikowano

Dobra nie to nie ^^ nie spodobalo się , proszę o przeniesienie do kosza

@ Exu !

Tak tak , tylko pamiętaj że raptor daje -30% a ty to obliczyleś jakby dawał 0 % ... Wiec zysk wychodzi na jedno i to samo ,.

Opublikowano

Ja też miałem problem i dobrze wybrałem kupując Smokogryfa. Do 40 spokojnie Raptor ale potem to już Smokogryf. Przynajmniej ja tak zrobiłem...

Ekhem...
To na tyle :D

Opublikowano

wybor jest prosty jesli zaczynasz na nowym serwerze i cchesz sie liczyc to tylko smokogryf

z raptorem nie powalczy sie nic

chcesz byc w topce , chcesz sie liczyc w grze to niestety trzeba poniesc koszty

Nigdy nie dyskutuj z debilem.Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.

Opublikowano

Ale pamiętajcie , że nie każdy pracuje i nie każdy ma pieniądze na takie gry , niektórzy są biedni i to nie jest powód do wyśmiewania się , Ja tak obliczyłem , macie to i korzystajcie , ale już nie minusujcie ..

Opublikowano

jesli chce sie rozwijac szybko postac to smokogryf to podstawa ejst

Nigdy nie dyskutuj z debilem.Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.

Opublikowano

Raptor jest dla ludzi, ktorzy oszczędzają grzybki na EQ lub po to by nie marnować prawdziwych pieniędzy...

Po co wydawac kasę na Shakes & Fidget skoro i tak prędzej czy później przestaniemy grać!!!

:rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:

Opublikowano

wiesz to jak podchodzisz z zalozenia z przestaniesz grac to poco wogule zaczynac grac w taka gre ?

Opublikowano

Bo zagrasz pierwszy raz, drugi i to cię wciąga... Potem po roku może dwóch wiesz już o tej grze wszystko i ona cię nuży...

A z resztą ja nie wysyłam SMS'ów na grzyby...Więc nie mam ich dużo! :( :( :( :( :(

Opublikowano

racja ja zawsze gralem w gry to co koledzy a gdy oni przestali to powoli sie nudzi jak sie konczy na przyklad pacc w tibi lub w metku nie masz co robicc to co zostawiasz postac lub sprzedajesz

zajawka jest tylko chwilowa taki jest czlowiek jak bylem maly to chcialem miec psp i co teraz mam go i co prawie nim nie gram raz na tydzien zagram i to jest tego wartosc grajcie raptorem bo po co kase wydawac a potem nie grasz i co bedzie postac stac

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Hehe ja tak od czasu do czasu wysylalem sms i sobie nie dawno przeliczylem to wydalem juz okolo 200zl :P no nie liczac 2 sms ktore mi nie daly grzybkow -.- bo cos sie zje.. a support to olal. i powiem wam nie szkoda mi tego bo i tak bym to prze... na gowna jakies. ale tak szczerze chcialbym miec teraz te 200zl w rece;) przydaloby sie ale kazdy zna prawde ze 90% facetow kase przepierdzieli tacy juz jestesmy :D.

Kiedy nienawiść każe się człowiekowi rozwijać, staje się ona jedną z wielu form miłości.

Po śmierci obawiam się tylko reinkarnacji.

Mogę zatracić się we własnych myślach..
Chcę być szefem, w głowie mam tylko chromowane dziewiątki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...